Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,621 - 5,630 (kaikkiaan 9,240)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • A.Jalkanen

    Suojelurahojen ollessa aina rajalliset, kustannustehokkuus kyllä kannattaa huomioida. Avoalat ja taimikot olisivat siinäkin mielessä hyviä suojelukohteita, että niistä ei ainakaan leviäisi kaarnakuoriaisia ympäristöön. Työ kannattaa aloittaa niistä kohteista, joissa on paljon uhanalaisia tai voidaan ennallistaa niille sopivaksi. Esimerkiksi käytöstä poistuneesta sorakuopasta tai harjun avohakkuusta saisi kedon tai paahderinteen. Kaupunkien ja teiden varsien nurmikoista niittyjä. Metsätaloudelle arvoton kivikko voi olla jäkälille ja sammalille arvokohde.

    suorittava porras

    Mitäpä niitä suojelualueita peukaloimaan. Antaa luonnon hoitaa. On taatusti kustannustehokasta. Anneli oivalsi pointin. Vankkaa talousmetsää ei ole viisasta sosialisoida toukkien ruuaksi ja päästölähteeksi ,kun järkevämminkin voidaan toimia.

    Gla

    ”Huomaa kommenteista ,kenellä niitä hoitorästejä on .”

    Teinkö turhaa työtä, kun kunnostin edellisen omistajan jäljiltä heitteille jääneitä kuvioita. Paikoin jopa täydennysistutin.

    Suojelualueilla on muuten metsästyskielto.

    suorittava porras

    Toivottavasti et tehnyt. Näkemättä tulosta on paha sanoa.

    Huomasit kai (Gla), että totesin esityksessäni kaksi vaihtoehtoa taimikolle suoritetun vakiintumistarkistuksen yhteydessä. Jos taimikko ei täytä ehtoja , on tilanne mahdollista korjata ja pitää alue metsätalouskäytössä. Toinen mahdollisuus on olla tekemättä mitään ja siirtää alue vapaaehtoisen suojelun piiriin täyttämään maallemme langetettua suojeluvelvoitetta.

    Olisiko sitten fiksumpaa uhrata päätehakkuukypsiä kuvioita suojeluun ja jättää rästitaimikot kehittymään päästölähteiksi? Parhaassa tapauksessa alussa esittämälläni mallilla puolet rästikohteista hoidettaisiin ja toisella puoliskolla täytettäisiin suojeluvelvoite.

    PS. En ole erityisen rakastunut EU:n taholta tuleviin määräyksiin, ovat ihan /c:stä , mutta esittämäni malli olisi pienemmän pahan tie.

    Gla

    Huomasin tämän: ”Pitäisi säätää laki ,jossa yli 10 vuotta hoitamattomana kehittynyt uudistusala siirrettäisiin automaattisesti suojelun piiriin ja täydentämään suojeluvelvoitetta.”

    Minun rästikohteet on pääosin nuoren metsän kunnostuksia. Mutta miten määritellään 10 vuotta? Käykö joka vuosi tarkastaja toteamassa, että nyt alkaa rästiaika juosta, 10 vuotta aikaa. Vai onko taimikko 11 vuotiaana turvassa, jos sitä ei ole 10 vuotiaana määritelty rästikohteeksi.

    Kun tarpeeksi älyvapaita ehdotuksia eu:sta ja luontoväeltä satelee, alkaa jo omatkin mennä juoneen mukaan. Joku panttivanki-ilmiö vissiin.

    A.Jalkanen

    Meillä on aika vahva omaisuuden suoja, joten ehdotus ei varmaan menisi läpi perustuslakivaliokunnasta. Suojeluun saadaan tarvittavat kohteet ja saadaan tehtyä muutkin toimet, kun ne ovat tarpeeksi houkuttelevia ja niitä markkinoidaan. METSO-ohjelmallakin on suuri suosio. Metkalla puolestaan yritetään vähentää rästikohteita.

    Visakallo

    Omaisuuden suoja on kyllä periaatteessa vahva, mutta on paljon tilanteita, jossa sen pystyy ohittamaan. Metsäpuolella pelkkä HCV-merkintä voi tehdä suurestakin metsäalueesta käytännössä arvottoman. Asuntopuolella taas ongelmavuokralaisen oikeudet nauttivat aivan kohtuuttoman suurta lainsuojaa. Aivan helppoa ei ole asunto-osakeyhtiöissäkään, joissa maksu- ym. velvoitteensa hoitamatta jättäneet osakkaat ovat yllättävänkin hyvässä asemassa asiansa hoitaneisiin verrattuna, jos tällainen asunto joudutaan ottamaan haltuun. Raskaasti yhtiölainoitetuissa kohteissa ei taasen voida enää juuri edes puhua omaisuuden suojasta.

    jees h-valta

    Aika usein kymmenvuotias taimikko näyttää oman onnensa varaan jääneeltä. (Vaikka omistaja juuri viilaisi raivaussahan terää kuntoon kotona ja olisi lähtöaikeissa juuri kyseiselle palstalle) Kun tarkastaja sattuisi ennen raivaajaa pitäisi suorittavan mielestä kylmästi ottaa haltuun ja sosialisoira suojelun piiriin. On aika kummaa hapitusta aiheuttamassa tuo EU. Vaikka esim. viherääri Ville Niinistö on sitä mieltä että maanomistajan pitää saada korvaus jokaisesta suojelualasta EU:n ehtojenkin mukaan. Suomesta löytyy äärikonefasisti joka veisi maat ja mannut ilmaiseksi.

    suorittava porras

    Kuka on puhunut ilmaiseksi viemisestä ? Maanomistajalle tarjotaan mahdollisuus joko hoitaa metsänsä tai laittaa toivottomat tuhelikot/harveikot suojelulistalle. Korvauksista en ole kieltänyt neuvottelemasta.

    Aktiivikäytössä olevat metsät tulisi pääosin rauhoittaa suojelutoimilta . Pahinta niiden kohdalla on Visan esimerkin HCV- merkintä , jolla talousmetsä sosialisoidaan ilmaiseksi. Mitään ei kielletä ,mutta puuta ei kukaan suostu ostamaan. Korvausta menetyksestä ei saa mistään.

    R.Ranta

    Suorittavaa kommentoidessani en ottanut mitään kantaa suojeluun enkä hänen ehdotukseensa siitä.

    Minusta on härskiyden huippu kaverilta, joka kertoo lottovoitoksi metsistään luopumisen ja täällä viisastelee siitä, kuinka metsänomistajioen tulisi toimia. Kaveri, joka henkeen ja vereen puolustaa vahingollista sorkkaeläinkantaa ja toisten omistamissa metsissä pitäis saada metsästää. Ei pienintäkään toisen omaisuuden kunnioitusta. Pitä tuollaista sityvihreyttäkin pahempana.

    Jos tiedän tällaisella asenteella olevan kaverin, niin ei mitään asiaa minun metsiini jokamiehenoikeutta lukuun ottamatta, niinkuin olen aiemminikin sinulle kirjoittanut. Jos tiedän tällaisella asenteella olevan kaverin metsästysseurassa, niin välittömästi  irtisanon sopimuksen.

    Pidän vähän hurskasteluna, kun me täällä arvostelemme sademetsien muuttamista öljypalmuviljelyksiksi tai raivaamisen ruuantuotantoon. Samanlaistahan meilläkin tehdään puuntuotannon tehoviljelyssä. Kummassakin tapauksessa omia elinehtoja pyritään parantamaan luonnon kustannuksella,

     

Esillä 10 vastausta, 5,621 - 5,630 (kaikkiaan 9,240)