Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja

  • Tämä aihe sisältää 280 vastausta, 28 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Remie toimesta.
Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 280)
  • Mittaustietoja

    Merkitty: 

    Mtk näkyy oikeutetusti kunnostautuneen. Se on vaatimassa klusterin hakkuilta…” mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit…”

    Epäluulon hälventämiseksi se voi olla heillä aiheellista. Mutta.

    Mittalaitteita on pitänyt lainkin mukaan päivitellä,- joitain siitä syystä uusia. Klusterin hakkuissa vanhoilla päivityksillä ei ole voinut enää pitkään aikaan hakata. Miten lienee Myhistyksen vekottimissa tyvikorjauspäivitykset sun muut?

    Ja se vielä, että siellä Myhistyksen suunnalla pölkkykohtaiset tulosteet ovat olleet arkipäivää esimerkin vuoksi??

  • Jovain Jovain

    ”Tottahan katkonnan tarkastelulle on huutava tarve”. Kauppakirjasopimukset ovat yleensä raamisopimuksia ostettavasta bulkista. Sopimuksia, joiden sisälle jää tulkinnan varaa ja tilaa erilaisille dimensioille.  Sen jälkeen ei olekaan kysymys enää mistään bulkista.

    Tiedä mikä vaivaa, että Mhy ei saisi toimittaa puuta esim. sahalle tehdyn sopimuksen mukaisesti ja ehdoilla. Vaaditaan jopa kilpailuttamista.

    Markkinoilla on myös puunostajia, jotka ostavat puuta ihan kahden välisillä sopimuksilla ja jotka eivät pelaa dimensioilla.

    Rane

    ”Sovittuja dimessioita ON käytettävä.”

    Juuri näin.Kuitenkin tässä Stora Enson läpimittajupakassa paljastui että näin ei tapahdu.Motoille menevää teko-ohjetta tekevät henkilöt eivät ole ostomiehiä vaan ilmeisesti sahan porukkaa jotka tekevät taulukot tilaajien tarpeiden mukaan.Kukaan ei vaan tullut ajatelleeksi että näitä vanhoilla mitoilla olevia kauppoja on vielä olemassa tai että joku vielä valvoisi mittojen noudattamista.Mhy:n löydettyä pari tällaista alkoi Storakin yhtäkkiä löytää niitä.Luottamuskysymys on että olisiko Stora ilman paljastumista Mhy:n tarkastuksessa kertonut tapahtuneesta saati korvannut niitä?

    pihkatappi pihkatappi

    Katkonnasta ei millään konstilla saa sellaista että sahat saavat oikean mittaiset pätkät ja samalla toteutuu kauppasopimukseen liitetty suullinen tai kirjallinen ehto ”tukkiosa katkotaan tarkoin, käyttäen kauppakirjassa sovittuja mittoja”. Kannatan edelleen sitä että puut katkotaan teollisuuden tarvitsemilla mitoilla ja leimikot hinnoitellaan puulaji kohtaisilla runkohinnoilla. Jos mtk ajattelisi muutakin kuin mhy:n etua, runkohinta olisi ensisijainen kauppatapa.

    mehtäukko

    Juuri noin, pihkatappi. Kun leimikkotiedot ovat todellisuudessa sitä mitä kulloinkin ovat, eihän kaikkia pituus/paksuuslajeja voi mitenkään saadakaan. Virhe vaatimuksissa tulee kaupanteko vaiheessa.

    Tuo SE jutusta ei osaa ottautua kuin että kun kauppoja on monta kymmentä tuhatta, eihän sähköisen joukkopostin virhelähetykseen tarvita kuin yksi klikkaus… Inhimillistä vai mitä sitten?

    mehtäukko

    Käsitteestä ”kauppasopimuksen bulkki ja tulkinnanvarat erilaisille dimensioille” on kyllä niin korkeaa taidetta, etten kyllä ymmärrä.  🙂

    Visakallo Visakallo

    Yhtiöt ovat alkaneet huomata, että leimikkotietoja kannattaa tarkistaa. Minullekin aivan äskettäin esitettiin yhdestä näistä kolmesta suuresta, että käytäisiin ihan maastossa katsomassa myöhemmin tarjouskilpailuun tulevia leimikoita. Kysymyksessä oli yhtiö, joka ei ollut tähän asti tarjouskilpailuissa juuri pärjännyt. Näinhän se menee, jos aikoo pärjätä, pitää tietää eikä vain luulla.

    mehtäukko

    Nimenomaan. On tullut nähtyä Myhistyksen manuhakkuun parrujen keruun, kiikkutuolien kempuroiden jäädessä ”kasvamaan”. Huippulaatuisten solakoiden mäntyjen lähdön pinoon ja harakannainti turilaiden lihotuskuurin!! Oliko kauppakirjassa parru- dimensiot, vai metsurin ammattitaito? Joka tapauksessa Myhistyksen teettämä ja valvoma…

    Jean S

    Kieltämättä keskustelu vaikuttaa oudolta.

    Ja selvennyksenä, että allekirjoittanut ei ole koskaan tehnyt Stora Enson kanssa puukauppaa. Noin viiden muun toimijan kanssa kyllä.

    Saattoi toki olla muuten tunteellinen päivä, mutta kyllä lähtökohta pitäisi olla, että puukauppasopimuksen toteutuminen olisi jotenkin luotettavalla tavalla todistettavissa. Sanoisin näin, että liike-elämässä kannattaa yleisesti ottaen säilyttää pieni terve epäluottamus, ellei halua, että tulee kovasti turpiin. Ilmeisesti nyt nämä StoraEnson kanssa asioineet, 15-18-senttistä kuitua myyneetkin olisivat voineet elellä ihan onnellisina ja olla tyytyväisiä siitä, miten he ovat niin ihanan kukkeasti onnistuneet luovuttamaan juuri niitä dimensioita, mitä ostaja on halunnut, ja vieläpä pätevää kauppasopimusta edullisempaan hintaan.

     

    Jean S

    Ja sanotaan näin, että ajatuksen tasolla se, että näitä kyseisiä Enson kauppoja olisi se määrä, jonka Enso on ilmoittanut, on… nooh, uskokoon ken tahtoo.

    Jovain Jovain

    Puukauppaa ei voida pitää parhaimmalla tahdollakaan läpinäkyvänä, tehdään kyllä luottamuksella ja yleensä yhdelle toimijalle, mutta niitä toimijoita voi sitten olla enemmänkin, se kaksikymmentä, johon tuolla viitataan. Kysymys ei ole enää avoimesta ja läpinäkyvästä puukaupasta, vaan metsänomistajan puilla käytävästä kaupasta. Ei myöskään bulkista, vaan erikoispuista ja erikoispuiden hinnasta. Vai oliko vaihtokaupasta, jota on pidetty sallittuna.

    Järjestely olisi hyvä tietää, kuin sekin, että puukaupan kokonaiskuutiot eivät aina täsmää. Mennään jo toisiin ulottuvuuksiin ja kolmannes on jo merkittävä tulos käydä metsänomistajan puilla kauppaa. Kuin sekin, että väitetään arvioiden olevan arvioita tai sopimuksien olevan sopimuksia. Kuin sekin, että puut eivät myöskään voi ilmaan haihtua, vaan puut ovat jossain, sitä ei tiedetä. Maksuliikenteestä ei myöskään tiedetä. ”Läpinäkyvää” on vain puutavarayhtiön maksama puukauppatili, jonka tiimit osoittavat kaikkine tarvittavine asiapapereineen.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 280)