Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,311 - 7,320 (kaikkiaan 8,864)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Timppa

    Eräs asiaa tunteva metsäalan ihminen sanoi, että Venäjältä saa sellaisen sertin, kuin haluaa.  Tietysti FSC kannattaa ottaa.

    Kurki

    Jalostin kaupunkien lahopuuideaa. Täytyy perustaa yritys, joka myy vihreitä arvoja.

    Esimerkiksi voitaisiin kaikki lahopuulajit ostaa omaan metsään eikä ainakaan siksi tarvita uusia suojelualueita.

    Kannattaa pitää kiirettä.

    UPM aloittaa uhanalaisten lajien siirtoistutukset ainutlaatuisessa monimuotoisuushankkeessa.

    https://www.upm.com/fi/tietoa-meista/medialle/tiedotteet/2019/03/upm-aloittaa-uhanalaisten-lajien-siirtoistutukset-ainutlaatuisessa-monimuotoisuushankkeessa/

    Kurki

    http://Tutkimus: Porot ovat osa havumetsien hiilensidontaa

    Tässä ilmeisesti tuo tutkimus, kun Arton linkki ei avaudu.

    https://yle.fi/a/74-20066908

    Porojen laidunnuksen lopettaminen lisää CO2-päästöjä.

    Tunturipaljakoillakin porot saavat synninpäästön, sillä paljakoiden uhanalaiset lajit 309 ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta Kasivarren Lapin Erämaa-alueella, joka on lailla suojeltu saamelaisen kuttuurin ja elinkeinojen säilyttämiseksi.

    Rane

    Lieneekö tuossa otettu mukaan porojen metaanipäästöt joita ei ko.alueelta laidunnuksen loppuessa enää synny?

    A.Jalkanen

    Tutkimusten merkitys on joskus moniselitteinen. Esimerkiksi se että sammalet kasvavat takaisin poron laidunnuksen loputtua voi olla – alkutilanteesta riippuen – palautumista intensiivisestä laidunnuksesta luontaisempaan tilaan.

    Entä synninpäästö poroille Käsivarressa? En antaisi. Uhanalaisten lajien tilanne voi olla heikkenevä tai paraneva; pelkkä tieto esiintymisestä alueella ei kerro kaikkea.

    Kääpien ymppääminen lahopuuhun auttaa vain jos alueella on toimenpiteen jälkeen lahopuun jatkumo. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

    Tolopainen

    Kyllä tuulivoima on luonnolle paljon vähemmän haitallista kuin porotalous. Sitä paitsi lihan syönnistä seuraa isot terveyshaitat ja suuret kulut yhteiskunnalle. Porotalouden pitäisi olla Lapissa nykyistä paljon vähäisempää, sehän on veronmaksajien kuppaamista, siitä on valtiolle pelkkiä kuluja.

    Gla

    Tuulivoiman vaikutusta en osaa verrata porotalouteen. Ovat hyvin erilaisia.

    ”lailla suojeltu saamelaisen kuttuurin ja elinkeinojen säilyttämiseksi.”

    En tunne tuota lakia, mutta asetelma on mielenkiintoinen. Käsivarresta on suuri(n?) osa suojeltu, mutta laki estää luontoa kuormittavaan toimintaan puuttumisen?

    Visakallo

    Olen ymmärtänyt, että saamelaisalueelle ei voida tuon lain takia rakentaa tuulimyllyjä. Norjasta joutuvat nyt sen takia purkamaan 150 uutta myllyä.

    Nostokoukku

    Norjalaiset joutuvat kysymään itseltään vanhan klassikkokysymyksen: Saako toisen maalle rakentaa, ja jos ei, niin miksi?

    A.Jalkanen

    Muuttuisiko paikallisten mieli jos he saisivat alueista käypää vuokraa vai onko tuulivoima ja poronhoitokysymys eniten identiteetti- ja kulttuurikysymys?

Esillä 10 vastausta, 7,311 - 7,320 (kaikkiaan 8,864)