Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,181 - 6,190 (kaikkiaan 9,344)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Gla

    Taas vieteään ylikulutuspäivää ja kerrotaan, että suomalaisten tavoilla tarvittaisiin 3,5 maapalloa.

    Sitä ei kerrota, että suomalaisten elintavoilla maailman väkiluku olisi 1/3 nykyisestä.

    https://yle.fi/a/74-20043438

     

    Nostokoukku

    Ylikulutusta tukemalla busines pyörii. Ylikansoittumisen torjumisessa koulutus on tärkeää. Ainakin Suomessa yliopistot ovat olleet kaikkein tehokkain ehkäisyväline.

    Gla

    Kaavoittaja vitsailee:

    Haluttiin korostaa luonnonläheisyyttä, mutta ehkä sen määräyksen voi osittain pistää vitsin puolelle. 

    https://yle.fi/a/74-20043795

     

    KeMeRat

    ”Sitä ei kerrota, että suomalaisten elintavoilla maailman väkiluku olisi 1/3 nykyisestä.”

    Ehkä ne keskittyvät kertomaan reaalitodellisuudesta. Suomalainen kuluttaa enemmän kuin nigerialainen, tuo väkilukuhommeli on sitä jossittelua.

    Nostokoukku

    Kaavoittajan on vaikea jättää tonteille puita. Postimerkin kokoiselle tontille ei mahdu oikeastaan muuta kuin se ”omakotitalo”.  Räystäät ovat muutaman metrin päässä tontin rajasta. Ehkä olisi parempi puhua erillisistä rivitalotonteista kuin ”omakotitalokaavasta”.

    Timppa

    Etenkin kuusia on turha jättää-  Kuolevat varmuudella.  Eikä talon lähelle muutenkaan.  Tunkevat juurensa salaojiin ja tukkivat rännit.

    Gla

    ”Ehkä ne keskittyvät kertomaan reaalitodellisuudesta. Suomalainen kuluttaa enemmän kuin nigerialainen, tuo väkilukuhommeli on sitä jossittelua.”

    Samanlaista jossittelua kuin kulutus, johon tarvitaan 3,5 maapalloa. WWF ei ota huomioon sitä, että luonto tuottaa riittävästi, jos väkiluku on suhteessa pinta-alaan. Meillä tämä on tasapainossa, tiheämmin asutuilla alueilla ei. Kun esim. EU:ssa väestötiheys on moninkertainen Suomeen verrattuna, mitä reaalitodellisuutta on saada tuon porukan kulutustasoa leikattua niin paljon, että ko. valtio kykenee laskennallisesti tuottamaan väestön kulutuksen verran? Siellä on kova tarve ulkoistaa homma Suomen tehtäväksi, kuten EU:n ennallistamisasetus- ja muiden rajoitteiden esityksistä huomataan.

    Hämmästyttävää tässä on se, että tarkastelun ulottaminen kattamaan koko ongelmaa kielletään. Ehkä WWF:llä on jokin oma agendansa, mikä tähän ohjaa.

    A.Jalkanen

    Nigerialainen syyttää ylikulutuksesta suomalaista ja suomalainen saksalaista tai yhdysvaltalaista. Rikkaiden maiden kulutuksia ja luonnon kantokykyjä vertailtaessa pitää kuitenkin muistaa miten paljon käyttämistämme resursseista tuotetaan ulkomailla ja tuotannon päästöt ulkoistuvat sitä myötä myös. Tilannetta tasoittaa hieman se että kiinalaisten sellun käytöstä me tuotamme osan. Maailmankauppa siis sotkee yritykset laskea ekologista jalanjälkeämme luotettavasti.

    Gla

    Me emme voi vaikuttaa siihen, miten kuormittavaa ulkomainen tuotanto on. Aivan kuten Suomi kurittaa Suomessa toimivia vientituotteiden tuottajia, meidän ostamien tuotteiden valmistajan tehtävä on huolehtia omasta osuudestaan. Olisi kestämätöntä, jos meillä vientiteollisuus voisi kuormittaa vapaasti, koska se lasketaan ostajan piikkiin.

    A.Jalkanen

    EU:n kiristyvä ympäristösääntely pyrkii sekä tuotannon että tuonnin kuormituksen säätelyyn monin tavoin, mm. säätämällä hiilitulleja ja suitsimalla metsäkatoa.

Esillä 10 vastausta, 6,181 - 6,190 (kaikkiaan 9,344)