Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,851 - 6,860 (kaikkiaan 8,835)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Monimuotoisuuskato on kuin ilmastonmuutos: niin kauan kuin sitä ei itse selvästi näe, sitä ei ehkä ole olemassa. Luontokatoa ja luonnon muutosta on kyllä dokumentoitu, ja signaalit eivät ole enää ’heikkoja’ vaan jo varsin äänekkäitä. Pohjoisella havumetsävyöhykkeellä tilanne on kyllä parempi kuin monessa muussa paikassa, koska täällä on runsaasti alihyödynnettyjä alueita.

    Emme näe vielä selviä merkkejä metsien kasvun vähenemisestä, joten kaikki on varmaan hyvin. Toivokaamme, että viime vuosina nähty metsien kasvun aleneminen ei ole merkki pysyvämmästä häiriöstä. Koska on kuitenkin mahdollista, että systeemin toiminta voi liiallisesta yksinkertaistamisesta vaarantua, meidän tulee huolehtia ettei niin pääse käymään. Vaaditut metsänhoidon muutokset eivät ole aivan kohtuuttomia jos jokainen kantaa muutaman korren kekoon ja suuremmat taloudelliset menetykset korvataan yhteisistä verovaroista.

    Timppa

    Kyllä se kuva kertoo Luontopaneelin tasosta.  Ei tarvita tiedettä vaan lukutaitoa.  Kun kuva esittää toteutuneen kehityskulun toisenlaisena, kuin se todellisuudessa on, niin kyse ei ole tieteestä.

     

    Kalle Kehveli

    Eiköhän nämä ympäristövouhotukset mene sitä kaavaa, että tehdään ensin ”lääke” ja sen jälkeen keksitään ”sairaus”.

    Goofy

    Timppa voisi kertoa minullekin, mistä voisin lukea toisenlaista viestiä kuin Luontopaneeli on kertonut.

    Luontopaneeli on yksimielisesti raportin takana ja voitte vapaasti käydä katsomassa jäsenten taustat. Siellä on edustettuna eri sektoritutkimuslaitokset, kuten Luonnonvarakeskus (entinen METLA) ja yliopistot. https://luontopaneeli.fi/luontopaneeli/jasenet/

    suorittava porras

    Tittelit ei paina ,jos osaaminen puuttuu tai jos porukka on valikoitu sopivasti omaa aatetta tukevien joukosta.

    Goofy

    Suorittavan portaan lausunnon tulkitsen täyttä ymmärrystä vailla olevana kirjoitetuksi.

    Kertokaa mitä virheitä Luontopaneelin raportista nousi esille, niin yritän tässä niitä teille maalaisjärkeistää, kun sillä töin olen työurani koittanut lutvia. 20 vuoden kokemus MHY kentältä antaa kyllä jonkinlaisen perspektiivin asioihin.

    A.Jalkanen

    Kun täällä kerran kommentoidaan yksittäisiä kuvia (Timppa) ja lukuja (Rane), niin minäkin sitten yksittäistä lausetta. Vuokko: ”Metsäluonnon monimuotoisuus perustuu vierekkäisten metsälöiden erilaisuuteen ja eri-ikäisyyteen, ei yksittäisten kuvioiden muita suurempaan monimuotoisuuteen.”  Talousmetsässämme ovat harvinaisia muun muassa lehdot, paahdeympäristöt, vanhat metsät,  palaneet puut, yleisesti isot vanhat puut ja erityisesti harvinaisemmat lehtipuut vanhoina. Tuo osuus kokonaismonimuotoisuudesta jää nyt uupumaan, eli jos nämä elementit tuodaan takaisin, niin sopan kokonaismonimuotoisuus kasvaa oleellisesti.

    Puuki

    Luontopaneelin ulostulon mukaan on edelleen olemassa luontotyyppien ennallistamistarve 70 % metsistä.  Sehän ei pidä yhtä todellisuuden kanssa. Vai onko joku erimieltä ?

    A.Jalkanen

    Riippuu siitä mikä luetaan ennallistamiseksi. Sen ja luonnonhoidon raja ei ole selkeä. Käyttäisin mieluummin luonnehdintaa että luonnonhoitoa tehdään mahdollisimman suurella pinta-alalla. Täsmäkohteita ennallistetaan. Direktiivissä taitaa lukea niin että johonkin vuoteen mennessä on 70 prosenttia heikentyneistä alueista ennallistamisen piirissä?

    Rane

    ”Kertokaa mitä virheitä Luontopaneelin raportista nousi esille, niin yritän tässä niitä teille maalaisjärkeistää, kun sillä töin olen työurani koittanut lutvia. 20 vuoden kokemus MHY kentältä antaa kyllä jonkinlaisen perspektiivin asioihin.”

    Milloin Suomen metsissä on ollut lahopuuta keskimäärin 100 m3/ha?

Esillä 10 vastausta, 6,851 - 6,860 (kaikkiaan 8,835)