Keskustelut Luonto Monimuotoisen metsän askelmerkit

  • Tämä aihe sisältää 340 vastausta, 46 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 340)
  • Timppa

    En valitse mieluisia.  Kirjoitin siis myös, että Pohjois-Suomen lahopuut ovat vähentyneet mutta koko maan tilanne säilynyt ennallaan.  Pohjois-Suomen lahopuun väheneminen tuskin vaikuttaa hömötiaiseen, koska siellä hallitsee ei tiainen.

    Selvästi asenteellista on nimenomaan tuo litania lahopuiden määrän vähenemisestä vaikka faktat osoittavat toista.  Usko nytm hyvä Matkus.  Vai sinäkö sen olet kirjoittanut?

    Valitettavasti Suomeen on todellakin pesiytynyt porukka, joka omaa agendaansa ajaakseen siis kirjoittaa puhdasta puppua.  Niin ainakin minä ymmärrän lukemaani.

    Selvyyden vuoksi.  Meidän metsissä on runsaasti lahopuuta ja sitä tehdään lisää vaikkeivat tilastot näytä sen hyöhyttävän ainakaan hömötiaisia.

    Timppa

    Reva-Markus irvaili havaintojani isokokoisista tukkipuista.  Ainakin vielä äskettäin niitä kasvoi mm Laukaassa.  Katsele ja tutustu Iltasanomien juttuun.  Löytyy osiosta Kotimaa.

    sitolkka

    Esimerkiksi Koillismaalla vielä parikymmentä vuotta sitten valtion avohakkuuleimikko oli vallan eri näköistä metsää mitä nykyään. Kyllä siellä oli niitä hömötintin pesäpuita todella paljon lähes kokonaan kirveen koskemattomissa metsissä. Tämän päivän metsissä mitä hakataan on vaikea löytää sitä yhtäkään kolopuuta.

     

    Pihkakintas

    Moi, lintumiehet!

    Meillä Lounaassa on kirjanpainajakanta karkaamassa käsistä. Viime kesänä sain lumituhoja kerätessä toukkia pois metsästä. Nyt on kuusipölliä aseteltuna sopivin välein ansaksi tienvarteen, parveilun jälkeen teen niistä polttopuita. Tie mene suojelualueen rajaa ja osittain sen läpikin, kuusivaltaisia kuvioita puolet.

    Löytyisikö pöntötyksestä apua, jos tekee satoja pönttöjä? Syökö joku niitä kirjanpainajia?

    A.Jalkanen A.Jalkanen
    Planter Planter

    Jos luomumenetelmää etsii kirjapainajien torjuntaan, niin paras lienee puukiipijä. Se kulkee puunrunkoa kiertäen ylös ja nokkii rungolla eläviä hyönteisiä. Lentää taas seuraavan rungon alaosaan ja kiertää spiraalimaisesti ylös kaivaen kirjanpainajan toukat ja kotelot esiin. Meillä niitä on ja olen tehnyt pönttöjä.

    Se on linnuista avainasemassa kirjanpainajan tuhojen torjumisessa. Sille tehdään erikoinen, puun runkoa vasten asetettava pönttö, johon saattavat kyllä muutkin linnut asettua.

    http://heikkihelin.fi/WordPress3/wp-content/gallery/treecreeper-puukiipija/puukiipij%C3%A4080701b.jpg    https://pajutila.files.wordpress.com/2015/01/img_0410.jpg?w=225&h=300

    https://www.mhy.fi/kymenlaakso/uutiset/koponenlinnut-tarvitsevat-metsanomistajien-apua

    Pihkakintas

    Kiitti, kylläpä tuli tietoa!

    Hieno pönttö, nyt vaan tuhat tommosta…

    Kuuset on viime kesän jäljiltä aika heikossa hapessa. Toipuminen voi ottaa muutamankin vuoden.

    Toiveissa siis sateinen ja kylmä kesä!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hesarin mielipidesivulla tuli tänään (10.4.) lintumieheltä pöntötysvinkki. Hömötiainen haluaa kovertaa itse pesäkolonsa lahopökkelöön, mutta sitä voi koettaa huijata pönttöön, niin että täyttää pöntön moottorisahan sahauslastulla tai lahopuupurulla (ei sahanpurulla).

    suorittava porras suorittava porras

    Eikös helpoin tapa olisi tehdä koivupökkelöihin akkuporakoneella sopivia reikiä ja täyttää reikä porauslastuilla? Vastaa melkoisia pönttötalkoita ,kun kiertää poran kanssa päivän lahopökkelöitä porailemassa.?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Miten saat akkuporakoneella aikaan pesäkolon, kun lentoaukko pitäisi olla pienempi kuin pesän sisäosa, ja mahdollisesti vielä niin, että pesäkolo on alempana kuin lentoaukko?

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 340)