Keskustelut Puukauppa Mo:en talkootyö metsissä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)
  • Mo:en talkootyö metsissä

    Paljonko olet mo:na oman arviosi mukaan rahoittanut metsäteollisuutta ja muuta elinkeinoelämää ym. ”säpinää” taloudessa kuitupuun myynnillä ?   Vastapainoksi pitää myöntää, että m-teollisuus ja  verottajakin on kuitenkin jotain antanut takasin päinkin .  kantohinnat on silti olleet viime vuosikymmeninä enempi tai vähempi (katsantokannasta riippuen)  kuin  talkootyön lisäavustusta; verrattavissa lähinnä kahvi-/pulla- , ja makkara tarjoiluun talkoissa.

  • Puuki

    Toki olisi vielä tärkeämpää saada maatalouden puolelle uudistuksia ja heti tai nopeasti, että ei käy huonosti.  Jonkun aikaa kun vielä jalostajat ja kauppa kiistellee kumman pitäisi maksaa alkutuottajille lisää, niin ei tarvi sitten enää kiistellä, kun tuottaminen loppuu. Sitten alkaa kiistely siitä kenen oli syy alasjoon ,  ja mistä maailmalta saadaan korvaavia raaka-aineita ja miksi tuontituotteet joita vielä saadaan tuotua onkin yht.äkkiä niin kalliita eikä halpoja kuten piti olla.

    Metsäpuolella puusta on toistaiseksi ollut vielä runsauden pula ostajilla eikä ole tarvinnut maksaa yleensä kuin minimihintoja .  Mutta se kustantaa sitten lisämenoja tulevaisuudessa mm. puuhuollon vaikeutumista metsien hoitamattomuuden ja tiestön huonon kunnon vuoksi. Toinen vaikutus min.hinnoittelulla on ollut tukkipuun laadun heikkeneminen  ja arvonlisän väheneminen  sen takia.

    Visakallo Visakallo

    Kun eläkeläinen raivaa omaa metsäänsä, niin onko se silloin talkootyötä? – Ei ainakaan verottajan mielestä, koska se hyväksyy suorat kustannukset vähennyksiksi. Myös kemeraa maksetaan eläkeläisellekin.

    oksapuu

    Eläkeläisen olisi korkea aika tehdä sukupolvenvaihdos. Tuppaa tulemaan kalliiksi kun ei asioita hoideta ajoissa…

    Raivuuhommia varmaan saa tehdä sen jälkeenkin.

    Jovain Jovain

    Metsäyhtymä tai vastaavaa on aina paikallaan. Eläkeläisellä menee vielä kannattavuuden piikkiin, kun ei laske palkkaa omalle työlle. Alkutuottajalle, niin myös maatalaudessa, ongelma on työn hinta. Tuotteen jalostaminen maksaa, mutta myös tuottaa, ei kuitenkaan alkutuottajalle. Tuottajat on ulkoistettu markkinasta ja tuottajalle pyrkii jäämään mitä jää. Tukkuhinnoissa mennään hyvinkin maltillisella tasolla. Toista on omat markkinat ja tuotteet.

    Visakallo Visakallo

    Saahan oksapuu hommia toki tehdä, mutta yhteiskunta ei enää niitä sponsoroi.

    mehtäukko

    ”…Ulkoistettu markkinasta…” ?? Luulotautiako?

    Mitä arvokkaampi työ jonka mo pystyy itse tekemään yhtä kustannustehokkaasti, on suoraa tuottoa itselle. Vieraalle maksettuna se on verotetulla netolla kuitenkin suoritettava.

    oksapuu

    Eiköhän sukupolvenvaihdoksen jälkeen uusi isäntä saa samat sponsorituet kuin vanhakin…

    Talon puolesta sitten työkalut ja bensat…

    Jovain Jovain

    Mehtäukko koneurakoitsijana saat edun omasta metsästä. Edun saa myös metsätaloustuottaja, ei kuitenkaan ”tukun” asiakkaana.

    mehtäukko

    Kuka ”saa edun ja mistä”- eikö se ole valintakysymys? Ja kaikilla ei ole kopassa resursseja.

    Visakallo Visakallo

    Kyllä vain oksapuu, mutta mites ne eläkeläisen matkakulut?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 60)