Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,841 - 7,850 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Ovathan ne lahopuuriippuvaiset pärjänneet ennenkin vaikka lahopuuta on ollut vähemmän.  Mikä ihme niitä nyt vaivaa?

    A.Jalkanen

    Eivät ole kaikki pärjänneet hyvin vaan ovat harvinaistuneet, esimerkiksi hömötiainen. Osa voi olla hävinnyt ennen kuin olemme onnistuneet niitä meiltä löytämäänkään.

    Kurki

    Kurjen listaan. Lahopuulajien siirtäminen ymppäämällä toimii pysyvänä apukeinona vain jos metsiin saadaan muodostumaan lahopuujatkumo

    Tuossa varmasti metsänomistajat olisivat innolla mukana.

    Mutta olisi kauhuskemaario luontojärjestöille, kun uhanalaiset metsälajit voisi ostaa kaupasta eikä suojelualueille enää ole perusteita. Sitten uhanalaiset lajit olisivatkin elinvoimaisia talousmetsissä, mutta suojelualueilla uhanalaisia.

    UPM ja Luke ovat jo tehneet istutuskokeita.

    https://www.upm.com/fi/tietoa-meista/medialle/tiedotteet/2019/03/upm-aloittaa-uhanalaisten-lajien-siirtoistutukset-ainutlaatuisessa-monimuotoisuushankkeessa/

    mehänpoika

    Metsiemme monimuotoisuuden uhkana on ollut jo pitemmän aikaa ilmastonmuutos, ei ainakaan metsien avohakkuut ja talouskäyttö.

    Metsuri motokuski

    Kun katsoo ilmakuvaa suomen metsien tilasta niin voi kyllä todeta että aika paljon on hakkuut ja ojitukset muuttaneet metsien tilaa. Kannattaa olla rehellinen myös metsänomistajatkin omista toimista.

    Mutta toki paljon on rahaakin ja hyvinvointia metsistä saatu yhteiskuntaan. Mutta viatontahan toiminta ei ole ollut.

    mehänpoika

    Ilmastomuutosta ja monimuotoisuuden köyhtymistä meillä kiihdyttää, ilmaston edelleen lämmitessä, metsien jatkuva kuusettuminen. Kuusi ei tulevaisuudessa pysy terveenä ja sen kasvu taantuu. Sen hiilensidonta heikkenee. mikä kiihdyttää ilmaston läpiämistä.

    Syytä nykyiseen kehitykseen pitäisi etsiä MMM:n johtamasta hirvipolitiikasta. Se on luonut jatkumon: Nykyinen hirvipolitiikka on jatkunut 1970-luvulta ja vähentänyt luonnon monimuotoisuutta kuusikoita lisäämällä sekä aiheuttanut luontokatoa. Nämä kaikki yhdessä lisäävät metsätuhoja ja vähentävät metsien hiilensidontaa.

    Tätä tapahtuu monen pohjoisen valtion alueella ja muuallakin. Sillä on selvästi vaikutusta ilmaston lämpiämiseen eli ilmastonmuutokseen. Miksi tällaista ei tutkita tai tutkimuksia ei haluta julkaista?

    mehänpoika

    Ilmakuvat todistavat metsien käytöllä aikaansaadun monimuotoisuuden. Vain suojelualueilla näkyy metsien pysähtynyt tila. Monimuotoisuus on hiipunut niissä enemmän.

    Metsuri motokuski

    Hirvet eivät ole meidän monimuotoisuutta heikentäneet. Ehkä paikallisesti jossain rajatuilla kohteilla jossa laidunnusta on kohdistunut erityisen paljon. Ehkä suurin monimuotoisuuden heikentyminen on tapahtunut soilla. Jossa ojituksilla ja pellon raivauksilla on muutettu eniten monimuotoisuutta. Tämä on tällaista jälkiviisastelua jossa aikoinaan monimuotoisuutta ei osattu arvostaa ollenkaan.  Suot olivat tärkeitä puuntuotantoalueita kuten nykyäänkin. Nyt katsotaan asioita toisin ja ennallistamista on syytä tehdä missä ne ovat järkeviä. Kunhan ei enää luonnontilaisia kohteita pilata ojituksilla ja muilla toimilla.

    suorittava porras

    Jo on taas kaukaa haettu monimuotoisuuden köyhdyttäjiä ,kun syyllinen löytyy katsomalla peiliin. Hirvi syö vain elääkseen ja tyytyy enimmäkseen ravintoon ,jota luonto on tulvillaan. Ei tarvitse asuntoa,teitä, sähkölinjoja eikä kaivostoimintaa . Kanta olisi luonnollisessa tilassaan kymmenen kertaa nykyistä isompi ilman ihmisen puuttumista tähänkin asiaan.

    Visakallo

    Onhan mehänpoika siinä täysin oikeassa, että kuusettuminen, -on se tapahtunut mistä syystä tahansa, on selkeästi heikentänyt Suomen metsien monimuotoisuutta. Saksa ja sen naapurimaat maksavat nyt todella rajua hintaa kuusettumisestaan. Toivottavasti pääsemme täällä vähemmällä, sillä se olisi kaikkien etu.

Esillä 10 vastausta, 7,841 - 7,850 (kaikkiaan 9,344)