Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,251 - 6,260 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    Moniko muisti liputtaa tänään?

    Rane

    En liputtanut.Ylellä taas Panu Kunttu (ex. WWF yms.) kertoo (17 min.eteenpäin) nykyisessä virassaan yliopistolehtorina tavoitteenaan olevan että opiskelijat esim. sitten kunnissa kaavabiologeina(?) toimiessaan tai isoissa metsäfirmoissa kestävyystavoitteita rustatessaan kertovat ettei me voida näin toimia.Yliopistokoulutuksen tarkoitus on että nämä   tavoitteet ”kertautuu yhteiskuntaan”

    Sinänsä tämä ei ole uutta.Jo reilu 30-vuotta sitten Talaskankaan Sopenmäessä  puhuttiin metsuriporukassa miten käy kun nämä Luontoliiton asennekasvattamat opiskelijat etenevät virkaurillaan.Ja koko ajan kasvatetaan lisää ja lisää uusia ympäristöbyrokraatteja …

    Suomen luonnon päivä huomenna | Radio Suomen Päivä | Yle Areena – podcastit

    A.Jalkanen

    Kiitos Rane hyvästä linkistä. Siul on väärä Panu – podcastissa on siis Jyväskylän yliopiston Halme eikä Kemiönsaaren saaristobiologi Kunttu. Itsekin opin erottamaan heidät vasta nähtyäni molemmat livenä.

    Rane

    Ok.Näitä ympäristö-Panuja on liikaakin…

    A.Jalkanen

    Hiljaista suojelua koetetaan tuoda näkyväksi ja markkinoille (Metsäuutiset).

    https://www.metsalehti.fi/uutiset/uusi-hanke-tuo-markkinarahaa-monimuotoisuuden-turvaamiseen-ja-vaihtoehtoja-metsanomistajille/#d22ca7cc

    Luontomarkkinat ovat pop! Sitra rahoittaa MTK:n julkaisemaan luontoarvot.fi- palveluun liittyvää kehitystyötä, Koneen Säätiö Compensate Säätiön kehitystyötä hankkeessa ”Metsän arvo” ja Luke on tehnyt asiassa myös selvityksen.

    A.Jalkanen

    Hesarissa on laaja juttu porojen liiallisen määrän vaikutuksesta monimuotoisuuteen Lapissa. Esimerkiksi tunturikoivikot eivät enää uusiudu mittariperhosten tuhojen jälkeen kun porot syövät koivun vesat. Joku poromies syytti metsätaloutta jäkälälaidunten heikosta kunnosta.

    Kommentoin:

    ”Jos haluaa lukea poroon liittyvää tutkimustietoa, sitä löytyy kun hakee Metsätieteen aikakauskirjan nettisivustolla hakusanalla ”poro” tai ”jäkälä”. Esimerkiksi vuodelta 2014 tiivistelmä otsikolla ”Poron laidunnuksen ja metsätalouden vaikutukset maajäkäliin”. Lyhyesti tiivistäen: havaittiin että porolaidunnuksen vaikutus jäkäliin oli huomattavasti suurempi kuin metsätalouden vaikutus.

    Aitausten ulkopuolella jäkälää oli eniten vanhoissa metsissä, mutta aitausten sisällä saman verran kaikissa puuston kehitysvaiheissa. Jäkälä ei vaadi kasvaakseen vanhaa metsää, vaan hyötyy taimikonhoidoista ja hakkuista eli valoisuuden lisääntymisestä metsässä. Luppoakin esiintyy jo nuorissa metsissä, jos sen uusiutuminen eli luppojatkumo turvataan välttämällä avohakkuita. Poimintahakkuu eli jatkuva kasvatus suosii jäkäliä ja luppoa.”

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009679339.html

    A.Jalkanen

    Simon Reeve: vieraslaji harmaaoravan metsästystä Englannin järvialueella (TV2). Vieraslaji sitkankuusen hakkuita… mikä lienee ollut se alkuperäinen metsä tuolla? Ilmeisesti aika lailla samantyypinen sekametsä kuin meillä. Avoin maisema halutaan metsittää monimuotoisuuden parantamiseksi; paikalliset lammasfarmarit ovat tällaisista villiinnyttämishankkeista huolissaan. Aivan kuten meidän lammasfarmarit susien palauttamispyrkimyksistä.

    Nostokoukku

    Oli mielenkiintoinen ohjelma. Eikös ne brittien metsät huvenneet laivanrakennuksen. Yksi puulaivojen päämateriaalista oli tammi, että sitä siellä on ainakin kasvanut. Ilmeisesti lehtimetsää enimmäkseen.

    A.Jalkanen

    Joo, lauhkeaa lehtimetsää. Näitä villiinnyttämishankkeita näyttää olevan Brittein saarilla eri puolilla. Uhanalaisten osuus lajeista vielä selkeästi suurempi kuin meillä; Reeven ohjelmassa mainittiin luku 25 %. Hyviä hiilinieluja tulisi kun metsittäisi edes osan maista. Lammasfarmarin lampaat saisivat talvisin suojaa metsäsaarekkeista, rakennuksiin puutavaraa ja kamiinoihin polttopuuta. Monenmoista hyötyä.

    Nostokoukku

    Kiviaitoja rakentelivat. Voi kuulemma talvella pelastaa lampaan hengen. Olisihan metsä vähän parempi suoja kuin kiviaita keskellä ei mitään. Taimikot täytyisi ensin aidata suojaan lampailta, pistelisivät taimet parempaan suuhun. Puuta kun saisivat ei tarvitsisi käryyttää niitä koksimöykkyjä takassa ja uunissa.

Esillä 10 vastausta, 6,251 - 6,260 (kaikkiaan 9,344)