Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 280)
  • Mittaustietoja

    Merkitty: 

    Mtk näkyy oikeutetusti kunnostautuneen. Se on vaatimassa klusterin hakkuilta…” mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit…”

    Epäluulon hälventämiseksi se voi olla heillä aiheellista. Mutta.

    Mittalaitteita on pitänyt lainkin mukaan päivitellä,- joitain siitä syystä uusia. Klusterin hakkuissa vanhoilla päivityksillä ei ole voinut enää pitkään aikaan hakata. Miten lienee Myhistyksen vekottimissa tyvikorjauspäivitykset sun muut?

    Ja se vielä, että siellä Myhistyksen suunnalla pölkkykohtaiset tulosteet ovat olleet arkipäivää esimerkin vuoksi??

  • A.Jalkanen

    Tuo onkin mielenkiintoinen kysymys, kenen mittoja mhy:n korjuupalvelu käyttää tukkileimikon kilpailussa, kun sillä ei ole omia tuotantolaitoksia.

    Kenen puolella mehtäukko olet? Mhy on metsänomistajan puolella. Olisi varmaan kivempi ja helpompi tehdä puukauppaa, jos ei olisi kilpailuttusta eikä valvontaa, kuten sopimusasiakkaan kanssa toimittaessa.

    Metsuri motokuski

    Mitä te siellä mhy:n  hallituksessa aikioinaan puuhasitte kun tuollaisen kysymyksen heitit ? Mhy:n korjuupalvelulla on toimitussopimukset eri yhtiöille. Ne yhtiöt ovat juuri niitä yhtiöitä joille ne valtakirjaleimikot yleensä menee. Ne ovat niitä yhtiöitä jotka ostavst aktiivisetisti valtakirjaleimikoita Tottakai korjuupalvelu käyttää niitä mittoja ja vielä yleensä niin että ääripään mitat siellä lyhyemmässä päässä ovat poissa.

    Suorittava kirjoitti asiaa. Useinkaan kauppakirjan perusteella ei voi päätellä keille eri osat puusta menevät. Eikä metsänomistajan tarvii niitä tietääkkään kunhan katkonta on kauppakirjan mukainen. Se että täällä knoppailee katkontaohjeilla ei ole tätä päivää. Puun osatoimittajat määrittävät pituudet joita katkotaan. Kauppakirjassa on yleensä vain ääripään rajat ja tarkempi katkonta tehdään sitten lopputuotteen markkinoiden ehdoilla.

    A.Jalkanen

    Näin juuri, Mm. Juuri siksi tarjousvertailu onkin vaikeaa nykyisin: ensinnäkään mhy ei saa enää kattavasti katkontatuloksia ja toisekseen yhtiöt vaihtavat puita keskenään sikin sokin. Tästä olisi siis päästävä jo eteenpäin nykyaikaisempiin puukaupan muotoihin.

    suorittava porras

    Enemmänkin sietäisi seurata sitä , pitävätkö leimikkotiedot paikkaansa . Virhellisillä tiedoilla luodaan helposti katteettomia odotuksia suuntaan tai toiseen . Esimerkiksi joku ensiharvennus osoittautuu raivauksen jälkeen taimikoksi , johon motoa ei tulisi viedä monen vuoteen. Hakkuuohjeen väljennykseksi merkityltä kohteelta löytyy vain poistumaltaan 50-litrainen keppimetsä , josta varmuuden vuoksi on ostettu tukkia ja pikkutukkia reippaasti. Sääli , jos myyjä uskoo moiseen.

    Tuosta enskasta on kokemuksia ihan lähimenneisyydestä. Ennakkoon raivatun harvennuskoivikon poistetavien runkojen keskijäreys oli tuskin 40 litraa ja poistuma jäi kolmannekseen hakkuuohjeen lukemista. Pustosta jäi vaikutelma harvahko.

    Kuvan metsästä ei tukkia lohkea isoja määriä millään aptilla. Korjuuohjeissa  ja kenties kauppakirjassakin tukkiosuus määräytyy pelkän läpimitan perusteella. Tämän vuoksi tarkastettavaan kohteeseen tutustuminen ennen hakkuuta on erityisen tärkeää , jotta ei tapahdu oikeusmurhia. Pinojen pähkäily ei kerro totuutta edes siteeksi katkontatiedoista puhumattakaan.

    Jos katkonnan oikeellisuutta aiotaan tarkastaa , on kohteella käytävä , puusto mahdollisesti kuvattava ennen ja jälkeen hakkuun ,ja katkotut puut arvioitava levällään ennen lähikuljetusta. Toimistotyönä tehty ”tarkkailu” on ihan silkkaa petosta.

    Metsuri motokuski

    Niinhän se on. Suorittava on jälleen asian ytimessä. Anneli. Eihän ne saakkaan katkontatuloksia ja hintatietoja kuin omista puukaupoista, joka ei niin valtava määrä ole. Suomen koko puukaupassa. Senhän takia mainoksista saattaa saada väärän kuvan jos taustoja ei tiedä. Siitä ole samaa mieltä että hyvä on kun mhy on olemassa mutta terve pohdinta tässäkin asiassa on hyväksi. Liiketalousperiaatteella hekin toimivat ja se on hyvä tiedostaa. Tuohon suorittavan kirjoitukseen liittyen voisi hyvin verrata mitä edullisella valvontamaksulla saa. Se voisi olla että verrataan tukkilistaa kauppakirjan mittoihin toimistolla. Kun yksikin mitta löytyy niin katkonta on ok. Monesti metsänomistaja voi odottaa vähän enemmän.

    mehtäukko

    AJ:n kysymykseen – kenen puolella: oikeuden. Mehtäukko ei kuvia kumartele.

    Ja nyt voinemme vuorostaan  AJ :lta odotella vastaukset esittämiini myhistyksen toimintaa ruotiviin kysymyksiin.

    A.Jalkanen

    Vastasin jo niihin mihin osasin. En ole hallinnossa mukana. Mm tuolla edellä arveli että Mhy ei saa enää listoja muista kuin omista hakkuistaan. En ole myöskään myynyt tukkia korjuupalvelun kautta. Jos on vielä jokin epäselvä tosiasia voin koettaa selvittää.

    Puuki

    Jos leimikot tehdään metsään.fi-tiedoista , niin pieleen menee usein. Ei niiden tietojen perusteella kannata tehdä leimausta tai ei ainakaan uskoa sokeasti, että olisi tiedot oikein. Joskus ei ole lähelläkään.  Sama juttu jos on liian vanha m-suunnitelma.     Kaikilla ostajilla ei taida olla nykyään aikaa käydä enää leimikolla ennen kauppakirjan tekemistä.  Joillakin on ehkä aikaa ja haluakin käydä ,  ko . ongelmia ei sitten juuri tule.

    sitolkka

    Omakohtaisesti on lähinnä kokemusta niin, että ison tukin osuutta siirtyy pikkutukkiin. Siksi en sahureille myy. Halvalla ostetaan pikkutukin hinnalla isompaa puuta.

    mehtäukko

    Niin. Kuten aiemmin todettuja, arviot ON arvioita. Ja niissä määrä-arvioissa ei kukaan laskelmoi laatua.

    Sitten kun kauppakirjan muste alkaa kuivua, loppurätingissä viimeistään aletaan haukotella lippujen ja lappujen perään! Hoh- hoijaa sanon minä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 280)