Keskustelut Luonto Monimuotoisen metsän askelmerkit

  • Tämä aihe sisältää 340 vastausta, 46 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 340)
  • Rane2

    Yleltä on taas tullut tunnin välein uutisista Timo Pukkalan sanomaa että avohakkuut tulisi lopettaa.Toissapäivänä WWF:n metsäasiantuntija samoin toisteli miten metsänomistajille ei ammattilaisten toimesta ole kerrottu jatkuvan kasvatuksen ihanuudesta.Mikä kampanja Ylellä on menossa?

    Voisi myös kysyä miten Timo Pukkala voi teetättää Joensuun yliopistolla höpötutkimusta jonka ainoa tarkoitus on edistää hänen omistamansa Arvometsä-firman markkinointia?

    https://yle.fi/uutiset/3-10777521

    Tolopainen Tolopainen

    Nyt pitäisi alkaa häirintänä metsänomistajien soittaa Säkkijärvenpolkkaa, ylen propakanda hyökkäyksen aikana.

    Metsuri motokuski

    Kuuntelin tuon saman wwf:n haastattelun radio Suomessa kun olin istuttamassa. Ihan puutaheinää se puhui. Kertoi että kaikki metsän uudistamiskulut ja raivauskulut jäävät pois jatkuvassa kasvatuksessa. Kaikki mitä se kertoi hiilinieluista voikin olla totta kun en asiaa paremmin tunne. Hän totesi että aukko muodostaa vasta 20 v jälkeen hiilinielun istutuksesta. Siihen saakka se on hiilen luovuttaja.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei sitä hiilitasetta kannata katsoa vain yhden metsikön tai aukon tasolla, vaan  yhden omistajan metsälön (useita metsikkökuvioita) tasolla. Vaikka kivennäismaan hakkuuaukko on aluksi maaperän hiilen luovuttaja, se päätyy kiertoajan lopuksi isompaan hiilivarastoon, ja keskimäärin hiilivarasto ja hiilinielu lienevätkin jaksollisessa mallissa hieman suuremmat, kun huomioidaan suurempi keskikasvu (muokkaus, jalostettu siemen). Turvemailla tilanne on hieman toinen.

    Puuki

    Eipä sitä hiilen kiertoa taida kukaan muukaan tuntea niin tarkasti ainakaan vielä, kun ei ole riittävästi tutkittu, että voisi sanoa varmaksi vuosilukuja, jolloin jokin tietty metsä muuttuu nieluksi tai päinvastoin .

    Semmonen kuva on syntynyt, että kovimmat jk-uskoiset vetää johtopäätöksensä ja mielipiteensä asiasta jostain ääripään tapauksista.    Paljonko siitä maaperästä ehtii haihtua hiiltä muokatulta tai muokkaamattomalta alalta riippuu niin monesta eri asiasta ; kasvupaikasta, maanmuokkaustavasta, puulajista ja sen  kasvusta, vesakon kasvusta jne.

    Aika hyvin esim. istutettu raudus ehtinyt sitoa hiiltä jo n. 16 vuotiaana ; saman verran kuin luonnontilainen suo 160-270 vuoden aikana.  Se voi olla esimerkki toisesta ääritilanteesta mutta liki samantyylistä on nykyisten nopeakasvuisten havupuutaimienkin kasvuvauhti hyvässä kasvupaikassa.

     

    Timppa

    ” Kertoi että kaikki metsän uudistamiskulut ja raivauskulut jäävät pois jatkuvassa kasvatuksessa.”

    Sitähän Pukkala ei tietenkään kertonut, että jaksollisen kasvatuksen uudistuskulut kuitataan paremmilla myyntihonnoilla.  Ja, että näin tehdyssä taimikossa on 30 vuoden kuluttua puuta 150-200 m3.

    Sitä minäkin ihmettelen, että professori voi harjoittaa liiketoimintaa.

    hemputtaja

    Taitaa olla MikäMikä maan metsäprofessoreita tämä Pukkala. En usko, että jatkuvassa kasvatuksessa selviää ilman raivausta tai taimikonhoitoa. Täydennysistutuskin voi olla tarpeen.

    Ennen harsintajulkilausumaa oli käytössä mm. menetelmä nimeltä ”metsänhoidollinen harsinta”. Tuskin erosi jatkuvasta kasvatuksesta.

    Rane2

    Järjen ääni onkin blondi naistoimittaja.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006098292.html

    Timppa

    Pukkalasta ja Arvometsästä vielä.  Täällähän kirjoitettiin, että  Arvometsä veloittaa leimikonteosta 300 euroa hehtaarilta.  Jos myytäisiin sama puumäärä Arvometsän leimaamana kuin nykyään perinteisellä tavalla, joutuisimme maksamaan jokaiselta aukkohehtaariltamme Arvometsälle vähintään 1500 euroa, millä saisimme aukkoon taimet ja perkauksen.   Mielestäni huomattavasti arvokkaammat ovat nuo taimet kuin Arvometsän kaverin jäljet metsässä..

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Esitetty Arvometsän laskentaesimerkki sisälsi luultavasti sekä leimikon teon että hakkuun työnjohdon. Joka tapauksessa kohtalaisen kallis vaihtoehto esimerkiksi metsänhoitoyhdistykseen tai suoraan kauppaan verrattuna.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 340)