Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 9,554)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • mulle

    Hirvet kiertäneet lohkoni,eivätkä jänö jussitkaan ole syöneet kuin vain varta vasten niille kaadetujen haapapuiden latvojen kuorta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ls-järjestöjen kanssa pitäisi saada aikaan vuoropuhelu mutta epäluulo puolin ja toisin saattaa olla esteenä.

    Gla Gla

    Olen esittänyt vuoropuhelun avaamista siten, ettei yritettäisi saada mitään yhtenäistä linjausta kokonaisuudesta aikaan. Sitä päivää ei tulla näkemään, jossa avohakkuusta voisi olla samaa mieltä. Siksi pitäisi määritellä asiat, joista oltaisiin yhtä mieltä ja ajettaisiin niitä. Hirvieläinten laidunnuksen rajoittaminen voisi olla yksi asia. Tässä ei kuitenkaan ole epäluuloa kuin toisella puolella pöytää. Luonnonsuojelujärjestöjen jäsenten mielestä metsästys = huvikseen tappamista ja pitäisi kieltää. Tuo on niin tiukkaan juurtunut ajatus järjestöjä rahoittavien jäsenten mielissä, ettei järjestöt voi hirvieläinten vähentämistä puolustaa. Jopa minkin ja supikoiran metsästyksen helpottaminenkin oli niille vaikea paikka ja vaikka edistyksellisin siipi porukasta tunnustaa vieraslajien ongelmat,  muutosta piti vastustaa vedoten keksittyihin asioihin. Osa porukasta on jopa sitä mieltä, että vieraslajin statuksen voi unohtaa, kun laji on sopeutunut täkäläisiin olosuhteisiin. Tällainen ajatus on luettavissa Vihreä lanka-lehdestä.

    Toinen asia, jossa voisi yhteistyötä tehdä, on pyrkimys edistää talousmetsien puulajivalintojen monipuolistamista nykyisen kuusivaltaisuuden sijaan. Toisaalta kun sekin edellyttäisi hirvieläinten vähentämistä ja toisaalta se osoittaisi jk:n heikkoudet, sekään ei ole mahdollinen yhteistyön paikka. Muita yhteisiä intressejä en enää keksikään, joten taitaa neuvottelupöytään pyrkiminen olla resurssien haaskausta.

    Putinin retki Ukrainaan palautti tiettyjen perusasioiden merkityksen useimpien mieleen. Korona on toinen asia. Näiden tapahtumien opit pitää osata hyödyntää. Se, että ihminen saa ruokaa kaupasta, on lopulta hyvin haavoittuva järjestelmä ja siksi ei pidä kuvitella, että ihminen lajina olisi jollain tavalla kehittynyt ulos muusta luonnon kokonaisuudesta. Ei, ihminen on aina metsästänyt ja tätä ei pidä unohtaa, kun luodaan kuvitteellista statusta ihmiselle luonnossa.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ai, ajattelin että ls-järjestöt kaihtavat vastakkainasettelua metsästäjien kanssa enemmän kuin maanomistajien kanssa, mutta siitä ei ollut siis kyse vaan metsästyksen vastustamisesta periaatteessa – samoin kuin avohakkuuta pitää vastustaa periaatteessa sekä turpeen energiakäyttöä. Niin ja ydinvoimaa.

    Tuo porukka on yleensä tutkimusmyönteistä. Pitäisi osoittaa vaikka aitaamalla miten hirvieläin vaikuttaa ympäristöönsä. Ihmisen pitää ottaa suurpedon rooli kun niitä ei sallita joka paikassa.

    Rane

    Kuten olen täällä kertonutkin Ranella on käytännön kokemusta luontojärjestöjen kanssa toimimisesta.Sekä keskustelu- että käsikähmä-tyyppisestä kanssakäymisestä.Valitettavasti on todettava että tämä fyysisempi toimintalinja tuo edes jonkinlaisia tuloksia,keskusteleminen on ajanhukkaa.Paitsi uhkailu.

    Gla Gla

    Tämän aktivistin näkemykset ovat puhuttelevia:

    – Metsästys ei ole eettistä, koska tavoitteena on eläimen tappaminen.

