Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

  • Tämä aihe sisältää 8,863 vastausta, 119 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , 14 tuntia sitten Kurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 7,401 - 7,410 (kaikkiaan 8,864)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Rane

    ”Monimuotoisuuden kannalta aukoista kovin puute, no ei.”

    Panu Halme ja Aleksi Nirhamo eivät väittäneet että aukoista olisi kovin puute vaan että ne lisäävät luonnonmetsien monimuotoisuutta ja että luonnonmetsistä muodostuu syntyvien aukkojen takia eri ikäistä( aukkoa,taimikkoa,nuorta metsää),mosaiikkimaista metsää.Siis ihan luonnostaan,ilman ihmisen vaikutusta.

    Nostokoukku

    avohakkuiden kielto johtaisi yksitoikkoisempaan metsämaisemaan.

    Ehkä joidenkin ihmisten mielestä. Asia on kuitenkin katsojan silmässä, makukysymyksiä. Luonnon kannalta ei ole vähäisintäkään merkitystä mikä  ihmisen silmää miellyttää.

    Gla

    Uskon, ettei metsätalous luonnon monimuotoisuutta paranna, vaan heikentää. Muutokset ovat niin nopeita, ettei evoluution muokkaama järjestelmä pysy kyydissä.

    Kysymykseen monimuotoisuudesta pitääkin aina kytkeä raaka-aineiden tarve. Jos metsätalous on huono asia, mikä on vaihtoehto, jossa raaka-aineiden saatavuus ja luontoarvot ovat tasapainossa. Valitettavasti luontoväki olettaa, että kaikki tarpeellinen tulee kauppoihin taivaasta ja ellei tule, kulutusta pitää vähentää. Tietenkään keinoja kulutuksen vähentämiseen ei esitellä.

     

    Nostokoukku

    Näinhän se on. Raaka-aineiden tarve vain kasvaa luonnon kantokyvyn yli. Kaupunkilaistuneelle ”luontoväelle” liha kasvaa kaupassa, kahvi paahtimossa. On helppo esittää vaatimuksia kaupungin kerrostalosta, käydä suihkussa kivihiilellä lämmitetyllä vedellä ja pyyhkiä välillä pylly maailman valkaistumpaan pehmopaperiin. Vaatimus kulutuksen vähentämiseksi on oikein, mutta pitäisi myös pstyä näyttämään esimerkkiä.

    A.Jalkanen

    Kulutus tulee nousemaan maapallolla vielä pitkään, koska on paljon nuoria joiden tarvitsee kokea maailma ja he elävät pitkään. Sen sijaan syntyvyys on tasoittumassa ja ennustetaankin, että vuoteen 2100 mennessä väkiluku alkaisi selvästi laskea, kun suurimmassa osassa maita hedelmällisyys laskee alle kahden lapsen per nainen.

    Tomperi

    ”kun suurimmassa osassa maita hedelmällisyys laskee alle kahden lapsen per nainen.#

    Taisi mennä fertaliteetti ja syntyvyys ,,,, miten sen sanoisi tyylikkäästi. ne eivät ole sama asia… Käitteissä selkeää lipsumista…

    siis hedelmällisyys ja syntyneiden lasten lukumäärä eivät ole sama asia

    Nostokoukku

    Se on muuten Tomperi fertiliteetti, jos hedelmällisyyttä tarkoitit.

    Gla

    ”Vaatimus kulutuksen vähentämiseksi on oikein, mutta pitäisi myös pstyä näyttämään esimerkkiä.”

    Nyt puhutaan asioista yhteiskunnan tasolla. Miten koko yhteiskunnan materiaalivirta saadaan kestäväksi ilman talouden romahtamista. Kahvin juonnin lopettaminen kerrostaloasunnossa ei oikein riitä.

     

    A.Jalkanen

    AJ kommentti HS.fi.

    Kyllä: olisi hyvä tavoite käyttää puuta enemmän pitkäkestoisiin tuotteisiin. Se lisäisi myös maamme laskennallista puutuotteiden hiilinielua.

    Monesti tarjotaan avohakkuille vaihtoehdoksi hakkaamattomuutta tai jatkuvapeitteistä kasvatusta, kun surraan yhden metsikön avohakkuussa katoavia hiilivarastoja. Laajemmalla eli aluetasolla tarkasteltuna metsä ei kuitenkaan ole halkoliiteri, josta otettu puu vähentää varastoa pysyvästi. Metsä on elävä organismi jonka kasvu on suurimmillaan keski-iässä.

    Jos nyt luopuisimme avohakkuista tai siirtyisimme laajasti jatkuvaan kasvatukseen, pitemmällä aikavälillä metsien kasvu alkaisi taantua, koska jatkuvapeitteisten metsien vuotuinen keskikasvu on selvästi pienempi. Tämä vaikeuttaisi sekä hiilinielu- että taloustavoitteiden saavuttamista, ja monia muitakin haittoja seuraisi kuten juurikäävän torjunnan vaikeutuminen.

    Kuten Toni Amnellin kanssa on monesti keskusteltu, saatettaisiin saavuttaa melko hyvä kompromissi metsien eri tavoitteiden ja hyötyjen suhteen, jos jokaisessa maakunnassa olisi Suomen Luontopaneelin ehdottama määrä metsämaan pinta-alasta suojeltua (10 %), osittain suojeltua (20 %) ja talousmetsää (70 %). Tiukasti suojeltu ala sisältäisi arvokkaimmat luontotyypit ja vanhat metsät, osittain suojeltu kaiken rajoitetun metsänkäsittelyn piirissä olevan ja loput normaalin metsänhoidon. Lisäksi tarvitaan luonnonhoitoa ja ennallistamista.

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010085112.html

    Metsuri motokuski

    Voisiko noita ennallistettuja alueita siirtää myös tuohon pysyvän suojelun kiintiöön ? Jolloin huonosti tuottavat osat metsämaasta suojeltaisiin.

Esillä 10 vastausta, 7,401 - 7,410 (kaikkiaan 8,864)