Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,471 - 6,480 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Bruttokansantuote (BKT) mittaa tuotantoa – ei sitä, mitä luonnolle tapahtuu.

    ”Luontokadon pysäyttäminen ei ole mahdollista, ellemme kyseenalaista tätä ympäristötuhoja ajavaa taloudellista moottoria, joka on muutamaa triviaalia poikkeusta lukuun ottamatta totaalisen sokea luonnon arvolle”, Daily toteaa.

    ”Luontopääoma tarkoittaa, että luonto ymmärretään koneiden tai ihmisaivojen kaltaisena talouden tekijänä, jonka tuottavuudesta on syytä pitää huolta. … (BKT:lle) rinnakkainen laskutapa on kehitteillä. GEP on lyhenne sanoista Gross ecosystem product eli bruttoekosysteemituote. … GEP:ssä lasketaan yhteen luonnon palveluiden vuotuista arvoa tietyllä alueella.”

    Luontoarvokauppa on jo luonnonsuojelulaissa. Käytännön kauppapaikkoja on ainakin luontoarvot.fi-palvelu. Tavallaan hiilensidonnan markkinapaikat sekä Luonnonperintösäätiö ovat myös näitä. Pelisääntöjen kirkastaminen voisi olla kuitenkin paikallaan. Hiilimarkkinoille soveltamisohjeita on jo olemassakin. Sidotun hiilen hinnan voi  laskea vaikka päästökauppa-arvona.

    Luontoarvojen ja ekosysteemipalvelujen hinnoittelussa on kuitenkin paljon tekemistä. Mikä on ojitetun metsäalueen tai peltoalueen valuma-alueelle rakennettavan kosteikon rahallinen arvo veden laadun parantajana? Entä ilveksen arvo ravintoketjun huippupetona, joka napsii saaliseläimensä populaatiosta pois heikkoja yksilöitä? Vasta kun ekosysteemipalvelujen arvo hahmotetaan, niistä voi tulla markkinahyödykkeitä puun rinnalle.

    https://www.hs.fi/talous/art-2000009951457.html

    Rukopiikki

    Ojitetun metsäalueen kosteikolla pyritään rajoittamaan koko ajan aiheutuvaa saastumista ja vahinkoa. Sillä ei siten lähtökohtaisesti voi olla arvoa.

    reservuaari-indeksi

    Olin jumpassa.

    Nysse alkaa kuitenkin selvitä miten vissi on pisnesmiehenä ollut kaukaa viisas. Se tekee kohta entistä suuremmat massit niillä kymmenellä kosteikollaan, sadoilla riistatiheiköillään ja tuhansilla säästöpuuryhmillä. Unohtamatta varsinaisia luonnon suojelullisia kohteitaan.

    ♥ Kerttu

    Visakallo

    Kerttu kirjoitti jälleen täyttä asiaa kuten aina ennenkin. Pitää olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa!

    Visakallo

    Kuten Kerttu hyvin tietääkin, me metsänomistajat teemme käytännössä paljon enemmän luonnon eteen kuin sata kivikatuja mittaavaa luonnonsuojelijaa yhteensä. Eihän kestävää metsätaloutta voisi luonnon vastaisesti edes harjoittaa. Tästä voimme varmasti olla samaa mieltä, – vai mitä Kerttu?

    Petkeles

    <p>Kuulostaa ihan Rudolf Hössin puolustuspuheenvuorolta.</p>

    A.Jalkanen

    Aiemmin oli jonkun lehtijutun otsikossa että T. Kujala tienaa ennallistetulla suollaan enemmän kuin ojikolla, mutta millä tavoin, sitä jutussa ei kerrottu. Mielestäni huolestuneiden yritysten ja kansalaisten rahat olisivat hyvässä käytössä, jos niillä ostettaisiin ekosysteemipalveluita. Vaikutus vain pitää todentaa ja laskea sille rahallinen arvo.

    Vesiensuojelukosteikon arvo on vähintään se hinta jonka sen tekeminen maksaa. Maatalouden ympäristötuella ja ehkä Metkan avullakin (?) näitä voi rakentaa tai vähintäänkin suunnitella.

    Timppa

    Vesiensuojelukosteikon arvo on vähintään se hinta jonka sen tekeminen maksaa

    Ei ole vaan  arvo on  miten paljon hankkeesta on hyötyä.

    Ekosysteemipalvelut pahimmassa tapauksessa vähentävät metsäsektorin tulosta ja lisäävät työttömyyttä.  Nämäkin  pitää hinnoitella.

    Kurki

    Dailyn käsitykset sopivat paremmin muuhun maailmaan kuin Suomeen. Tuskimpa on ajatellut Suomea yhtään teesejä laatiessaan.

    Ekosysteemipalveluiksi kutsutaan luonnon ihmiselle tuottamia hyötyjä.

    Kaskeamisen aikaan Suomessa metsät olivat tuhkalannoittetta viljalle.

    Maaperän eliöt möyhivät maan sellaiseksi, että siinä voi viljaa tai puuta kasvaa.

    Mikähän tuota Suomessa uhkaa? Glyfosaatti taitaa tulla takaisin, kun ei aiheutakaan ihmisille syöpää. Tuli glyfosaattia levitettyä penkkateiden pusikoihin. Pusikot lähtivät, mutta tekevät taas tuloaan. Heti käsittelyn jälkeen, kun pusikko hävisi, teillä näkyi männyn juurisieniä rouskuja paljon. Ei siis vaikuttanut puiden sienijuuriin.

    Hyönteiset pölyttävät 75 prosenttia maailman ruokakasvilajeista.

    Mikähän tätäkin Suomessa uhkaa kuin Suomen ankara luonto. Pölyttäjille esim. kimalaisille alkukesän kylmyys ja sateisuus on suurin uhka. Tarhamehiläistenkin suurin uhka taisi olla luonto itse. Niin luonnollista kuin vain voi olla. Mehiläispesien loinen varroapunkki.

    Merten levät tuottavat 70 prosenttia ilmakehän hapesta.

    Happea siis Itämeren sinilevätkin tuottavat.

    Suot ja kosteikot puhdistavat vettä ja torjuvat tulvia.

    Suot likaavat aina vesiä ja tekevät ne ruskeiksi. Tämän seudun suurimpaan jokeen lohikalat ovat aina nousseet ja nousisivat edelleen, jos ei olisi voimalaitoksia. Ennenkään lohet eivät nousseet näihin pääuoman sivujokiin, jotka tulevat laajoilta suoalueilta.

     

    reservuaari-indeksi

    Vissi ei silloin avannut rahoituspuolta. Eikä mitkään rahoitusinstrumentit olisi pysyneetkään perässä. Kaksi viikkoa kosteikko ym. julkistuksestaan, mitään nitä ei ollutkaan. Ja siitä kolmen viikon päästä oli taas kaikki tallella ja lisää suunnitelmissa!

    Se kun on eliitin keltsuhommissa tärkeä taito että pystyy vaihtamaan vaktoja lennossa, keskustelun mukaan!

    ♥ Kerttu

Esillä 10 vastausta, 6,471 - 6,480 (kaikkiaan 9,344)