Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 9,555)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • mehtäukko

    Kysymykseen vastauksena EI.

    Koronan kiehuessa kuumimmillaan uutisten mukaan ihmiset panikoivat tölleilleen ruttoa pakoon. Moni hädän hetkellä haaveili muuttavansa maalle lopullisesti. Mutta.

    Mitä on politiikka ja trendien kailotus? Jokohan toisella aallolla hymyt hyytyvät?

    Visakallo Visakallo

    Suorittavan kirjoitukseen jatkan, että paljon on samoja havaintoja on täälläkin päin. Uskomattoman nopeasti luonto ottaa takaisin ihmisen rakentamat tiet ja pihat. Lepät, pajut ja kuuset  kasvavat rakennusten seinustoilla.  Tulipa jokin aika sitten kierrettyä yksityinen mailin pituinen ravirata, jossa ajettiin vielä reilu kymmenen vuotta sitten. Nyt ei sielläkään päässyt kuin jalkaisin eteenpäin.  Kolmisenkymmentä taloa on autioina kotikylillä.

    Timppa

    Uhkat ovat samat kaikkialla maailmassa. Pään pensaaseen laitto poistaa ne kyllä näköpiiristä.

    En mielestäni puhunut pään pensaaseen laittamisesta vaan kaipasin suhteellisuudentajua keskusteluun.  Ajatellaanpa sitä kivikauden perhettä, joka oli tottunut Keski-Suomessa lumettomiin lauhoihin talviin.  Äkisti sää alkoi muuttua, tuli kylmä ja lumi maahan.  Piti keksiä miten pysyi pakkasella hengissä ja miten pystyi liikkumaan hangessa palelluttamatta etenkin jalkojaan.   Nykyiset itupihtisammaljutut tuntuvat tätä vastaan aivan älyttömiltä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Timppa: olen samaa mieltä, iso kuva on tärkeä nähdä. Lajien seuranta on kuitenkin tärkeä osa ympäristön seurantaa. Jos  pitkäaikaisia seurantoja ei olisi, tekisimme päätöksiä sokkona.

    Timppa

    Timppa: olen samaa mieltä, iso kuva on tärkeä nähdä. Lajien seuranta on kuitenkin tärkeä osa ympäristön seurantaa. Jos  pitkäaikaisia seurantoja ei olisi, tekisimme päätöksiä sokkona.

    Ongelma onkin, ettei pitkäaikaisia seurantoja ole.  Siksi päätökset tehdäänkin sokkoina kovinta ääntä pitävää seuraten.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    No ei juuri tuosta ituhippi-lajista, mutta lintuseurannat on aloitettu jo… milloin lieneekään… ainakin 1960-luvulta niitä on. Ensimmäiset metsien inventoinnit tehtiin heti itsenäisen Suomen alkutaipaleella. Sääilmiöistä on pitkät aikasarjat jne.

    Timppa

    Tietenkin metsistä on hyvät tiedot.  Ei kyllä uskoisi, kun nykykeskustelua seuraa.

    Linnuistakin on tietoa.  Sama juttu.  Taantuvista lajeista valitetaan.  Ei lisääntyvistä.

    Sitten ne 812 sukupuuttoon kuolevaa lajia.  Niinhän Pertti Salolainenkin tv-haastattelussa kertoi.  Ei ole taatusti riittäviä aikasarjoja. Tai taantuvatko nuo lajit oikeasti.  Eikä kukaan julkisuudessa kerro, että Suomeen saapuu jatkuvasti myös uusia lajeja.

    Luonto on ollut kautta aikojen jatkuvassa aaltoliikkeessä kuten tuossa esimerkissäni Atlantisesta lämpökaudesta kerroin.  Niin sn on nytkin.  Osa on luonnosta johtuvaa.  Osa ihmisestä.   Tietysti kannattaa tätä ihmisen vaikutusta hillitä, mutta kannattaa kuitenkin lopettaa tuo maailmanlopulla pelottelu.

    Tämä ympäristöasia on valitettavasti tuonut esiin monia tiedemiehiä, joille oma esille pääsy ja tietysti myös toimeentulo on epäilemättä tärkeämpää kuin kriittinen tieteellinen tarkastelu.   Näitä tyyppejä on tietysti ilmastokymyksissäkin täysin vastakkaisilla puolilla.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Luonnon ja ilmaston muuttuminen pitäisi hyväksyä. Se on NORMAALIA!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jaa vai pölyttäjäkato, esimerkiksi, jatkoon vaan!

    Timppa

    Onko metsissä pölyttäjäkatoa?  Sikäli kun olen ymmärtänyt asiaa ei ole tutkittu.  Jos on, niin mitä voimme tehdä?  Kielletäänkö jatkuva kasvatus, koska se estää monien kukkivien lajien esiintymistä.

    Ainakin tänä vuonna näyttäisi tulevan mustikkaa.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 9,555)