Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,701 - 6,710 (kaikkiaan 8,791)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Istutus ei auta jos lahopuuriippuvaiselle lajille ei ole mitä lahottaa.

    Lahopuuta on ja on ollut aivan riittävästi Suomen metsissä.

    Tai sitten hakkuissa voidaan jättää moton pätkimää tukkipuuta joka hentaarille se tarvittava määrä.

    Valtio maksakoon, kun on mennyt sitoutumaan tähän.

    Suomen metsissä ei ole mitään luontokatoa, joka johtuisi metsätaloudesta.

    Visakallo

    Eipä ollut Kotiahossakaan miestä sanomaan, että rakentaminen, joka kaikkein eniten tuottaa pysyvää luontokatoa, pitää laittaa maksajaksi.

    A.Jalkanen

    Oli siellä Visakallo maankäytön muutosmaksu, joka toisi lisärasitteen metsän hävittämiseen, esimerkiksi sähkölinjojen tai talojen rakentajalle. Tätä kai valmistellaan jo.

    suorittava porras

    Niin….miten tulkitaan  periaate ”Aiheuttaja maksaa”. Siinä siirretään kustannusvastuu niille , jotka ovat vastuussa luonnontilan heikentämisestä . Kysymys kuuluukin , onko vastuusssa työn toteuttaja vai se taho ,jonka tarpeita varten työ tehdään?

    Timppa

    <p>Maankäytön muutosmaksu on puhdasta anekauppaa.  Kun maksat, niin saat vapaasti hävittää luontoa.  Helppoa, eikö.  </p>

    A.Jalkanen

    Sen verran maalaisliittolainen olen, että en haluaisi lisää kustannusrasitusta maa- ja metsätaloudelle vaan uusien kustannusten maksajien tulisi löytyä käyttäjäpuolelta. Metsänomistajat osallistuvat jo aika merkittävin talkoopanoksin metsälakikohteiden, metsäsertifioinnin ja muun luonnonhoidon kautta.

    Timpan kanssa samaa mieltä: ekologinen kompensaatio ja maksujen kerääminen on anekauppaa. Mutta jos hankkeet toteutuisivat joka tapauksessa, kerätyllä rahalla tai kompensaatioilla voidaan tehdä jotain hyvää toisaalla.

    mehtäukko

    Loppukäyttäjänhän on maksettava jos siihen on mentävä?! Jos ei paperi kelpaa, sammaltuppojen keräys alkakoon.

    A.Jalkanen

    Luontopaneelin ehdotusten kommentointi kuuluu tähän ”monimuotoketjuun” parhaiten. Tosin Hesarin jutussa asiasta mainitaan myös rajoituksia avohakkuiden kokoon, hakkuiden kokonaismäärään maakunnissa ja halutaan tehdä jatkuva kasvatus pakolliseksi turvemailla.

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010041345.html?

    Puuki

    <p>Nykyisen kirjanpainajien ja tyvilahon yleistymisen aikaan ei oikein sovi hakkuurajoitukset eikä läpimittarajoitukset normaaliin metsänhoitoon.</p><p>Onneksi ehdin jo hakkuuttaa isoimman 3-khl:n tyvilahoisen sekametsän pois lahoamasta pystyyn.</p><p>Sertisääntöjen mukaiset suojelulisäykset sekä metsä-ja ls-lain noudattaminen riittää aivan hyvin talousmetsien käsittelyjen osalta luonnonsuojelun tarpeisiin. </p><p>Kotiaho saa minun puolesta sijoittaa omistaan niin paljon kuin haluaa lahopuun lisäämiseen siihen 100:aan mottiin /ha mihin kuulosti olevan tarve. </p>

    suorittava porras

    Kas ,kun oli eksynyt kuva allekirjoittaneesta luontopaneelin vaatimuksista kertovan artikkelin  yhteyteen. Kuvanottohetkestä on kymmenkunta vuotta aikaa , mutta nuo näkymät yleistyvät ,jos paneelin esittämiä vaatimuksia aletaan toteuttaa. Metsä jää heitteille ,kun sen käyttöä aletaan rajoittaa ja metsästä saatava taloudellinen hyöty vähenee.

    Jyrkkä ei luontopaneelin vaatimuksille!

Esillä 10 vastausta, 6,701 - 6,710 (kaikkiaan 8,791)