Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,191 - 6,200 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Metsäneuvos Erno Järvinen Markku Laukkasen haastateltavana.

    ”Suomi on suhtautunut Järvisen mukaan kriittisesti EU:n ennallistamisasetuksen vaikuttavuuteen ja kustannuksiin. – Erityisesti asetuksen vaikutukset metsiin ja sisävesiin ovat edelleen epäselviä ja kriittisiä Suomelle. Suomi on tehnyt vuosien saatoissa monilla suojeluohjelmilla edelläkävijänä työtä, mikä tulisi ottaa huomioon ja mihin tulisi jatkossakin kannustaa, sanoo Järvinen

    – Sama koskee metsien tilan seurantaan liittyviä indikaattoreita, mikä ei huomioi riittävästi eri maiden eroja. Esimerkiksi lahopuun lisääminen on Suomessa tärkeä monimuotoisuusindikaattori, mutta kasvattaa Etelä-Euroopassa metsäpaloriskiä, mikä jo nyt on korkealla. Näihin kriteereihin tarvitaan joustoa ja on luotettava jäsenmaiden omaan osaamiseen. Meillä on jäsenmaiden ministeriöiden virkamiesten keskuudessa verrattain hyvä yhteisnäkemys tästä, että komissio yrittää ahtaa samoja säädöksiä kaikkiin maihin, vaikka maakohtaiset erot ovat suuria.”

    https://www.sttinfo.fi/tiedote/metsaneuvos-erno-jarvinen-suomen-tehostettava-eu-vaikuttamista-metsaasioissa?

    Perko

    Hyvää metsänhoitoa vailla päämäärää;  ” Suomen metsien monimuotoisuutta on vähennetty määrätietoisesti useiden vuosikymmenten ajan avohakkuulla, kuusen istuttamisella ja ahkeralla taimikonhoidolla. Tätä touhua, josta ammattipiireissä käytetään nimitystä hyvä metsänhoito, tuetaan valtion budjetista veronmaksajien rahoilla.” T Pukkala

    Puuki

    Jospa ne verorahat onkin saatu juuri metsänhoidon tuloksesta.  Tasaikäinen viljelymetsänkasvatus tuottaa puuta teollisuudelle yli 20 % enemmän kuin jk.  Jokainen  korjattu motti kasvattaa kansantaloutta n. 10 x puun kantohinta-arvon verran. Nythän on kuitupuullakin jo oikea kantohinta; n. 30 € motti.

    Monimuotoisuutta voidaan lisätä joka tapauksessa myös tasaikäismetsien kasvatuksessa mm. lisäämällä lehtipuun kasvatusta taimikosta lähtien. Jk:ssahan se on vaikeampaa ellei mahdotonta.

    Nostokoukku

    Kyllä se monimuotoisuuden lisääminen tasaikäisissä on työn ja tuskan takana, jos toimitaan hyvien metsänhoitosuositusten ja etenkin niistä jonkin verran poikkeavien työmaa-ohjeiden mukaan. Mutta onko se tarpeenkaan? Tasaikäiset ”metsät” on varattu puuntuottamiseen.

    Perko

    Puuki  on  jälleen aivan oikeassa.  Pelkkä yksipuolisuuden poisto  korjaa jo paljon!   Kansantalous ja  yksityisen metsätalous joskus erotettiin ja vahvistettiin kiväärillä.  Olen  tuon ratkaisun kannalla edelleen.    Jätän nuo tarkemmat laskennat sovinnolla Puukille tulos on selkeä.

    Etelässä  on ykköne  laitettu eteen!  maksa Eesti metsavendadele 130 € puukuubi eest..

    Toisaalta paksu sammalikko on miellyttävä liikkua eikä putsatussa pohjassa ole haittaa marjoista tai  uusista puuntaimista.  Näin on hyvässä järjestelmässä ja valvonnassa toteutettu metsänhoito jättänyt vastuun, vaivat ja haitat metsänomistajalle.

     

    mehtäukko

    Nykysuositukset uudistuksessa kehottavat sekametsään aivan alusta alkaen. Ja uudisala jos mikä on pitkään monimuotoinen.

    Mitä Nostokoukku tarkoittaa edellä?

    Metsuri motokuski

    Tuo on totta. Nykyään halutaan jo 20 % lehtipuuosuus ja vähintään kahta havupuuta. Jos se ei ole monimuotoinen niin mitähän se pitäisi olla ?

    Nostokoukku

    Olenpa vai lukenut erään suuren metsänomistajan työmaa-ohjeita ja seurannut työn toteuttamista. Lehtipuulla ei ole sijaa taimikoissa. Työtä tehdään aina viljellyn puulajin eteen. Suositukset, ympäristöoppaat ja sertit ovat sitten asia erikseen. Ratkaisevaa on kait mitä maastossa tapahtuu.

    Gla

    Suojelutilastojen lukuharjoitus ja miten monimuotoisuutta parannetaan.

    https://yle.fi/a/74-20047003

     

    Nostokoukku

    Eikös Päijät-Hämäläiset ole nyt aivan väärällä asialla? Tällä palstalla useatkin osallistujat ovat todistaneet miten hakkaamattomuus vähentää luonnon monimuotoisuutta. Olen ymmärtänyt, että avohakkuu on monimuotoisuuden ainut pelastaja.

Esillä 10 vastausta, 6,191 - 6,200 (kaikkiaan 9,344)