Keskustelut Luonto Monimuotoisen metsän askelmerkit

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 340)
  • MaalaisSeppo

    Käsittääkseni metsän laskennallinen tuotto otetaan huomioon sosiaalitukien saajan  osalta. Kiinteistöveron tarkoitus on maksattaa metsänomistajilla muiden sosiaalitukia, vaikka metsänomistajat ovatkin pienempituloisia kuin kansalaiset keskimäärin. Kateus sikiää tietämättömyydestä.

    nuori isäntä

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006097418.html

    Taas kolisee päin näköä ja kunnolla . Kuva Suomalaisesta aukosta. Maalaillaan ympäristön tuohoutumisessa ja sivulauseessa todetaan, että tilanne ei Suomessa ole ihan yhtä paha… Nyt yhditetaan jo Kemin uusi tehdan ja haittavero…

    Puuki

    Mikä vimma mahtaa ajaa monia luontoihmisiä vastustamaan niin kovasti juuri metsänkasvatusta ja – kestävää käyttöä ?   Uudessa Hesarin kuukausiliitteessä on hyvä selostus uusista sellupohjaisista tuotteista, joita on jo olemassa ja tulossa paljon erilaisia. Uusia firmojakin syntynyt Suomeen puolenkymmentä.  Suomessa mutta myös esim Japanissa on kehitetty aivan uusia tuotteita, joilla voidaan korvata saastuttavampia fosiilista alkuperää olevia. Esim. nanosellusta voi kohta tehdä melkein mitä tahansa mm. terveysalan innovaatioita ja tuotteita, polkupyöriä ja auton osia.  Nanoselluun menee vain hyvin vähän puuta mutta siitä voi valmistaa lujia materiaaleja eri tarkoituksiin.

    Sellupohjaiset tuotteet syrjäyttää hyvässä lykyssä muovin melkein kokonaan. Esim. kirkasta, muovin näköistä ja – oloista kalvoa osataan valmistaa sellusta, samoin tekstiilikuituja.  Paljon ympäristöystävällisempiä tuotteita ne on kuin öljypohjaiset.

    A.Jalkanen

    Erno Järvinen (MTK) Hesarin mielipidesivulla tänään: ”Suomalainen metsänhoito on hyvin pienipiirteistä”.

    https://www.hs.fi/paivanlehti/08052019/art-2000006096817.html

    sitolkka

    En lue edes kintaat kädessä mitään MTK:hon vähänkään liittyvää.

    nuori isäntä

    A.Jalkanen, ongelma on se, että puolustuspuheenvuorot ovat yleensä MTK:n omilla sivuilla tai sitten ne ovat korkeintaa mielipidekirjoituksia valtalehtien sivuilla. Painorvo tekstillä etujärjestön sivuilla tai mielipidekirjoituksilla on paljon vähäisempi kuin toimituksen tekemällä isolla juttulla… Edelleen sitä mieltä, että mielipidevikuttamisessa ollaan todella pahasti takamatkalla, en tiedä miksei tähän herätä. Vai ollaanko jo siinä pisteessä, että puoltavia uutisia ei saada enää edes läpi näihin lehtiin yrityksistä huolimatta?

    A.Jalkanen

    Viestintä on vaikea laji. Hesarissa on ollut kahdenlaisia kirjoituksia toimittajasta riippuen, eli mitään yhtenäistä metsätalouden vastaista linjaa siellä ei liene.

    puunhalaaja

    https://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/Tutkimus–Metsanomistajille-tarjotaan-edelleen-paaasiassa-avohakkuita—satojen-lajien-ahdinko-uhkaa-pahentua-3765.a?fbclid=IwAR3T2Wx4S7-PnJ7Bv0Ffdw6IoPY7wLlgkCVX8A9hMwRQ6x6EwUCvaqJhIBY

    Tutkimuksessa selvisi, että metsäneuvontaa tarjoava ammattilainen ei ollut kysynyt lähes puolelta (47 %) vastanneista, minkälaisia tavoitteita ja päämääriä heillä on metsiensä suhteen.

    Pidän tuota ongelmallisena asiana. Tulee helposti asiakkaalle paha mieli kun jälkeenpäin ehkä tajuaa, että toisinkin olisi voinut valita. Ei tietenkään pidä tyrkyttää tai luoda virheellisiä mielikuvia. Riittää kun kertoo asiakkaalle vaihtoehdot ja antaa hänen päättää. Jos asiakas tekee nopeasti selväksi että tuotto edellä mennään, niin sitten vaan motoa metsään.

    A.Jalkanen

    puunhalaaja, olet oikeassa. Neuvonnassa olisi ryhdistäytymisen paikka! Tästä kannattaa viedä viestiä omaan metsänhoitoyhdistykseen, ja antaa palautetta myös puun ostajille, joiden henkilöstö on osalle meistä valitettavasti se ainut metsäneuvoja jonka he tapaavat (ellei ole mhy:n jäsen).

    jees h-valta

    Jos mo on NIIN pihalla ettei muka tiedä vaihtoehtoisista onko silloin väliä miten menetellään? Eikö kaikessa yrittäjyystyyppisessä toiminnassa vastuu ole yrittäjällä haalia osaamista tekemiseensä?

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 340)