Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,611 - 7,620 (kaikkiaan 8,877)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    ”Samoin jo 30 vuoden ajan on pysty- ja maalahopuut jätetty hakkuissa korjaamatta.”

    Ehkä pehmeimpien puiden osalta näin, tuoreemmat tuulen kaatamat tahtoo energiakasaan edelleen päätyä.

    Kurki

    suoluontotyyppien ns. uhanalaistumisen syistä

    Ei kai näiden korpien tai turvekankaiden ojia aleta lailla tukkimaan tai lopettamaan hakkuita, kun ne ovat vielä parasta metsämaata ja niitä on miljoonia hehtaareita, vaan kun kerran on ojiteltu ja hakkailtu, niin ovat aina talousmetsää ja saa edelleen ojittaa jne. Tätäkin luontotyyppiä tietenkin saa olla suojelussa ja onkin varmasti Natura alueilla ja se riittää.

    Suomen Natura-alueet
    Suomessa Natura 2000-verkosto kattaa viisi miljoonaa hehtaaria. Tästä maa-alueita on kolme neljäsosaa ja vesialueita yksi neljäsosa. Kaikkiaan alueita on 1866, joista 87 Ahvenenmaalla. Pohjoisin Lappi kuuluu alpiiniseen vyöhykkeeseen, muu Suomi boreaaliseen.

    Luontodirektiivin mukaisia SAC-alueita on Suomessa 1721. Ne kattavat noin 4,8 miljoonaa hehtaaria eli noin 12,4 % Suomen kokonaispinta-alasta. Lintudirektiivin mukaisia SPA-alueita on 470, ja niiden pinta-ala on 3,19 miljoonaa hehtaaria eli noin 8,2 % maan kokonaispinta-alasta. SAC- ja SPA-alueet ovat osittain päällekkäisiä.

    A.Jalkanen

    Aika hyvät pinta-alat Kurki löysi! Jotenkin arvasin että lähtee kaivamaan… Ei tietenkään ennallisteta hyvin kasvavia ojitusmetsiä takaisin suoksi, mutta niidenkin ”ekologista tilaa” voidaan parantaa.

    Rane

    Nämä tiukasti suojellut metsät (13% metsäalasta) ja Naturat yms. eivät ole vähentäneet yhtään lajia uhanlaisten luetteloista tai punaisista kirjoista.Jos talousmetsien lahopuumäärä nostettaisiin kaksinkertaiseksi ja tiukasti suojeltu metsäala 20%:iin niin ei sekään ohenna punaisia kirjoja yhtään.Hyvä (=huono) esimerkki on liito-orava josta on havaintoja joka puolelta Helsingin puistoja myöten mutta joka pidetään väkisellä uhanalaisena koska se on hyvä väline viivästyttää ja estää rakennushankkeita.

    Kun lisätään suojelua niin se on iso kustannus ja vähintä mitä voi vaatia on että lisäsuojelusta syntyisi mitattavia hyötyjä.Nyt tämmöisiä ei edes lupailla,vaatimukset perustuvat jopa ilmiselvään valehteluun esim tapaus Janne Kotiaho.

    Visakallo

    Metsien suojelussa ei olisi mitään ongelmia, jos kaikki asian liittyvä valehtelu, liioittelu ja vääristely olisivat poissa, ja keskityttäisiin pelkästään luonnonlakeihin perustuviin tosiasioihin.

    A.Jalkanen

    Tosiasioissa pyritään pysymään mutta ne ovat joskus vaikeita tulkita. Joku filosofi on sanonut jotenkin niin että siitä miten asiat ovat ei voida päätellä miten niiden pitäisi olla. Mielestäni siltä että nykyisillä lahopuun määrillä havaitaan tämä määrä uhanalaisia ei voida suoraan päätellä mikä määrä uhanalaisia olisi eri lahopuun määrillä. Pitää muistaa ensinnä viive muutoksen ja sen vaikutuksen välillä. Toiseksi pitää verrata alueita joissa on erilainen lahopuun määrä ja laatu. Alan asiantuntijat (siis en minä) osannevat kertoa näistä eroista.

    Petkeles

    Missä isäntä, siellä ongelm(i)a.

    Visakallo

    Petkeles tuli kiteyttäneeksi neljään sanaan koko maailmankuvansa. Siinä yksityinen metsänomistaja on aina väärässä, ja syyllinen kaikkiin kuviteltavissa oleviin ongelmiin.

    Kurki

    Nämä tiukasti suojellut metsät (13% metsäalasta) ja Naturat yms. eivät ole vähentäneet yhtään lajia uhanlaisten luetteloista tai punaisista kirjoista.

    Natura 2000 alueita alettiin suojella 30 vuotta sitten ja Punaisia kirjoja tältä ajalta on kolme 2000, 2010 ja 2019.

    Mitä sanookaan Luontopaneeli: Suomen viimeisin uhanalaisuusarviointi valmistui vuonna 2019, ja sen mukaan 11,9 prosenttia Suomen arvioiduista lajeista on uhanalaisia, eli niillä on vähintään korkea todennäköisyys hävitä Suomesta. Viimeisimmässä uhanalaisuusarviossa 109 metsälajilla havaittiin myönteistä ja 140 lajilla kielteistä kehitystä, eli tosiasiassa uhanalaisuus on metsissä merkittävästi lisääntynyt.

    Suomessa lajien uhanalaisuus on pysynyt samana jo 30 vuotta noin 10%:ssa. Viimeisessä Punaisessa kirjassa 2019 oli tiheämmällä kammalla haettu 1000 lajia enemmän arviointiin kuin edellisessä, joista tietenkin löytyy enemmän uhanalaisia. Siitä tuo nousu vaivaiset 31 lajia enemmän kielteistä kuin myönteistä kehitystä verrattuna edelliseen Punaiseen kirjaan 2010.

    Ei näy suojelualueet parantaneet eikä pahentaneen monimuotoisuutta, vaikka Naturaa on ollut 5 milj.ha  ja soiden suojelualualueita 1,3 milj.ha.

    Luontopaneelin mukaan pahentaneen.

    Rane

    ”eli tosiasiassa uhanalaisuus on metsissä merkittävästi lisääntynyt.”

    Tämä siis kun olemme suojelleet valtavat määrät metsiä ja käyttäneet satoja miljoonia euroja.Jos Luontopaneeleissa olisi oikeasti tiedemiehiä niin he esittäisivät itselleen kysymyksen että miksi näin?

    Vaihtoehdothan ovat että toimenpiteet ovat vääriä ja tehottomia,tai sitten niiden tuloksia mitataan väärin.(Tahallaan?)

    Jos joku valvoo valtion varojen käyttöä niin hän voisi kysyä onko mitään järkeä käyttää valtavasti resursseja touhuun jonka tulokset ovat päinvastaisia kuin on tarkoitettu?

Esillä 10 vastausta, 7,611 - 7,620 (kaikkiaan 8,877)