Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,901 - 6,910 (kaikkiaan 8,844)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Metsuri motokuski

    Pitääkö se sata mottia lahopuuta löytyä ? Mitä sitten kun se löytyy. Kuinka metsiä hoidetaan ja kasvatetaan sen jälkeen, kun metsät pitäisi olla luonnontilassa ? Onhan tuo sata mottia kohtuuton vaatimus.  Jos normi aukosta lähtee puuta joku 400 mottia niin 25 % on kaadettava tai jätettävä säästöpuuksi metsään. Kyllä pitää puunhintaa aika paljon nostaa jotta kyseinen säästöpuumäärä saadaan kompensoitua.

    Goofy

    Tällä hetkelläkin luonnontilaisissa metsissä, riippuen sen ravinteisuudesta, löytyy lahopuuta tuon verran. Siten ei tarvitse asettaa mitään vuosilukua.

    Ja kun tuli vielä perään toinen täydentävä kysymys motokuskimetsurilta, niin muokkaamalla vastaan myös siihen suoralla lainauksella Luontopaneelin raportista:

    ”Suojelualueiden ulkopuolella tavoitteena ei kuitenkaan
    ole saada lahopuumääriä vastaamaan luonnontilaisten metsien lahopuumäärää. Talousmetsissä tavoitteeksi voitaisiin asettaa 30 prosenttia lahopuun luonnontilaisesta määrästä (18–36 m3/ha), jonka voidaan katsoa olevan ekologisesti perusteltu minimitavoite lahopuun määrälle.”

    Talousmetsiin siten riittää vähemmänkin. Se miten saadaan tämä määrä jatkumona tuotettua, niin helpointa olisi erottaa ne kuviot omikseen, jossa annetaan lahopuujatkumon muodostua metsäkiinteistöllä rauhassa.

    Jos ne kuviot suojeltaisiin vaikka pienellä valtion vastaantulolla ja ne olisivat sertifiointikriteerien mukaisia säästöpuut korvaavia kuvioita, niin olisiko tämä hyvä ratkaisu?

    Kuvioiden sijoitteluun pitäisi saada ammattilaisilta apua, jotta eri kiinteistöjen välinen kytkeytyvyys mahdollistuisi.

    Gla

    Ei sataa mottia talousmetsästä tarvitse löytyä. Tiedemiehet ovat tutkineet asiaa ja päätyneet siihen, että kolmasosa tuosta riittää. Mutta kieltämättä siinäkin on melkoinen sotku, kun metsää pitäisi hoitaa. Taimikon raivaaja ilahtuu tuollaisesta työmaasta ainakin, jos kuolleen puun pitää olla järeää, kuten joissain yhteyksissä on kerrottu luontoarvojen kannalta edellytyksenä olevan. Nmk tuloksena oleva puusto ei kai sellaista ole.

    (Goofy muokkasikin viestiä samaan aikaan kun tätä kirjoitin)

    suorittava porras

    <p>Eihän se sata mottia lahopuuta aukossa ongelma ole. Lahoavaa järeää puuainesta syntyy jo pelkistä kannoista aukkoon ,josta saadaan 400 mottia ainespuuta ja suositusten mukaiset säästöpuut päälle. Puuta nurin ,niin heti alkaa syntyä lahoa odottelematta.</p>

    Rane

    <p>Ilmeisen vaikeaa vastata vaikka kysymys on yksinkertainen:Milloin Suomen metsissä on ollut lahopuuta keskimäärin 100m3/ha? Kysymys on ajankohtainen koska Janne Kotiaho väitti meidän metsänomistajien ”kadottaneen” lahopuusta 95%.Eli keskimäärin 100:sta m3/ha alle viiteen m3/ha.Voisi olettaa että kun Luontopaneelin puheenjohtaja(jatkossakin) professori Janne Kotiaho väittää tällaista niin kai sille on jotain faktapohjaa?Ja jos ei ole niin miksi hän valehtelee?</p>

    Rane

    Ps.Puhumme siis termistä keskimäärin.Vinkkinä että luonnonsuojelualueiden keskimääräinen lahopuumäärä hehtaarille on n.20 m3.

    Gla

    <p><p>”Se miten saadaan tämä määrä jatkumona tuotettua, niin helpointa olisi erottaa ne kuviot omikseen, jossa annetaan lahopuujatkumon muodostua metsäkiinteistöllä rauhassa.” Ja tavoitteena olisi saada 30 m3 lahopuuta/talousmetsä-ha? Yksi 100 m3 lahopuuhehtaari elättää kaksi talousmetsähehtaaria. Jotta rauhoitetulle lahopuukuviolle saadaan 100 m3 lahopuuta ja sinne silti jää peitteinen metsä, pitää sen olla kl 03-04 kuvio. Ajattelitko yhtään, siis yhtään edes puolen sekunnin ajan, millainen vaikutus tällä metsätalouteen olisi? Mikä on metsien kehitysluokkajakauma.</p><p>”Jos ne kuviot suojeltaisiin vaikka pienellä valtion vastaantulolla ja ne olisivat sertifiointikriteerien mukaisia säästöpuut korvaavia kuvioita, niin olisiko tämä hyvä ratkaisu?” Valtiota on helppo huutaa apuun, siellä on pohjaton kassa ihan kirjaimellisesti. Tälläkin hetkellä reiästä hulahtaa 10 miljardia. Millä osuudella haluat rahoittaa esitystäsi lahopuumetsistä? ”Kuvioiden sijoitteluun pitäisi saada ammattilaisilta apua, jotta eri kiinteistöjen välinen kytkeytyvyys mahdollistuisi.” Aina vaan paranee. Ammattilaisten kustannukset mukaan tällaiseen, taas lisää kustannuksia. Entä millainen sosialismi tuosta syntyisi, kun ammattilainen tulee kertomaan minulle, että nuo kuviot menee nyt lahopuujatkumoksi. Kuusiporien hallinta edellyttää, että lahopuuta tuotetaan usean vuoden ajan. Paljonko vuodessa voidaan puita tappaa, jotta saadaan 95 m3 lisää lahopuuta.</p></p>

    Rane

    Ps,Vinkki 2.Jos olemme kadottaneet jotain niin sen on ollut pakko olla joskus todistettavasti olemassa.

    Gla

    Suorittavan ajatus on muuten hyvä, mutta silloin meillä olisi jo melkoinen määrä lahopuuta ja Kotiaho joutuisi keksimään uudet tarinat. Lahopuuasetta ei voi uhrata luonnon hyväksi.

    Gla

    ”Kysymys on ajankohtainen koska Janne Kotiaho väitti meidän metsänomistajien ”kadottaneen” lahopuusta 95%.Eli keskimäärin 100:sta m3/ha alle viiteen m3/ha.Voisi olettaa että kun Luontopaneelin puheenjohtaja(jatkossakin) professori Janne Kotiaho väittää tällaista niin kai sille on jotain faktapohjaa?Ja jos ei ole niin miksi hän valehtelee?”

    Kun Seppo Vuokko laati ärhäkän kirjoituksen, luonnonsuojelubiologian yliopistonlehtori Jyväskylän yliopistosta ja metsäekologian väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistosta laati välittömästi vastineen.

    Kotiahon lausunnolle ei vastineita ole tullut.

    Luontoväki voittaa metsäväen viestinnässä. joka kerta.

Esillä 10 vastausta, 6,901 - 6,910 (kaikkiaan 8,844)