Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,181 - 7,190 (kaikkiaan 8,863)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    No jos raadilta tällä palstalla kysytään niin vastaushan on selvä. Tämä ei tarkoita että vastaus olisi oikea.

    Petkeles

    Vuokko kertoo luonnosta vähän samoja asioita kuin Lähde maahisista.

    Nostokoukku

    Lasken turismiksi myös kesämökkirakentamisen. Meillä on paljon rantametsiä metsäyhtiöiden mailla. Ne ovat pistäneet lihoiksi maksimimäärän rantojaan. Yhdeksän täyteenrakennetun tonttikorttelin slummit ovat tavallisia. Rantojen rauha ja luontoarvot on täysin pilattu.

    Rane

    ”Tämä ei tarkoita että vastaus olisi oikea.”

    Ei myöskään tarkoita että vastaus olisi väärä.

    A.Jalkanen

    Kyllä Luontopaneeli on tässä tilannekuvan määrittelyssä vahvoilla, mutta se ei päätä miten ongelmat ratkaistaan. Sen päättävät osin poliitikot ja osin me metsänomistajat.

    Gla

    Nostokoukku: ”Kotiaho ja kumppanit taitavat esittää tieteen näkökulman luonnon tilasta. Toki he esittävät toimenpiteitä asian parantamiseksi. Eivät he kuitenkaan päätä toimenpiteistä tilan parantamiseksi, se on politiikkojen tehtävä.”

    Useimmat poliitikoista ovat maallikoita luontoasioissa. Luontopaneeli on asiantuntijaorganisaatio. Kun tämä ehdottaa toimenpiteitä, miten luulet se vaikuttavan maallikon mielipiteeseen? Eli kuka todellisuudessa valtaa käyttää.

     

    Nostokoukku

    Luontopaneli on koottu asiantuntijoista. Politiikoille asiat kuitenkin päätöksentekoon valmistelevat ministeriöiden poliittisin perustein valitut asiantuntijat ja sihteerit. Siihen joukkoon on aina ollut vuoristoneuvoksilla suurempi vaikutusvalta kuin minkään alan spesialisteilla.

    mehänpoika

    ”Hirvenmetsästys kuuluu metsien virkistyskäyttöön”. Tällainen luokittelu on tehty ilmeisesti poliittisin perustein. Hirvenmetsästys virkistyskäyttönä säilyisi myös pienemmillä hirvisaaliilla.

    Nykytilanteessa, kun metsien monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään, ilmaston lämpenemisen rajoittaminen 1,5 asteeseen tuntuu jäävän haaveeksi, sekä liikahirvien ohjaaman metsien kuusettumisen jatkumiselle ei tunnu löytyvän estettä, pitäisi päätökset hirvenmetsästyksen järkeistämiseksi siirtää puolueettoman elimen tehtäväksi.

    Sellaiset lausumat olisi viisasta jättää omaan arvoonsa, että hirvenmetsästyksen kiinnostavuus heikkenisi nykyistä pienemmillä hirvisaaliilla, ja sen tähden tulevaisuudessa tulisi pula hirvien metsästäjistä.

    suorittava porras

    Odotan mielenkiinnolla tuloksia Mehänpojalle ehdottamani pilottihankkeen tiimoilta ,jolla hänen esitystään kokeillaan käytännössä. Esitin hankkeen pistämistä vireille jo kymmenen vuotta sitten. Tulisikohan seuraavan kymmenen vuoden sisällä valmista? Siihen saakka edetään nykyisillä parametreilla.

    Nostokoukku

    Kuusen viljely ryöpsähti ennätykselliseksi n. 2010. Kuinka ollakkaan samaan aikaan kuusitavaran hinta ylitti pysyvästi mäntytavaran hinnan. Toisaalta hirvikantaa oli voimakkasti pienennetty kymmenen edeltävää vuotta, hirvikanta oli pienemmillään pitkään aikaan. Tuolloin oma työnantajani innostui myös kuusen viljelystä. Melko epätoivoisille kasvupaikoille istutettiin kuusta. Valinnalla ei ollut mitään tekemistä hirvituhojen kanssa. Virhe näkyy nyt. Kaiken lisäksi ilmastomuutoksen uhka kuusenkasvatukselle oli jo tuolloin tiedossa. Emme me metsänomistajat voi omista virhearvioista syyttää aina toisia, emme edes hirveä. Suomen puulajeista 65 % on mäntyä, 25 % kuusta. Kaikki nuo männyt ovat olleet tai ovat jossain vaiheessa olleet taimia, hirven turvan ulottuvissa. Ja taimena suurempienkin hirvitiheyksien aikana kuin nyt. Jos hirvi olisi niin hirvittävä uhka männylle kuin on esitetty, eikö tuo puulajien prosenttiosuus olisi jo aikoja sitten kääntynyt hirven toimesta toisin päin.

Esillä 10 vastausta, 7,181 - 7,190 (kaikkiaan 8,863)