Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,831 - 5,840 (kaikkiaan 9,687)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Puuki

    Th:ssa taimikkoon jäänyt n. 7 cm lpm  1 m pitkä kanto oli kelvannut hömötiasen(?) pesäpuuksi lahottuaan.  Ei tarvi olla tukkipuun kanto jotta pesäpuuksi käy.

    Timppa

    Tukkipuukanto ei kelpaakaan, koska sen kaarnaan tintin nokka ei pysty.

    Puuki

    Tikat tekee ensin apukolon paksuun kaarnaan.

    Timppa

    Jos kaatojen määriä sitten himmaillaan kuten juuri nyt tapahtuu, tällainen naarasvoittoinen kanta voi räjähtää nopeaan kasvuun.

    Meidän porukka ”himmaili” niin, että ampui ´viime syksynä vain lehmiä.  Muita aikuisia ei näkynyt.  Vasoja näkyi vähän.  Naapuriporukat kyllä huolehtivat sonnien kaatamisista.  Meidän mailla oli nähty karhu ja ahma.  Arveltiin, että tässä saattoi olla syy lehmien vasattomuuteen.

    Tomperi

    Niin kelpaa, havaintoja on, havaintoja näiden ns yllättävien pesintöjen suhteen ei ole.  Paitsi kanahaukasta,  tekopesissä pesivien kanahaukkojen poikastuotto on  merkittävästi heikompi kuin niiden pesintöjen jotka ovat itserakentamiaan.  Muuta selitystä asiantuntijat eivät ole löytäneet kuin sen, ravintotilanne on liian heikko pesäpoikasten ruokkimiseen. Onhan myös se että koko ero koiraan  ja naaraan välillä kanahaukoissa on kasvanut viime vuosikymmenten aikana. Se johtunee samasta syystä, poikasten kasvatuksen aikainen ravinto suopsii pienikokoisia koiraita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eikös kanahaukalle ole nykyään yllin kyllin ravintoa varislinnuissa? Sepelkyyhkyä on myös runsaasti.

    Gla Gla

    ”Th:ssa taimikkoon jäänyt n. 7 cm lpm  1 m pitkä kanto oli kelvannut hömötiasen(?) pesäpuuksi lahottuaan.  Ei tarvi olla tukkipuun kanto jotta pesäpuuksi käy.”

    Jutun mukaan 8-9 cm oli kelvannut ja 10-15 cm on hyvä. Näin minäkin sen olen ajatellut.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hömötiaiskeskustelu Hesarissa. Timo Korhonen siteeraa tutkimustietoa 8.4.23.

    ”Esimerkiksi uudemmassa Parry & Broughton (2019) havaitsivat, että sinitiaiset hääsivät hömötiaiset 38 prosentissa tutkimusalueen pesistä. Kolme neljästä kameraan päätyneistä kamppailuista päätyi sinitiaisen voittoon. Päälle tulleiden käpytikkojen joka neljännen pesän munien syönnin kanssa yhteensä 45 prosenttia kaikista pesimisistä epäonnistui sinitiaisten tai käpytikkojen takia.

    Saksassa käpytikat ovat tutkimuksissa syöneet yli 60 prosenttia hömötiaisten munista ja Skotlannissa lähes 70 prosenttia seuratuista hömötiaisten pesistä on tullut sinitiaisen häätämäksi.

    Myös Syken Virkkalan 2016 tutkimus, jonka mukaan Suomen suojelualuiden metsissä oli yhtä paljon hömötiaisia kuin talousmetsisssäkin”

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009454467.html

    Gla Gla

    205 kommenttia, en jaksa kahlata läpi.

    Sen sijaan tuli mieleeni tapa järjestää tekopökkelöitä lisää. Voisi kaataa koivuja, pätkiä ne n. 1,5 metrisiksi ja jättää pinoon. Muutaman vuoden kuluttua nostaa pystyyn hömpän pesäpuiksi. Näin aikanaan olen tehnyt, tosin metsästä löytämille, jo valmiiksi lahonneille rungoille.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Parhaiten metsätalouden vaikutuksesta lintuihin saa tietoa kun menee syke.fi ja kirjoittaa hakuun Raimo Virkkala. Tulee esiin kaikkea mielenkiintoista juttua.

Esillä 10 vastausta, 5,831 - 5,840 (kaikkiaan 9,687)