Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,211 - 7,220 (kaikkiaan 8,864)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    Ymmärrän, että ajatus viherkäytävistä on hieno. Sitä en ymmärrä, miten tällaisen verkoston luominen onnistuisi ilman maanomistajien oikeuksien loukkaamista. Kuka päättäisi ja millä perusteella, että minun tiloistani nämä osat rauhoitetaan viherkäytäviksi ja naapurilla sama juttu? Jonkun täytyy ne suunnitella ja sopia maanomistajien kanssa. Olisiko suunnittelijalla oikeus määrätä vai olisiko se vapaaehtoista? Mieluummin jatkan metsätaloutta kuin otan suojelukorvauksen ja annan päätösvallan muille.

    Etelässä metsät on peltojen ympäröiminä. Jos sinne käytäviä aletaan tehdä, puhutaan merkittävästä talousmetsien pirstoutumisesta. Tämä siis saataisiin aikaan hallintokustannuksia kasvattamalla maassa, joka velkaantuu ennätystahtia talouden kasvun ollessa nollaa tai miinusmerkkistä.

     

    A.Jalkanen

    Viherkäytäviä ei saa perustaa kaavoittamalla ja niiden oikeudellinen merkitys pitää olla selkeä – se on tärkeintä. Niitä voidaan perustaa ja ylläpitää vapaaehtoisesti metsäsuunnittelun yhteydessä. Idea sopii parhaiten suurempien metsänomistajien maille esim. kuntien virkistysmetsiin.

    Etelässä metsät on peltojen ympäröiminä.

    Tässä on vaikea lisätä metsien kytkeytymistä mitenkään muuten kuin metsittämällä peltoa.

    Mitenkähän saisi avohakkuiden demonisoinnin loppumaan? Perusteluksi ei tunnu riittävän se että siinä vapautetaan maaperän siemenpankki ja lisätään avonaisen vaiheen kasveja.

    Petkeles

    Jatkaa vaan sillä ”mosaiikkia tarvitaan” ja ”vanha metsä on kuoleman kultti” -linjalla, niin yhteiskunnallinen hyväksyttävyys kasvaa silmissä (kuten se istutettu aukkokin).

    Timppa

    Aukkojen vastustajat suhtautuvat asiaan uskonnollisella ajattelulla.  Siis, että ne ovat Paholaisesta.  Tällaisen tyypin mielipiteen muuttaminen on yhtä helppoa kuin saada uskova liittymään toiseen uskontokuntaan.

    Ei auta tieteellinen koulutus, ei tohtorin arvo, jos ei halua nähdä totuutta, ei näe.

    reservuaari-indeksi

    Oliko se timpan tiivistelmä niin että kun puumäärä on kunnossa niin kaikki muukin on kunnossa.

    Timpasta ja vessistä tarvittaisiin mielikuva-analyysi, jos joku jaksaisi kirjoittaa. Saataisiin makeutta joulunaikaan.

    Hanna

    Visakallo

    Näin se on, kuten Timppa tuossa edellä kirjoitti. Aukko on paholaisesta, vaikka se on luonnon oma uudistamismenetelmä.

    Timppa

    Timpan tiivistelmä on, jos uutta metsää syntyy, niin  kaikki on  hyvin.  Tästä nimittäin seuraa, että metsän elämä jatkuu eikä tapahdu mitään sukupuuttoa.  Ihan kuten ihmisilläkin.  Kun  katsoo joitain taaperoita, niin  näkee, että suku jatkuu.

    Aika vähän hauskuutta meikäläisestä tosikosta saisi joulunpyhiksi.

    Visakallo

    Meillä on parhaillaan 12 kg kinkku uunissa. Tässäkin tapauksessa on uudistettu koko sika, eikä vain otettu tämä yksi kinkku ja laitettu puujalkaa tilalle!

    Gla

    AJ: ”Mitenkähän saisi avohakkuiden demonisoinnin loppumaan?”

    Minusta paras tapa olisi laittaa faktat pöytään ja lopetttaa turhia toiveita nostattava puuhastelu jk-metsähoidon parissa.

    Kunpa joku vakavasti otettava lähde kertoisi ensin, paljonko me kaikki kulutamme raaka-aineita sekä paljonko niistä on uusiutuvia ja uusiutumattomia. Sitten todettaisiin, että uusiutuvien käyttö on ainoa kestävä tapa toimia. Tästä tuskin tulisi erimielisyyttä. Sen jälkeen voitaisiin pohtia, mistä uusiutuvia saadaan. Samalla huomataan, millainen alituotanto niissä tarpeeseen nähden on. Lopuksi todettaisiin, että jaksollinen kasvatus tuottaa eniten kuutioita. Kiertoaikaa voi tietyillä toimenpiteillä pidentää, mutta se ei ole jk:ta.

    Ellei kelpaa, saa esittää vaihtoehtoja. Tästä en vielä kertaakaan ole edes kunnolliseen keskusteluun luontoväen kanssa päässyt, saati että joku olisi vaihtoehtoja esitellyt. Jotai hämärää siinä on, että aihetta vältellään.

    Täällä esim. Reva-group yrittää antaa itsestään älykkään vaikutelman, mutta suut loksahtaa sielläkin kiinni, kun pitäisi alkaa puhua asiaa.

    Rukopiikki

    Kivihiilikaudella ei ilmeisesti ollut lahottajasieniä ollenkaan olemassa, mutta luonto oli silti hyvinkin monimuotoista.

Esillä 10 vastausta, 7,211 - 7,220 (kaikkiaan 8,864)