Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 5,451 - 5,460 (kaikkiaan 9,278)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Tolopainen

    Miten yhteiskunnan todelliset ongelmat ratkeaa lahopuuta lisäämällä. Terveydenhoito on kriisissä, julkinen sairaanhoito on pelkkää jonottamista. Kuntapuolen miljardeja maksava TES iskee veronmaksajien silmille. Edes rauhan aikana ei saada sairauksia hoidettua, vaikka käytössä on mieletön progressiivinen vero ja alv 25%.

    Timppa

    Lahopuuta jää tavan talousmetsiin monta kuutiota /ha hakkuiden seurauksena. 

    Talviharvennuksissa saattaa jäädä paljonkin, jos lumipyry yllättää. Näin tapahtui meillä joulukuussa 2018 tehdyssä hakkuussa.  En viitsinyt kertoa ostajalle asiasta seuraavana keväänä.  Tulivat sitten 2020 lähistölle hakkaamaan, huomasivat tilanteen  ja veivät sitten energiapuuksi.

    A.Jalkanen

    Yksittäisten lajien elvyttäminen ja lajien seurannat ovat toki tärkeitä. Sekin on hyväksi, jos pienten tärkeiden elinympäristöjen (lehdot, paahdealueet, laitumet jne.) suojelua ja ennallistamista kohennetaan.

    Erittäin olennaista olisi kuitenkin se mitä luontotyyppien ominaispiirteille tapahtuu isossa kuvassa. Jos esimerkiksi talousmetsiin lisätään laajasti luonnonmetsien ominaispiirteitä, tarvitaan vähemmän tiukkaa suojelua  eli metsätalouden ulkopuolelle jätettävää pinta-alaa. Tarkoitan ominaispiirteillä tässä sekä pääosin peitteisenä hoidettavia alueita että hienopiirteisempiä asioita yksittäisten metsiköiden tasolla. Tällöin tulevat huomioiduiksi myös ne eliöt joiden tilaa ei tunneta sekä ravintoverkot.

    Tolopainen

    Itä-Suomesta ja Lapista tulee jäämään metsiä paljon pois talouskäytöstä. Kun dieselit maksaa 10€/l, Suomeen tulee aika hiljaista. Alkaa lintujen äänet kuulua.

    Timppa

    Minä en kyllä yhtään ymmärrä tätä vanhojen metsien ylenpalttista ihannointia.  Jos ihmiskunnassakin vain yli 100-vuotiaat olisivat jotain, niin huonosti kävisi.

    Kun katsoo kuvia Pyhä-Häkistä, niin aika karua on luonto.  Ei tarvitse mustikkaan mennä.  Eikä linnut laula.  Palokärjelle kyllä ruokaa riittää.  Ei kanalinnuille.

    Kyllä asian niin, että niin ihmiskunnassa kuin metsässä nuoriso on tärkeintä.  Tämä takaa jatkuvuuden ja elämän monimuotoisuuden.

    KeMeRat

    Son niin notta mettäästä katuaa tynamiikka jos se rauhotetahan.

    Rukopiikki

    Luonnossa on kuitenkin aina ollut vanhojakin metsiä. Ihmisen elinikä oli kivikaudella arviolta noin 20-30 vuotta. Antiikin Roomassa vajaa 30-vuotta. Amerikan intiaanien on arveltu eläneen ennen Kolumbusta n. 25-30 vuotta. Ihminen elää nykyään aivan luonnottoman pitkään ja jo 50-vuotias ihminen on historian valossa aikamoinen luonnonoikku.

    Timppa

    Tietysti vanhojakin metsiä pitää olla.   Kuinkahan vanhoja ne alkusuomalaisten metsät olivat?  Jos mieli hirveä syödä, niin piti huolehtia, että nuoria metsiä oli riittävästi.

    Rukopiikki

    Metsäpeura oli tärkein saaliseläin. Se tykkää naavakuusikoista.

    Gla

    Timppa: ”Kuten olen lukuisia kertoja kirjoittanut, niin metsiemme historiasta voidaan päätellä, että minimaalinen määrä lahopuuta riittää.  Kotiaho on kuin AKT.  Aina vaan lisää.”

    Jos Kotiaho sanoisi, että nyt on hyvä, kaverilta loppuisi työt. Ei tulisi edes pyyntöjä päästä puhujaksi mihinkään tilaisuuksiin tai muutenkaan olla esillä.

     

Esillä 10 vastausta, 5,451 - 5,460 (kaikkiaan 9,278)