Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,671 - 6,680 (kaikkiaan 8,766)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Perämurikka

    Eihän Suomessa oo timpan mielestä ollu marjojakaa ennen avohakkuita?se että on vanaha ei tarkota että ois viisas.

    A.Jalkanen

    ”Kansan tahto on metsäasioissa selvä.”

    Tällä otsikolla on Hesarissa toinen mielipide ja se koskee äskettäisen mielipidekyselyn tulkintaa. Ilmeisesti kyselyssä sivuutettiin metsien talousvaikutukset jotka siis pienenisivät, jos metsiä suojellaan paljon lisää. Pitäiskö kansalaisilta kysyä: kuinka paljon olisit valmis maksamaan lisää veroja tai kuinka paljon olisit valmis tinkimään käyttämistäsi palveluista metsien suojelun hyväksi?

    Perämurikka

    Minä en vastusta metsätaloutta päinvastoin.sylettää vaan se että jotku levittää semmosta sanomaa että metsätaloudesta on pelekästään hyötyny kaikki ja mittää haittoja siitä ei oo ollu.nykysiä talousmetsiä oo mitää järkiä suojella.toki jokainen saa tehä omaisuudellaan mitä haluaa

    Jovain

    <p>Ei voi olla puuttumatta tuohon Timpan vedätykseen. Timppa on siinä onnellisessa asemassa, että on voinut myötävaikuttaa monien metsäalan ammattilaisten työllistymiseen ja onhan hän sen hyvällä metsänhoidollaan osoittanut. Mutta sekään kun ei riitä. Suomen metsät ovat paljon huonommassa hoidon tilassa. Tuskin monomuotoisuudenkaan kannalta, hyvä metsänhoito edistää myös monimuotoisuutta.  Metsät kärsivät hoidon puutteesta, kuten mittavista hoitorästeistä ja voi olla lepsusta kysymyksen asettelusta. Tuskin kuitenkaan suojelun lisäämisellä voidaan korvata sitä, mitä metsänhoidossa menetetään.  </p>

    Metsuri motokuski

    Eikös ne metsät ollut jovain vasta kuukausi sitten hakattu vajaa tuotoiseksi liialla harventamisella ?

    Timppa

    Tässä kommentti siihen ”Kansan tahtoon”  Saa nähdä julkaisevatko

    Tutkimus osoitti, että Suomen koululaitos on toiminut häpeällisen huonosti, kun metsien kokonmaismerkitys on tavallisilta kansalaisilta täysin hukassa. Kysely valitettavasti osoitti tämän. Vastausjakautuma olisi luultavasti sama, jos kysyttäisiin, että haluatko lyhyempää työaikaa, parempaa palkkaa ja pienempiä veroja.

    Myös median vaikutus on totuutta vääristävä. Toimittajien omat sympatiat ja antipatiat ohjaavat juttujen sisältöä. HS on tästä esimerkki. Ainakin kahteen metsäaiheiseen juttuun oli kuvattu ehkä suurin hakkuuaukko, mitä oli mahdollista löytää. Normaalimetsässä ei sellaisia aukkoja kukaan tee. Toinen esimerkki. Valitettiin erään naisen mustikkametsän häviämistä vaikka Luonnonvarakeskus kertoi ennätyksellisestä mustikkasadosta.

    Metsäkupsa

    <p>Timpalle kannustusta puolestani. Nykyinen tiedonvälitys ei joissakin julkaisuissa korkeaa arvosanaa saa minulta, tarkoitushakuista  Putinin malliin.</p>

    Jovain

    <p><p>Syytä on pyrkiä parempaan metsänhoitoon, siitä hyötyvät metsät ja siitä on etua myös metsien suojelussa. Tuskin riittää vain yksi tapa hoitaa metsiä. Metsänhoidon monipuolistamisen vaihtoehto on asetettu jo metsälakiin ja metsänhoidon suosituksiin. Jos ei ole avautunut toimiakseen, siihen suuntaan kannattaa kuitenkin pyrkiä. </p></p>

    Nostokoukku

    Pyrkimystä on ja näyttää prosenteissa hyvltä. Eräs yhtiö ilmoitti, että haavan määrä on lisääntynyt heidän metsissään parissakymmenessä vuodessa 70 %. Lähtökohta oli kuulemma lähes nolla. Kymmenen vuoden päästä 70 %:n lisäyksellä yhtiön mailla on jo lähes kaksi haapaa.

    Jovain

    Onhan sieltä yksinpuin lukien aika pitkä matka 20-30 prosentin tavotteisiin. Ja kun metsissä kysymys on hoidon puutteista, riittää metsissä rästeissä hoitamista. Tietysti voidaan korvata uusilla suojelupäätöksillä, tulevat metsät ikäänkuin hoidetuksi, mutta pitäisi ne rästit myös saada jollain tavalla hoidetuksi. Pyrkimystä siihen on, ei nyt kuitenkaan kuten marjanpoiminnassa – hyväksikäytöstä, mutta kalliksi se hoitaminen joka tapauksessa tulee. Nykymetsissä hoitokertoja on paljon, kannattaisiko kuitenkin suojelunkin kannalta pyrkiä yksinkertaisempaan metsänhoitoon.

Esillä 10 vastausta, 6,671 - 6,680 (kaikkiaan 8,766)