Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 6,091 - 6,100 (kaikkiaan 9,345)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Ei 1950-luku tarkoita paluuta sen ajankohdan tilanteeseen, vaan sen jälkeen tapahtuneita muutoksia käytetään jotenkin ennallistamisen tavoitteiden määrittelyyn. On vielä epäselvää millä tavoin. Selvinnee aikanaan kun ennallistamisen maakohtaiset suunnitelmat ovat valmiit. Toivotaan että sitten käytettäisiin jotain fiksuja onnistumisen mittareita eikä niinkään pinta-aloja.

    käpysonni

    Ärsyttäähän tämä ennallistamiskeskustelu sikäli,  kun ei kukaan tiedä tai halua selvittää, mitä tämä ennallistamispäätös metkitsee KÄYTÄNNÖSSÄ, ruohonjuuritasolla, yksittäisen metsänomistajan metsien kohdalla?

     

    Tuleeko avohakkuukielto, tuleeko lisää byrokratiaa, pitääkö tukita kaikki ojat, eikö enää saa muokata maata,  tuleeko pakkosuojelua vai mitä kaikkea on edessä siis KÄYTÄNNÖN METSÄNHOIDOSSA ??

     

     

    mehtäukko

    Eu-pirulle annettu pikkusormi kuristaa pitelijänsä, ellei eurostoliitolle kuulumattomat metsä-asiat katkaista lennosta. Hivutus kiristyy joka puolelta.

    A.Jalkanen

    käpysonni katso listaus mittareista edellä sivulla 608 viesti 9.7.2023, 12:59. Nuo ovat niitä ominaispiirteitä joita talousmetsissä halutaan edistää. Ellei sitten kotimaan virkamiehet keksi jotain muuta, mutta itse asetuksesta johdettaisiin nämä. Ei mitään kohtuutonta muutosta, vaan sitä samaa jota jo nyt suositellaan tehtäväksi. ”Yleisten metsälintujen indeksi” on vähän mysteeri miten sitä edistetään, mutta veikkaisin että sekametsät, tärkeät elinympäristöt jne. ovat siinä avainasemassa.

    Kurki

    – Metsäteollisuus pitää hyvänä äänestyksessä saavutettua lopputulosta koskien päätöstä rajata luontotyyppien ennallistamistoimet Natura 2000-alueelle sekä poistaa epärealistinen luontotyyppien heikentymättömyyskielto. Parlamentin hyväksymä kanta on vahva viesti komissiolle, että asetukseen on tehtävä mittavia muutoksia neuvoston ja parlamentin kantojen mukaisesti, sanoo tiedotteessa Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki.

    Tuo on hyvä, että luontotyyppien ennallistamiset rajataan vain Natura alueisiin ja poistetaan epärealistinen luontotyyppien heikentymättömyyskielto.

    Nyt sitten aloitetaan kolmikanta neuvottelut jäsenmaiden kanssa.

    Suomen neuvottelijat ovat nyt muita kuin vihreät ja vasemmisto. Se antaa odottaa hyvää lopputulosta.

    Samoin aikaraja 1953 poistuu.

    https://www.verkkouutiset.fi/a/metsateollisuus-suomen-on-jatkettava-vaikuttamista-luontoasetukseen/#b98ca7b1

    Kurki

    ”Koko yhdeksäs artikla putosi pois eli maatalousekosyysteemit eivät tule ennallistamisen piiriin. Se on iso asia. Se tarkoittaa, että meidän turvepelto-ongelmamme poistui”, Katainen riemuitsee.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/4dfc0132-a73e-4afb-8bda-e6a12bb89b9a

    Jean S

    Turvepellot handlataan kyllä hiilipäästöt/lulucf-puolelta, joten se ongelma ei varsinaisesti poistunut.

    EU-säännöksille on nykyään aika tyypillistä, että lainsäädäntökoneistosta ulos tuleviin säännöksiin jää komissiolle aika laajat tarkentamismahdollisuudet. Tällä on sitten etunsa ja haittansa.

    Olisiko jollakulla kokemusta talousmetsätalouden harjoittamisesta jossakin EU:n ulkopuolisessa maassa?

    Kurki

    Turvepellot handlataan kyllä hiilipäästöt/lulucf-puolelta, joten se ongelma ei varsinaisesti poistunut.

    Nuo turvepeltojen ja ojitettujen metsää kasvavien turvemaiden CO2-päästöt  n. +15 Mtn/v tulisi poistaa maankäyttösektorilta. Teoreetisesti on mahdotonta, että ne lämmittäisivät tätä ilmastoa, sillä soilla on ollut myös CO2-sidonnan kylmentävä vaikutus.

     

    A.Jalkanen

    Käytännössä ehkä kuitenkin lämmittävä vaikutus jos turpeen hiilivarasto purkautuu ilmakehään. Riippuu siitä kuinka paljon puun kasvu lisääntyy samaan aikaan. Mutta tämä on monimuotoisuusketju.

    Kurki

    Sellaisen CO2-varaston purkautuminen. jolla on ollut kylmentävä vaikutus tähän ilmastoon ei voi teoreettisesti lämmittää tätä ilmastoa, kun sen vaikutus on tuhansia vuosia ja Suomen turpeesta suurin osa (yli puolet) on muodostunut viimeisten 2000  aikana.

    Osmo Soininvaarahan väitti blogissaan, että fossiilisillakin olisi kylmentävä vaikutus, kun huomasi, että Suomen turvetta ei voi pitää fossiilisena.

    Fossiilisten varastojen purkautuminen vain lämmittää ilmastoa eikä niiden varastojen syntymisen (350… 250 miljoona vuotta sitte) kylmentävä vaikutus enää ulotu tähän nykyiseen ilmastoon.

    Tulkoon nyt tämä tänne, sillä tuskimpa tästä vilkkampaa väittelyä syntyy.

Esillä 10 vastausta, 6,091 - 6,100 (kaikkiaan 9,345)