Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 9,554)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki Kurki

    Suomessa on kuitenkin eniten suojelualueita Euroopan maista, ja esim. metsien hiilinielu/henk. on selvästi suurin koko Euroopassa. Moninkertainen useimpiin muihin maihin verrattuna.

    Eikö olisi jo aika lopettaa joutava höpinä monimuotoisuuden säilymisestä ainakin Suomen metsien osalta. Suomessa on yli puolet EUn metsiensuojelualasta.

    Yli 50 prosenttia Euroopan tiukasti suojelluista metsistä on Suomessa – ”Asiaa ei ole nostettu riittävästi esille”

     Suomalaiset ovat kansa, joka tekee enemmän kuin puhuu tai myy.

    https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/735957-yli-50-prosenttia-euroopan-tiukasti-suojelluista-metsista-on-suomessa-asiaa-ei-ole

     

    nuori isäntä

    Noin 2250 uhanalaisesta lajista metsälajeja oli 2019 833kpl aiemmalla kartoituskeralla 2000-2010 uhanalaisia metsälajeja oli 814 kpl.

    Uhanalaistuminen metsälajeissa on saatu hidastumaan. Tekemistä vielä on, mutta muualla kuin metsissä tilanne on pahentunut paljon enemmän.

    1980- luvulta tiukasti suojellun metsän pinta-ala on viisinkertaistunut.

    Metsänomistajat ovat suojelleet vapaaehtoisesti Metson kautta 109 000 hehtaaria ja ala kasvaa koko ajan. Tähän päälle kaikki muulla tavoin suojellut kohteet ja alat.

    Tilanne ei ole lainkaan sellainen kuin julkisesta keskustelusta välittyy. Tietyt tahot vain luovat sellaista kuvaa ja metsänomistajat eivät ole onnistuneet faktojen esittämisessä.

    Sana puupelto tulee juuri tuolta 1980 luvulta. Nyky hetken kanssa sillä ei ole tekemitä.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Homma ei ole ihan vielä valmis. Etelä-Suomeen tarvitaan lisää tiukan suojelun metsää ja tavoitteellista luonnonhoitoa joka tuottaa uhanalaisten metsälajien tarvitsemia rakennepiirteitä. Pöntötys auttaa myös. Sitten kun yleisten metsälajien yksilömäärä ei enää alene kovaa vauhtia ollaan jo hyvässä mallissa.

    Ilmastonmuutoksen aiheuttama elinalueiden siirtymä pohjoisen suuntaan on eri asia ja sille emme voi juuri mitään. Muun muassa alun perin ojituksen aiheuttaman riekon häviämisen se viimeistään sinetöi eteläisessä osassa maata.

    Lisäys: VMI:n kasvikartoitukset eivät ole ainoat tietolähteet. Kun menee osoitteeseen https://laji.fi, hakuun voi kirjoittaa minkä tahansa Suomessa tavatun eliölajin ja saa sen havainnoista tiedot. Kokeilin itse hakua lajilla jääleinikki, jota metsien inventointi ei voisi havaita lainkaan koska se esiintyy vain Käsivarren Lapissa.

    Visakallo Visakallo

    Risuparta ja Kerttu, saisiko teiltä rehelliset vastaukset, oletteko puurakentamisen lisäämisen kannalla, vaiko sitä vastaan?

    https://yle.fi/uutiset/3-11164756?origin=rss

    mehtäukko

    Tuossa on Viherministeri k e r r a n k i n oikeassa.

    Kurki Kurki

    Seppo Vuokko:”Meidän metsätaloutemme on ekologisempaa kuin missään muualla. Puun tuotanto perustuu kotimaisiin puulajeihin, mikä jo sinällään takaa selviytymisen suurimmalle osalle metsälajistoa.”

    Kummallista, että Suomen metsätalous on maailman huippua myös monimuotoisuudeltaan, mutta siitä huolimatta se ei riitä.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.240371

     

    Gla Gla

    Visakallon linkittämään uutiseen ja mehtäukon kommenttiin liittyen täytyy muistaa, että vihreiden käsitys uusiutuvan kotimaisen raaka-aineen käytön määrästä ei riipu siitä, paljonko puusta rakennetaan. Vaikka käyttö kymmenkertaistuisi, vaatimukset hakkuiden rajoittamiselle pysyy. Ja koska hakkuiden määrää peilataan puuston kasvuun, pitää puuston kasvua saada lisättyä. Siten on mahdollista saada hyväksyntä puun käytön lisäämisellekin.

    Scientist Scientist

    AJ: ”Sitten kun yleisten metsälajien yksilömäärä ei enää alene kovaa vauhtia ollaan jo hyvässä mallissa.”

    Lajisuhdemuutoksia tulee aina taphtumaan myös metsissä, ei luonto ole staattinen. Katsokaa Lintuatlaksen yhteisvedosta. Noin puolet lajeista on lisääntyviä ja puolet taantuvia myös metsissä. Suomessa muodostuu vuosittain noin 25000 uutta koloa lintujen toimesta.

    mehtäukko

    Tuo talotehtailu olisi tietysti myötäsukainen ele puun käytölle. Vihreiltä tulee niin paljon oksennusta tälle alalle, että tuo 6 tuhannen työllistyvyys ja puun käyttö on kehuttava avaus. Toivoa sopii että jatkumoa seuraisi. Ensiksi hakkuiden rajoitukset nähtäisiin typerinä päähänpistoina…

    Visakallo Visakallo

    Valitettavasti vihreät ovat jo aika pahasti jälkijunassa tässä puurantamisessakin. Jospa he tietäisivät, kuinka suuri osuus Suomessa käytettävistä puuelementeistä tuleekin jo Virosta, Ruotsista ja muista maista. On hyvin valitettavaa, ettei poliittisessa eliitissä ole enää ollut pitkiin aikoihin kiinnostusta suomalaista perusteollisuutta kohtaan.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 9,554)