Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,471 - 7,480 (kaikkiaan 8,874)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Kuten olen ennenkin kirjoittanut, niin  kuollut puuaines on pitänyt hajottaa, jottei  kaikki hiili keräänny maan päälle ja sen seurauksena ilman hiilidioksidipitoisuus laske niin alas, että yhteyttäminen vaikeutuu.  Maapallon ollessa luonnontilassa lahottajasienet hajottivat sen osan puuainesta, joka oli jäänyt palamatta.  Ilman hiilidioksidipitoisuus pysyi vakiona.   Nyt meillä on ilmassa liikaa hiilidioksidia.  Ei siis tarvitse ei saakaan lisätä sitä enää.  Siis on ihan typerää lisätä hiiltä ilmakehään lahottamalla puita.

    Kivihiilikaudella ei ollut lahottajasieniä, mikä ei kuitenkaan estänyt silloisten jättiläismäisten kortteiden, saniaisten ym kasvua.  Silloin ilmakehästä poistui hiiltä, mikä merkitsi nykyisen ilmaston syntymistä.

    Rane

    ”Kaikki ei ole alisteista ilmastonmuutoksen torjunnalle.Jos olisi niin silloinhan lopetettaisiin hakkuutkin ja jätettäisiin metsät hiilinieluiksi.”

    Oho!? Nyt Annelin mopo meni laukalle viikonlopun alkuun?

    Tutkijoiden viesti metsien hiilinieluna pysymiseen on nimenomaan päinvastainen.

    Russian forests and climate change – BSRforest (luke.fi)

     

    Rane

    ”Energiapuun korjuuta ei tehdä, vaan hakkuutähteet kootaan usein yhteen ja poltetaan. Luultavasti nämä käytännöt mahdollistavat metsien monimuotoisuuden säilymisen suomalaista metsänhoitoa paremmin.”

    Eli tuossa tutkimuksessa kehutaan tämmöisiä käytäntöjä joita pidetään parempina kuin Suomen hakkuutapoja.Onko nämä tutkijat menettäneet järkensä???Kehuvat käytäntöä jossa energiapuu poltetaan suoraan ilmakehään ja tämä energiamäärä/hiilidioksidi  tuotetaan maan alta poratulla öljyllä tai kaivetulla kivihiilellä jota ei saa enää takaisin maan alle?

    reservuaari-indeksi

    No ei kai ne ihan kokonaan kai järkeään ole menettänyt! Niiden motiivina vaan on syvä kateus.

    Leena

    Rane

    ”Niiden motiivina vaan on syvä kateus.

    Leena”

    Ok

    A.Jalkanen

    Ranelle: olen järjissäni vielä, luulisin.

    Kommentti hakkuiden lopettamisesta (mitä en tietenkään ehdota) liittyy ilmastomuutoksen torjunnan kiireellisyyteen. Jos hakkuita hinmaillaan lievästi, ei vielä aiheuteta suurta tuhoriskien kasvua lähivuosikymmeninä mutta hiilinielut olisivat paljon suuremmat lyhyellä aikavälillä.

    Itsekin kiinnitin huomiota samaan kuin Rane eli hakkuutähteiden polttoon. Oletan että sitä ei enää nykyään tehdä. Metsää palaa Venäjällä muutenkin riittävästi ja myös nykyaikaisia maanmuokkausmenetelmiä liene käytössä. Ei tarvitse enää tukeutua kulotukseen. Sen sijaan meidän metsissä on kova pula palaneesta puusta joten sitä kannattaisi tehdä luonnonhoidollisin kulotuksin.

    Timppa

    Mihin sitä palanutta puuta tarvitaan.  Luonto on viisas.  Metsät kasvavat palavatko ne v vai uusiutuvatko muuten.  Katsokaapa muuten tienvarsia.  Kasvavat niin, että vähän väliä täytyy raivata.  Ei ole lahopuuta, kantoja, kuntaa tai muuta silmin näkyvää orgaanista.  Riittää sadevesi, ilman hiilidioksidi ja maaperän kivennäiset.

    reservuaari-indeksi

    Oliko se niin että tuon listan lisäksi se aurinkon valo tulee ilmaiseksi. Se on kyllä hyvä. Ja maan puolustuksellinen näkökulma vaatii että jk:sta pystytään erossa. v

    Mutta kun on se kateus, niin eihän se onnistu!

    L

    Rane

    Tuo tutkimus tukee Panu Halmeen ja Aleksi Nirhamon käsitystä siitä että aukko,tässä tapauksessa ryssän tyylillä tehty,lisää metsien monimuotoisuutta.Näyttää siltä että tutkimus on suuntaamassa avohakkuiden kannalle monella rintamalla?

    A.Jalkanen

    Samoilla linjoilla Ranen kanssa: avohakkuut ovat tarpeen. Juuri keskusteltiin Metsäasiantuntijat-ryhmässä siitä onko jatkuvapeitteinen metsä monimuotoisempi kuin jaksollinen metsä. Argumentoin että molempi parempi, ja että asiaa tulee tarkastella metsämaiseman tasolla eikä yhden metsikön tasolla.

    Aiheesta lisää: Matti Koivulan esitys juutuubissa jatkuvan kasvatuksen seminaarissa vuonna 27.4.2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=hlFOJXUA_qI&list=PLrZTIjFcaaR95cQtaU15UTk-hySGslHnu&index=6

Esillä 10 vastausta, 7,471 - 7,480 (kaikkiaan 8,874)