Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,131 - 7,140 (kaikkiaan 8,861)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Jos verrataan vaikutuksiltaan hirvien syöntiä ja taimikonhoitoa niin samaa suuruusluokkaa monimuotoisuuteen? Sitten on erikseen kauriiden tihentymät koska kauriiden, etenkin valkohäntäpeuran, mieliruokaa ovat kesällä ruohokasvit. Näillä voi olla paikallisesti suuri vaikutus. Täällä etelän kesämökkiläiset ja omakotiasukkaat valittavat että on turha yrittää kasvattaa mitään pihassa tai puutarhassa. Itselläni pahin vitsaus ovat rusakot.

    Gla

    En osaa verrata hirvien syöntiä taimikon hoitoon. Itse kasvatan sekametsiä, mikä tuskin heikentää monimuotoisuutta hoitamattomuuteen verrattuna. Sen sijaan hirvien vaikutus yleisellä tasolla korostuu puulajivalintaan eli kuusen aivan liian suureen markkinaosuuteen.

    Ihan sama, mitä puutarhassa kasvaa tai on kasvamatta. Mutta kun luonnosta häviää kukkivat ruohovartiset kasvit, se alkaa jo vaikuttaa mm. hyönteisiin, mikä taas vaikuttaa ainakin lintuihin.

    A.Jalkanen

    Sekä hirvi että taimikon hoitaja kurittavat ns. sivupuulajeja: haapa, pihlaja, raita, paju. Sanotaan että hirvien vuoksi haavan uudistuminen on paikoin vaarantunut jopa suojelualueilla. Tiedä häntä, mutta isoja haapoja kannattaa säästellä siellä missä ne eivät vaaranna männyntaimikoita.

    Mikko Tiirola tarttui myös luontokatoon kolumnissaan. ”Emme hyväksy hakkuukiintiöitä tai esitä massiivisia suojelualuelisäyksiä, vaan vapaaehtoista ja arvokkaimpiin kohteisiin suunnattavaa suojelua ja monimuotoisuuden kannalta tärkeiden rakennepiirteiden vaalimista sekä aktiivisia ja kohdennettuja luonnonhoitotoimia.”

    https://www.iijokiseutu.fi/luontokato-sana-johtaa-harhaan/6137963

     

    Timppa

    Tässä meikäläisen kommentti Luontopaneelille:

    Luontopaneelin vastine eikä toiminta yleensäkään anna mitään vastausta luontomme suurimman uhkan, Ilmastonmuutoksen, torjuntaan. Suojelu johtaa vain ilmasto-ongelman pahenemiseen.
    Metsien hakkaamattomuudesta seuraa päästöjen lisääntyminen ja arvokkaan raaka-aineen turmeltuminen.

    Jyväskylän kaupungin ”suojelumetsät” ovat tästä valitettava esimerkki. Kirjanpainajat tuhoavat kuusikot, jotka lahotessaan lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä. Koska uuden metsän synnystä suojelualueella ei huolehdita, niin menetetään se hiilen sidonta, joka tapahtuisi, jos kyseessä olisivat talousmetsät. Menetetään myös yhteyttämisprosessissa syntyvät aerosolihiukkaset, jotka toimiessaan pilvipisaroiden ytiminä lisäävät sadantaa ja poistavat maapalloa lämmittävää ilmakehän vesihöyryä. Menetetään myös paljon puusta saatavaa uusiutuvaa energiaa, joka joudutaan korvaamaan fossiilisilla. Menetetään myös mahdollisuus käyttää puuta pysyviin rakenteisiin ja korvata sillä päästöjä aiheuttavia betonia sekä terästä.

    Meidän pitäisi käsitellä metsiämme niin, että niiden puuaineksesta poistuu mahdollisimman pieni määrä ilmakehään suorana hiililähteenä ilman mitään hyötykäyttöä. Tämä on vastuullista luontopolitiikka. Lisäksi meidän tulee tehostaa metsiemme kasvua. Silloin voimme korvata entistä enemmän fossiilisia päästöjä uusiutuvalla puulla sen eri käyttömuodoissa ja pitää maaseutu ja etenkin Itä-Suomenkin kunnolla asuttuina, mikä metsätalouden mahdollisesti hiipuessa, olisi mahdotonta

     

    suorittava porras

    ?? Jälleen täyttä asiaa Timpalta!

    A.Jalkanen

    Timpan viesti on hyvä ja tässä on paljon samaa:

    https://www.luke.fi/fi/blogit/hiilinielunhallinnasta-varastonhallintaan

    Rane

    Sattumalta Aarre-lehdessä on juttu Jyväskylän kaupungin Yleiskaavapäällikön saamasta metsäperinnöstä.Jutussa on yhdessä kuvassa maininta kaupungin metsien kirjanpainajatuhoista.

    ”Tilannetta ja tehtyjen toimien vaikuttavuutta seurataan koko ajan tarkasti.”

    Tässäkin jos toimittaja olisi ymmärtänyt kysyä että mitä toimia(avohakkuita) ja mitä seurataan(pitääkö tehdä lisää avohakkuita).Nykytoimittajilla näkyy olevan periaatteena ettei hyvää hömppäjuttua saa pilata raaoilla faktoilla.

    Toki sanoman raadollisuutta olisi voinut lieventää tutkijoiden Panu Halme ja Aleksi Nirhamon viestillä että aukot lisäävät vanhan metsän monimuotoisuutta…

    KeMeRat

    Luontopaneeli ei myöskään juuri tuossa kirjoituksessa kertonut itsestään. Toki kertovat itsestään ja ilmastonmuutoksesta muissa ulostuloissaan.

    Rane

    Se on Ilmastopaneeli joka kertoo ilmastonmuutoksesta…

    A.Jalkanen

    Tarvitaanko ihmisen tekemiä aukkoja monimuotoisuutta kohentamaan, kun luonto tekee – ihan tutkijoiden todistuksenkin mukaan – itsekin metsämosaiikkia?

Esillä 10 vastausta, 7,131 - 7,140 (kaikkiaan 8,861)