Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,421 - 6,430 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Kurki

    Hoh-hoijaa.

    – Hömötiainen, luontokato ja monimuotoisuuskato mainittu.

    – Rahaa ei ole yksityisen puolen suojelualueisiin.

    – Kissantassujäkälä on vaarantunut (VU) Ruotsissa elinvoimainen (LC). Eteläinen laji, sillä Etelä-Ruotsissa paljon havaintoja ja Suomessakin pohjoista kohti havainnot loppuu.

    – Hentoneulajäkälä on silmällä pidettävä (NT) Ruotsissa sama luokitus, vaikka lajitietokeskuksen mukaan Ruotsissa lajin havainnot on moninkertaisia. Vuoden 2000 vaiheilla se katsottiin Suomessa elinvoimaiseksi, vaikka nyt viime vuosina havantoja on ollut enemmän kuin silloin. Meillä jo huomattavasti pienemmät havainnot katsotaan elinvoimaiseksi kuin Ruotsissa.

    Tomperi

    1800 luku jäi historiaan ennenkaikkea aikana jolloinka suurikokoisia näsiäkkäitä kohtasi tuho, 1900 luku jää historiaan vuosisatana jolloinka lajikato kohdistui kaikenkokoisiin kaikenlaisiin lajeihin, 2000 luku alkaa sillätavoin että biotooppeja kohtaa kato

    Kurki

    Tomperi: 1800 luku jäi historiaan ennenkaikkea aikana jolloinka suurikokoisia näsiäkkäitä kohtasi tuho, 1900 luku jää historiaan vuosisatana jolloinka lajikato kohdistui kaikenkokoisiin kaikenlaisiin lajeihin, 2000 luku alkaa sillätavoin että biotooppeja kohtaa kato

    Suomessako?

    Tomperi

    Suomessa hävitettin hirvi 1800 luvulla vähiin, Peuroja kohtasi sama juttu…. karhu ja susikannat … majava saukko… Amerikassa esimerkiksi 65 miljoonaa biisonia hävitettiin lähes täydelliseen sukupuuttoon kyllä niitä löytyy nuo tuli ekaksi mieleenelefantit mursiut sinivalas  pohjoiselta jäämereltä. Elefantit Sarvikuonot kannat romahti silmittömään tappamisen vuoksiTosin ei kaikki täydellistä sukupuuttoa kohdanneet mutta laajoilta alueilta

     

    Jovain

    Metsien biotyypit ovat väistämättä muuttumassa. Mitä se sitten tarkoittaa metsien hoidon ja metsien tuoton kannalta.  Timpan kysymykseen: ”Voisitko Jovain esittää jonkun käytännön esimerkin väitteesi tueksi”. Asia on juuri niin kuin kirjoitat, metsät ovat aina uudistuneet sekametsiksi. Luontoa siihen tarvitaan ja luonnon tarjontaan voidaan myös vaikuttaa. Huonoa esimerkkiä ovat esim. metsänhoitoa rajoittavat sulut ja sekin, että kuvitellaan metsänhoidon toteutuvan vain keinollista metsänhoitoa, viljelytaloutta hyväksi käyttäen.

    mehtäukko

    Vihermafian pakkomiellehän on tehdä jk:sta valtamenetelmä eikä ”…että kuvitellaan metsänhoidon toteutuvan vain keinollista metsänhoitoa”. Tuo on käsitteiden vääristelyä.

    ”…metsät ovat aina uudistuneet sekametsiksi…” ei pidä ainakaan jk:ssa paikkaansa eikä monimuotoisuutta joskus kuusikossa siten toteudu.

    suorittava porras

    Kunnon jk:sta ei poisteta puutakaan. Silloin systeemi toimii. Eli jk metsät kasvakoot rauhassa kirveen koskematta.

    Tomperi

    Noh jos ajatellaan biotyyppiä ja sen muuttumista, niin mitähän sillä itseasiassa tarkoitetaan?

    Esimerkiksi…

    Tarkoittaako se sitä että tundra muuttuu Suomessa Männiköksi ja Venäjäll’ kuusikoksi? Vai tarkoittaako se sitä että sellaiset metsät etelä suomessa häviää joissa pystyi sini ja hömötiainen, palokärki, talvehtimaan ja selviämään seuraavaan talveen ja välillä jopa lisääntymään?

    A.Jalkanen

    Tomperi on asian ytimessä. Ihmisen toimet muuttavat elinympäristöt pysyvästi toiseen (pysyvästi muuttuneeseen) tilaan, jossa lajinkehitystä (evoluutiota) ohjaavat jossain määrin eri voimat kuin luonnonmetsässä.

    Kurki

    Palokärki on elinvoimainen (LC) ja rauhoitettu sekä koko ajan yleistynyt Suomessa. Sinitiainen on myös elinvoimainen (LC) ja kanta 2-kertaistunut 30-vuodessa.

    Hömötiainen on erittäin uhanalaisen (EN) sinitiaisen, talitiaisen ja tikkojen runsastumisen vuoksi. Vahvemmat lajit valtaavat hömötiaisen reviirit ja pesät ja pesärosvo tikka syö munat tai poikaset.

Esillä 10 vastausta, 6,421 - 6,430 (kaikkiaan 9,344)