    – Jos on luonnon­ystävä, kuten moni itsestään sanoo, siihen ei kuulu toisen lajin tappaminen.

    – Itseäni ei häiritsisi, jos metsästys kiellettäisiin epäeettisenä harrastuksena tai sitä rajoitettaisiin voimakkaasti.

    – Eikö liikenneonnettomuuksia voisi rajoittaa ajonopeuksia madaltamalla? Tai annettaisiin suurpetokantojen kasvaa, jolloin ne rajoittaisivat myös luonnollisesti hirvi-, peura- ja kauriskantaa.

    – Monet lajit ovat tänne ihmisen tuomia, kuten minkki. Näiden eläinten kohdalla ei voida puhua enää vieraslajeista, kun ne ovat sopeutuneet Suomen luontoon.

    – Mielestäni liha ei ole koskaan eettistä, oli se tuotettu tai hankittu miten vain. Taustalla on suunniteltu eläimen tappaminen. En syö lihaa, koska en pystyisi riistämään kenenkään henkeä.

    http://www.vihrealanka.fi/reportaasit/mets%C3%A4st%C3%A4j%C3%A4-vs-suojelija-onko-mets%C3%A4stys-eettist%C3%A4-lihanhankintaa-vai-turhaa-tappamista

    Evoluutio olisi kehittynyt eri tavoin, jos ihmiset eivät olisi olleet valmiita riistamään eläinten henkeä. Seuraavaksi haluan kysyä tuollaiselta kaverilta, missä menee raja sen suhteen, millaisen eläimen on valmis tappamaan. Voiko kirjolohia kalastaa kansallispuiston järvestä metsähallituksen luvalla? Saako särkiä ja ahvenia onkia rehevöityneestä järvestä ja tehdä niistä ruokaa? Voiko hyttysen tappaa tai talloa muurahaisen kuoliaaksi. Entä voiko nuotiolla poltaa kuollutta puuta, jossa saattaa olla jokin hyönteinen aloittanut puun hajotustyön. Ja pitääkö hengen riistäminen rajoitttaa vain eläimiin, eikö kasvit, sienet ja mikrobit ole saman arvoisia.

    Suojelijoissa on paljon korkeasti koulutettuja kaupunkilaisia, jotka antavat arvoa tutkimustiedolle.  Valitettavasti jäsenistössä on myös paljon Säynevirran kaltaisia idealisteja, joilla vain omaa ideologiaa tukevat tulokset ovat kiinnostavia tai uskottavia. Myös he rahoittavat toimintaa, joten organisaatioiden pitää suunnata toimintansa kohteisiin, jossa ei riskeerata rahoittajien asemaa.

    Puuki

    Luonnon ja metsien suojeluhan on hyvä asia kunhan ei mennä äärimmäisyyksiin, jolloin itse asia jää syrjään ja ideologia alkaa sanella pyrkimyksiä.   Niin on käynyt monesti esim. avohakkuukiellon  , soiden ennallistamisen (kasvihuonekaasujen vähentämiseksi) ja   jk:n luullun ”autuaaksitekevän” vaikutuksen kohdalla.  Nyt sama luultavasti tulossa laajemminkin EU:n hollantilaisen viheriän Greendeal johtajan linjauksen mukaan .  Hyvä pyrkimys johtaa huonoihin lopputuloksiin, kun ei tunneta paikallisia olosuhteita eikä koko metsäalaa ja ollaan silti asiantuntijana päättämässä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Niin, ja voi kysyä onko liikenneonnettomuuksien lisääminen eettistä. Sekä ihminen että eläin kärsivät siinä.

    Tolopainen Tolopainen

    Metsien ja luonnon suojelu on hyvä asia kunhan se ei tapahdu omissa metsissä. Meilläpäin on yksi tila ottanut hoitaakseen tuon suojelun, muiden ei tarvitse osallistua.

    Per Ä Reikäs

    Luonnon suojeluun osallistun kans ja isänmaani Suomi on siinä ihan riittävän hyvä edellä kävelijä,hiilinielujen tekijä.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 9,554)