Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,521 - 7,530 (kaikkiaan 8,877)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Rane

    No vastaanpa itse.Suojelualueilla ei kannata ilmastonmuutoksen kannalta odotella laajoja metsäkuolemia vaan tehdä laajoja avohakkuita jolloin puista voidaan tehdä pitkäkestoisia tuotteita ja myös korvata fossiilisia.Tilalle uusi puusukupolvi joka soveltuu lämpimämpiin olosuhteisiin.

    Toki ymmärrän että tämä ei tule toteutumaan mutta näin pitäisi toimia jos tosissaan haluamme torjua ilmastonmuutosta.

    A.Jalkanen

    Meidän suojelualueet tarvitaan meidän luonnon tarpeisiin, mutta maapallolla on alueita joille suosittelisin avohakkuuta laajemmin tehtäväksi, eli kun tuhoja esiintyy jo laajasti, niitä voitaisiin torjua tekemällä enemmän ennakoivia hakkuita (Keski-Euroopan metsätuhoalueet, Kanada, Venäjä).

    Rane

    Tuo on totta että Kanadan ja Venäjän laajoilla alueilla olisi myös isot vaikutukset.Mutta meidänkin tulisi tehdä oma osuutemme vanhojen metsien uudistamisessa.

    Rukopiikki

    Mitä on puusta tehtävät pikäkestoiset tuotteet. 60 ja 70 luvun rakennuksia puretaan laajasti. Jos mänty olisi 60 luvulla jätetty kaatamatta niin se voisi todennäköisesti vielä tänä päivänä hyvin pystyssä. Kummassa puu homehtuu ja lahoaa nopeammin. rakennuksessa vai metsässä. Lapissa mänty pysyy kelonakin pystyssä 50-100 vuotta ja lahoo maassa toiset sata vuotta. Kyllä pitäisi pystyä tekemään rakennuksia joilla on pitempi käyttöikä. Massiivihirttä suosia.

    Taitaa olla Euroopassa jo helteisten vuosien jälkeen ne metsät kuolleet mitkä on kuolemassa. Ne mitkä vielä elossa niin todennäköisesti kestävät seuraavatkin hellekesät. Väärällä paikalla olleet kuusikot jo karsiuneet pois. En odottaisi enää isoja metsäkuolemia.

    Jos puulaji on paikalle sopimaton niin luonto sen korjaa pois ja tilalle kasvaa toista puulajia. Eikös tämä ole jo Kanadassakin huomattu. Lehtipuusto lisääntyy jne. Luonto metsistään huolen pitää. Tuskin me suomalaiset metsänomistajatkaan kaipaisimme maailman markkinoille isoja puumääriä lisää Venäjältä ja Kanadasta.

    Kurki

    Tuosta olen AJ:n kanssa samaa mieltä, että Suomen elinvoimaisilla lajeilla pitäisi olla oma punainen kirja ja luontoa arvioitava niiden pohjalta. Nämä nykyisen Punaisen kirjan lajit, kun eivät kuvaa Suomen luonnon elivoimaisuutta millään lailla, kun ovat jo luonnon omassa rauhassa ja suojelussa joko erilaisen ilmaston tai luonnostaan pienen populaation lajit.  Ne eivät ole runsastuneet viimeisten 30 vuoden, mitä Punaiset kirjat ovat seuranneet tänä aikana, kun uhanalaisuus on edelleen 10% luokkaa.

    Siis lajit eliympäristöissä, jotka ovat lehdoissa, perinneympäristöissä, harjuilla, paahderinteillä, kivikoilla ja kallioilla, harjuilla, rannoilla, soilla, paloalueilla ja paljakoilla.

    Helsingin yliopiston tutkimus koski juuri näitä elivoimaisia yleisiä suomalaisia lajeja miten niiden menestyminen poikkeaa talousmetsissä suojelualueiden metsiin nähden.

    Tutkimuksessa oli mukana 638 lajia. Tulosten mukaan suojelusta hyötyi

    • yksi viidestä lintulajista
    • yksi kahdeksasta nisäkäslajista ja
    • yksi kahdestakymmenestä kasvi- tai kasviplanktonlajista.

    https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/luontokato/suojelualueet-eivat-yksin-riita-turvaamaan-luonnon-monimuotoisuutta

    Nostokoukku

    Rane Darwin. Pidit evoluutioteoriassasi vieraslajeja jopa hyödyllisinä. Onko valkohäntäpeuran, minkin ja supikoiran tulo Suomen luontoon mielestäsi evoluution aikaansaama ilmiö ? Ovatko ne hyödyllisiä ?

    Rane

    ”Pidit evoluutioteoriassasi vieraslajeja jopa hyödyllisinä.”

    Missä näin kirjoitin?

    Nostokoukku

    17.1.2024 klo 12:57. vieraslajien leviäminen on evoluutiota.

    Rane

    Juu mutta missä kirjoitin että vieraslajit on hyödyllisiä?

    Nostokoukku

    Evoluutioteoriastasi saa kyllä sellaisen käsityksen. Eivät ihmisen kuskaamat lajit ole evoluutiota.

Esillä 10 vastausta, 7,521 - 7,530 (kaikkiaan 8,877)