Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,351 - 6,360 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Toki yksittäisten lajien kohdalla on yleensä vaikea osoittaa, että juuri tuo on välttämätön, mutta voisi ajatella että monipuolinen verkosto on vähemmän häiriöherkkä systeemi kuin lyhyt yksipuolinen ravintoketju. On ilmestynyt muuten uusi kirja avainlajeista nimeltään ”Korvaamattomat”. Tilasin käsikirjastooni.

    Rane

    HS.n mielipidekirjoituksen laatijat kuuluvat ”konsortioon”  ja silloin ei enää esitetä sellaisia kysymyksiä kuin onko monimuotoisuus oikeasti Suomessa vaarantunut…

    BIODIFUL: Biodiversiteetti pelastuu johtajuudella – STN (aka.fi)

    Rane

    Nämä tämmöiset alkavat muistuttaa uskontoa.

    Biodiful – Biodiversity – Respectful

     

    Nostokoukku

    Hienoja hankkeita. Mutta melkoista taistelua tuulimyllyjä vastaan. Talous edellä mennään. Jatkuva kasvu ja kulutus tärkeimpinä maailman pelastajina.

    A.Jalkanen

    Säestän Nostokoukkua. Tietoa ei voi syöttää väkisin. Asiat ovat kuitenkin hieman kiireellisiä, ja muutos on myös liiketoimintamahdollisuus. Sitä mieltä ovat digitaalisiin vihreän siirtymän ratkaisuihin sijoittavan startup-rahaston Greencode Venturesin perustajat.

    https://www.hs.fi/visio/art-2000009869589.html

    A.Jalkanen

    Greenpeace Suomi sivulta FaceBookista:stä löytyy Martti Suosalon lisäksi mm. livekeskustelu kaksi vuotta sitten, 8.10.2021.

    Mitä Suomen viimeisille luonnonmetsille tapahtuu?

    Tästä keskustelemassa:

    Ari Aalto, Luonnonmetsä-työryhmän johtava metsäkartoittaja

    Juha Kauppinen, toimittaja-kirjailija: Monimuotoisuus- ja Heräämisiä-kirjat

    Kimmo Syrjänen, ryhmäpäällikkö, Suomen ympäristökeskus

    Antti Otsamo, Metsähallituksen kestävän kehityksen päällikkö

    Matti Liimatainen, Greenpeacen metsäasiantuntija

    *

    Kävin kommentoimassa Suosalo-ketjuun nättiä avohakkuuta ja kartonkiin pakkaamista ja Sakari Tikka heitti sinne myös yhdessä laatimamme avohakkuun puolustuspuheen (blogissani).

    Aihe on yllättävän ajankohtainen, kun Orpon hallitus on luvannut suojella valtion mailta löytyvät vanhat luonnontilaiset ja luonnontilaisen kaltaiset metsät.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009906414.html

    Gla

    Birdlifen facebookista otteita:

    Birdlife: ”Vaadimme yhdessä yli 200 muun järjestön kanssa vahvaa ennallistamisasetusta! Vahva ennallistamisasetus on keskeinen työkalu EU:n vastatessa aikamme suurimpiin haasteisiin, luontokatoon ja ilmastokriisiin….”

    Kommentoija: ”Tulkaa katsomaan, miten Kotka suhtautuu ennallistamisen . Metsää hakattu jo yli 160 hehtaaria ja lisää hakataan. Kiinalaista akkumateriaalitehdasta varten.”

    Vastakysymys: Miten polttomoottorikäyttöisten laitteiden valmistus pitäisi hoitaa?

    Birdlife: ”Kuusitiainen teki eilen jälleen uuden Suomen ennätyksen, kun Hangon lintuasemalla laskettiin 69 000 muuttavaa kuusitiaista.”

    Kommentoija: ”Jos kerran elää Etelä-Suomen kuusimettissä, niin ei ole ihme ettei ruokaa ole riittävästi ainakaan tulevana talvena. Ei kuusia, ei kuusitiaista.”

    Vastakysymys: Paljonkohan kuusia pitäisi olla, jotta määrä riittäisi luontoväen mielestä? Paljonko kuusia on viimeisen sadan vuoden aikana ollut.

    Birdlife: ”Ensimmäiset vaeltavat kuusitiaisparvet havaittiin syyskuun alkupuolella Itä-Suomessa, mikä viittaa siihen, että tiaiset ovat tulleet tänne Venäjältä. Vaelluksen syynä on todennäköisesti onnistunut pesimävuosi ja sitä seurannut ravintopula. Pääravintoa tähän aikaan vuodesta ovat selkärangattomat.”

    Pesintä siis onnistui niin hyvin, ettei luonto kykene tuottamaan tarpeeksi hyönteisravintoa loppukesän ja alkusyksyn aikana. On se luonto huonolla mallillaan, kun tuottaa liikaa lintuja.

    Yleensä en kevytnimimerkkien elämään puutu, mutta nyt täytyy kyllä laittaa piikkiä sinnekin suuntaan, kun poimivat tänne vain metsätaloudenharjoittajien kommentteja naureskeltavaksi. Risuparrankaan jutuissa ei lintuharrastajien möläytykset ole ylittäneet uutiskynnystä.

     

    Gla

    Vihreitä arvoja edustava Pantsarkin jutusteli Makasiinissa tarpeesta nostaa jalostusastetta. Tuohon asemaan päässeeltä henkilöltä emme valitettavasti vieläkään kuulleet, miten alemman jalostusasteen tuotteet pitäisi tuottaa. Luopuahan niistä ei voida, joten nyt täytyy tällaisen tavallisen rivikansalaisen päässään asiaa ihmetellä, kun viisaammat ei uskalla asiaa käsitellä.

     

    A.Jalkanen

    Alempia jalosteita ei tarvitse tuottaa vientiin, riittää että tuotetaan kotimaan käyttöön?

    Gla

    Kuka määrittelee, kenelle teollisuus saa tuotteitaan myydä? Vienti on perinteisesti ollut Suomelle elintärkeä asia ja teollisuus pyrkii mahdollisimman hyvään tulokseen. Minusta kuulostaa melko hölmöltä, että muut alkaa asettaa teollisuudelle taloudellisia tavoitteita. Teollisuus kyllä kertoo, jos toiminnalla on esteitä, joihin poliitikot voivat vaikuttaa.

     

Esillä 10 vastausta, 6,351 - 6,360 (kaikkiaan 9,344)