Keskustelut Metsänhoito Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 9,553)
  • Monimuotoisuus jatkaa köyhtymistään

    Merkitty: 

    Valtava määrä lajeja on uhanalaisia. Ihmekös tuo kun , metsien hakkuita jatketaan samalla kaavalla kuin aina ennenkin.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka ei tajua , että laji kato iskee omaan nilkkaan! Itketään liiallisesta hirvi määrästä. Samaan hengen vetoon huudetaan , että kaikki sudet on tapettava.

    Yksipuolinen puupelto , kuusen viljely altistaa puuston lukuisille kasvi taudeille ja hyöteisille , mm. kirjanpainajalle.

    Apulanta ja räkäpetäjä porukka : koskaan et muuttua saa!

  • Rane

    EDIT

    Jean S

    Metsätilat.fi:ssä on päivittäin myynnissä useita tiloja. Jos ne eivät riitä siihen, että risuparta voi harjoittaa itse omilla maillaan haluamansa tyyppistä metsänkäsittelyä, lisää löytyy mm. oikotie.fi:stä, metsamarkkinointi.fi:stä, metsakaupat.fi:stä, etuovi.comista, Metsälehden Metsämaa-osiosta ja niin edelleen. Suosittelen metsätilan hankkimista kenelle tahansa metsistä kiinnostuneelle, on paljon mielenkiintoisempaa olla kiinnostunut omasta metsästään kuin toisten metsistä.

    Gla Gla

    Olisi kiinnostavaa käydä keskustelua ns. luonnonsuojelijan kanssa metsätaloudesta. Sääli, että risuparta ei halua aiheesta keskustella, kun ei vastaa esittämiini kysymyksiin ja keskittyy vain provoilemaan. En siis haaskaa enempää palstatilaa tähän asiaan ja jätän siksi jatkossa nämä kommentit lukematta. Toivon kuitenkin, että risuprta käy itsensä kanssa keskustelun aiheesta, miksi toimii ja mikä motivoi toimimaan keskustelupalstalla tällä tavoin.

    mehtäukko

    Edellisten kanssa samoilla laineilla.

    Risuparta kun itse vääristelee asioita jatkuvasti. Tuossakin väittää hirvisuosioistamme kuusen viljelyn ihannointiin. Susien likvidoimisesta sukupuuttoon…

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    No mikäs tuossa aloituksessa nyt niin maalaisliittolaisia ”luontoihmisiä” järkyttää. Ihan faktapohjaltahan partaukko on liikkeellä.

    20 000 :sta metsälajista reilut ~2250 on uhanalaisia.

    1/3 kaikista uhanalaisista lajeista on metsälajeja.

    Syyt pahimmasta alkaen:

    1. Metsätalous
    2. Ilmastonmuutos

    Se näköjään uusi tieto kirpaisee kun ei ole ollut tupaillan puhujalla agendalla. Silloin se helposti lipsahtaa tuohon lepakot räjähtelee-argumentointiin.

    ♥ Kerttu
    turpeen myyjä

    pitkät neulaset pitkät neulaset

    Raha se on millä tämä maailma pyörii. Osalle uhanalaisista lajeista on määritelty arvo ,minkä joutuu korvaamaan metsästysrikkeen yhteydessä.

    Niillä hinnoilla löytyisi varmasti joukkio ihmisiä kasvattamaan eläimiä siinä kuusen alla.Synkkiähän ne kuusikot ovat ,ja jopa kesäisin viileitä – leimaantuminen kasvuympäristöön täytyisi ottaa lajivalintaa suorittaessa huomioon.

     

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    EDIT

    mehtäukko

    Edelleen näköjään puristaa.

    No, jos jatketaan jk.lla yleisesti, tuhoisammalla tyylillä kyllä.

    Rane

    EDIT

    Puuki

    ”Nopeinta uhanalaistuminen on tuntureilla, soilla, vesissä ja kallioilla. Niiden lajistossa on tapahtunut vain yksittäisiä muutoksia parempaan. Tunturilajeista uhattuina ovat etenkin perhoset ja putkilokasvit, jotka kärsivät muun muassa ilmastomuutoksen vaikutuksista.

    Enemmistö uhanalaisista lajeista elää metsissä ja perinneympäristöissä sekä muissa ihmistoiminnan vaikutuksesta syntyneissä ympäristöissä. Osa niiden lajistosta on uhanalaistunut, mutta samaan aikaan toisten lajien tilanne on parantunut ja uhanalaistuminen on kokonaisuutena hitaampaa kuin tuntureilla ja soilla. Metsissä ja perinneympäristöissä elää eniten lajeja, mikä osaltaan selittää uhanalaisten lajien suurta määrää”  (Punainen kirja) .

    Ylenmääräinen kuusettuminen  haittaa metsien monimuotoisuuden säilyttämistä, se on totta. Luonnontuhojen lisääntyminen on varsinkin kuusikkojen riesa ilmojen lämmetessä.  Jatkuvan kasvatuksen lisääminen ei ole siihen toimiva lääke  koska se vain lisäisi kuusettumista ja mm. tyvilahon lisääntymistä.  Tyvilahojen lisääntymistä ei pidä sekoittaa lahopuun lisäämiseen metsämailla. Kyse on metsäluonnolle haitallisesta sienitaudista, lahopuut on eri asia. Myös niiden lisääminen kuten muiden jättöpuiden ja suojametsien lisääminen  on edennyt myös talousmetsissä. Mutta vaikutukset lajistoon ilmenee vasta myöhemmin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 9,553)