Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 7,071 - 7,080 (kaikkiaan 8,853)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Husq165R

    Nyt on kuukauden sisällä löytynyt Timpalta huutomerkein kaikki: ei , kyllä ja ehdoton ehkä. Jossain kohtaa vähän onnahtaa.

    Jos mä-ku metsä on edelleen puupelto niin ei se siitä monimuotoisempaa tee.

    Jos hakkuuaukkon ei jätettisi, jättö-, maisema, ym ryhmiä niin silloin olisi hyvä. Nyt meni valtakunnan ohjeistukset uusiksi. Ai niin ne paahdekasvit ja horsmat.

    Tuo viimeinen kappale taisi mennä kokonaan hömpän puolelle. Kuolleessa puussa elävät lahottajasienet, jotka eivät ole yhteydessä  kasvaviin puihin, jotka elävät symbioosissa mykoritsasienien kanssa. Siis tällöin monimuotoisuudella ja kasvulla ei ole korrelaatiota.

    Timppa

    Huski.  En sanonut, että aukkoon pitää jättää tai olla jättämättä jättöpuita.  Vastasin vain kysymykseesi korrelaatiosta.  Olen joskus jättänyt enemmän kuin sertti vaatii ja isompia puita, jos se on maisemallisesti mielestäni paikallaan.  Jättöpuita jätettiin alunperin tuottamaan lisätaimia aukkoihin.  Haapoja jätettiin taas siksi, ettei haluttu juurivesoja.  Nykyään  jättöpuiden  määrä on seurausta luontojärjestöjen ylivallasta.  Metsäteollisuus on tinkinyt ja periaatteessa laskun maksaa metsänomistaja.  Onko olemassa jotakin tutkimuksia jättöpuiden vaikutuksista?

    Miten niin hömpän puolelle se viimeinen kappale.  Jos olet eri mieltä perustele.  Suomen metsistä on lustosarjoja tuhansien vuosien ajalta.  Epäilemättä nykyään lahopuuta on nykyään vähemmän kuin luonnon metsissä, mutta eipä taida näkyä eroa mäntyjen  kasvussa.

    A.Jalkanen

    On olemassa tutkimuksia säästöpuista ja on niitä tässäkin ketjussa esillä ollut.

    Visakallo

    Näkyyhän nuo puut kasvavan ihan hyvin keskellä järveäkin pelkillä kallioluodoilla tai suurten tehoviljeltyjen peltojen keskellä, tai loppuun kalutuilla soranottoalueilla. Tiedä sitten noiden kasvupaikkojen monimuotoisuuksista. Anteeksi kaikille, mutta minulle nämä monimuotoisuusväännöt ovat vain ihmisten vallankäytön ilmentymiä, ne edustavat aitoa luontoa vain hyvin etäisesti.

    Husq165R

    (auttaahan se kisassa että kirjoittaa edes sen titämättömyysviestin)

    Jos nyt Metsiin halutaan lisää lahopuuta, joka on yksi mittareista. Nuo lauseet ei tarkoita mitän tai ovat järjen vastaisia.

    Kuolleessa puussa elävät lahottajasienet, jotka eivät ole yhteydessä  kasvaviin puihin, .. Ja monimuotoisuus lisääntyy.

    ..symbioosissa mykoritsasienien kanssa. Siis tällöin monimuotoisuudella ja kasvulla ei ole korrelaatiota. 

    Mutta ei olekaan hyvä koska mykorritsat kumoaa sen positiivisen vaikutuksen. Kun niitä keikkuu niissä elossa olevien puiden juurissa. Ei liene tavoittelemisen arvoista että olisi kovasti lahopuuta mutta ei yhtään pystyssä kasvavaa sillä samalla läntillä. Sitä tuo kai tarkoittaa.

     

     

    Kurki

    Suomen metsissä on ollut riittävästi lahopuuta pitkällään ja pystyssä ja vielä hakkuutähteissä jääneet kymmenet miljoonat kuutiot vuodessa, kun lahopuulajeista 95% ovat elinvoimaisia. Keskustelu lahoppuun määrästä on järjetöntä, koska se on täysin merkityksetön monimuotoisuuden kannalta.

    Petkeles

    Jos laitat sata marsua katiskaan ja nakkaat järveen ja kymmenen sekunnin päästä 95 on elossa, voidaan päätellä että järvi on marsuille oikein hyvä elinympäristö.

    Kurki

    Petkeles ei taida olla tyytyväinen otsikon aiheen kulkuun, kun haluaisi keskustella marsujen tappamisesta.

    Puu Hastelija

    ”Erään tutkimuksen mukaan mykoritsasienet palaavat avohakatulle alueelle säästöpuuryhmistä samaa tahtia taimikon varttumisen kanssa.”

    Voi ristus. Toivottavasti näille tutkijoille ei ole maksettu mitään.  Maannousema vaatii puusukupolven hävitäkseen, uudet taimet lyödään aukkoon alle 2 vuotta hakkuusta ja täällä ”tutkijat” saavat mykoritsat levittäytymään tasaisesti aukolle taimikon varttuessa!?

    Goofy

    Nykyään istutstaimien mukana tulee myös mykoritsat.

Esillä 10 vastausta, 7,071 - 7,080 (kaikkiaan 8,853)