Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 9,554)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Luca

    Käsitykseni mukaan jatkuva kasvatus tarjoaa juuri niitä luonnonmetsän piirteitä, toimii hyvinkin vaihtoehtona jaksolliseen

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luca, kyllä tarjoaa paljonkin mutta ei kaikkea tarvittavaa, kuten lahopuuta, palanutta puuta ja erilaisia lehtipuita.

    Luca

    Joo, ei suoranaisesti. Kuitenkin luulisin että hakkuut ohjeistetaan ja onhan siinä verraton tilanne huomioida lahopuut ja lehtipuut. Miten ne avohakkuussa voidaan huomioida

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lahopuut ja säästöpuut huomioidaan samalla lailla hakkuissa riippumatta menetelmästä, eikö vain? Ekopökkelöitä voidaan katkaista ja kuolleet puut säästää. Avohakkuu eroaa jatkuvan kasvatuksen hakkuusta olennaisimmin siinä, että avohakkuu ja maanmuokkaus muuttavat valoilmaston  ja lämmittävät maaperää. Nämä vapauttavat maaperän siemenpankin, mikä mahdollistaa varttuneesta metsästä hävinneiden pioneeerikasvien uudelleen rekrytoitumisen kuviolle. Jatkuvan kasvatuksen metsäkin voi myös olla melko avoin jos poiminta- tai pienaukkohakkuu tehdään varttuneeseen metsään. Maanmuokkausta ei kuitenkaan pääsääntöisesti käytetä, joten siementen leviäminen ja itämisolosuhteet ovat vaikeammat.

    tamperelainen tamperelainen

    Hirvet yövät monin paikoin rauduksen ja haavan vesat ja siitä seuraa,että näiden lajien isompia puita ei entiseen malliin kasva.Kaikkien viheraktivistien kannattaisi painostaa metsästäjäorganisaatioita hirvien lukumäärän vähentämiseen.Lahopuuta on nykyäänSuomen metsissä moninkertaisesti esim 1950-1960-lukuihin verraten.Tuulikaadot ja latvukset(ei joka paikassa kerätä polttopuuksi)

    Puuki

    Jatkuvassa kasvatuksessa lehtipuiden kasvatus onnistuu yleensä heikommin kuin tasaikäisessä. Valopuut ei uudistu kunnolla alikasvoksena ja lyhytikäisempinä  ne loppuu ensin ja kuusettuminen lisääntyy Suomen oloissa.   Lehtipuuvaihe joka voidaan toteuttaa esim. luontaisella uudistamisella kuusisukupolven päätehakkuun jälkeen , ei onnistu jk:n metsässä.  Haapaa alkaa kyllä  kasvaa aika hyvin pienemmässäkin aukossa vesoista, jos on emopuu lähistöllä mutta metsätalouden kannalta se ei ole niin arvokas kuin koivu vaikka monimuotoisuuspuuna sillä onkin arvoa.

    Esim. kaistalehakkuu on hyvä konsti kuusen uudistamisessa ensin tulevan koivikon alle, jos ei halua istutusta tehdä. Jälkeen istutusalueen kasvusta taimien kasvu jää  aika paljon mutta kuusikon juurikääpäriski vähenee samalla ja koivikko kuitenkin kasvaa kuitupuumittaan suht. nopeasti.  Luontainen ra-koivu kasvaa suunnilleen samaa nopeutta kuin jalostetun alkuperän kuusen taimi mättäässä, kun kuusella on pituutta > 2 m .

    mulle

    Hirvet tekevät tuhoa metsissä,sudet lähinnäkin harvoille lampureille,mitä nyt joskus jonkun niitä vainuavan metsästäjän koiran syönevätkin.

    Metsä apulanta enempikin elävöittää,kuin tuhoaa luontoa ja sen monimuotoisuutta.

     

    Gla Gla

    Suorittava porras ei ilmeisesti halua jatkaa keskustelua vuoden 2013 kuvan tilanteesta 6.5.20 klo 9:16…11.20 kommenttieni jälkeen.

    Ennen suorittava on kertonut, miten koivun ja männyn kasvatus onnistuu ihan hyvin, kunhan taimikoiden raivauksista huolehditaan. Nyt kävikin ilmi, että kuusta voi hänen mielestään kasvattaa ihan hyvin juurikääpäisellä alalla. Sekö onkin ratkaisu, ei suinkaan koivun tai männyn kasvatus? Vai oliko kyse siitä, ettei suorittava tiennyt, millaisia hirvieläinmäärät oikeasti laajoilla alueilla Suomessa ovat ja se pakotti perääntymään kuusen kasvatusta puolustaen?

     

    mulle

    Mun metsä tontilta löytyy kyllä monimuotoisuutta on nuorta ja varttunuttakin männikköä,kuusikkoa,haavikkoa,suonpursuja ja poltettuja alueita,mehiläisiä jo kauan tänäkin keväänä lennellyt,lukuisia lintulajeja ,voi että rakastaa luontoa.

    Gla Gla

    Tamperelainen: ”Kaikkien viheraktivistien kannattaisi painostaa metsästäjäorganisaatioita hirvien lukumäärän vähentämiseen.”

    Hirvieläinten. Peuroja on jo enemmän kuin hirviä, mutta ne ovat sijoittuneet paljon suppeammalle alueelle. Sinne, jossa nuo aktivistit ovat huolissaan metsien suojelun vähäisyydestä. Tiheydet on hirviin verrattuna 2…30-kertaisia. Laidunnuksesta Tammisaaren kansallispuiston alueelta on tutkimuskin ja tuon tutkimuksen teon jälkeen peurojen määrä on tuplaantunut. Mutta ei kiinnosta. Luonnonsuojeluliiton Veistolakin vain kiemurteli ympäripyöreitä, kun tuon organisaation kantaa asiaan kysyin. Ja Teijon kansallispuiston perustamisen yhteydessä niinkin komealla tittelillä kuin ympäristöneuvos varustettu kaveri ympäristöministeriöstä aivan pokkana valehtelee julkisuudessa:

    ”– Suomeen ei voi perustaa kansallispuistoa, jossa metsästäminen on sallittua. Sen kieltää luonnonsuojelulaki, jota ympäristöministeriön tietenkin on noudatettava, sanoo puolestaan ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ympäristöministeriöstä.”

    http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/619708/Metsastys+uhkaa+kaataa+Teijon+kansallispuiston

    Kun viheraktivistien taustalla on ajattelua, jonka henki ko. artikkelin kommenteistakin ilmenee, ei apua suomalaisen metsän luontoarvojen hoitoon ole viheraktivistien suunnalta luvassa. Sen porukan intressit on ihan jossain muualla.

     

     

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 9,554)