Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja

  • Tämä aihe sisältää 280 vastausta, 28 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Remie toimesta.
Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 280)
  • Mittaustietoja

    Merkitty: 

    Mtk näkyy oikeutetusti kunnostautuneen. Se on vaatimassa klusterin hakkuilta…” mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit…”

    Epäluulon hälventämiseksi se voi olla heillä aiheellista. Mutta.

    Mittalaitteita on pitänyt lainkin mukaan päivitellä,- joitain siitä syystä uusia. Klusterin hakkuissa vanhoilla päivityksillä ei ole voinut enää pitkään aikaan hakata. Miten lienee Myhistyksen vekottimissa tyvikorjauspäivitykset sun muut?

    Ja se vielä, että siellä Myhistyksen suunnalla pölkkykohtaiset tulosteet ovat olleet arkipäivää esimerkin vuoksi??

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Juuri noin, suorittava. Puun myyjälle pitää tehdä realistinen ja rehellinen tarjous perustuen leimikkotekijöihin, muutenhan niiden vertailu on yhtä tyhjän kanssa. Pohjimmiltaan kyse on kuitenkin siitä, kuinka paljon tukiksi kelpaavaa puuta saa mennä yksikköhinnaltaan halvempiin jakeisiin, ilman että kyseessä on sopimusrikkomus. Voisiko puukauppasoppariin laittaa tästä jonkin arvion?

    Metsuri motokuski

    Ensimmäinen kysymys: Entäs sitten. Nyt hän tietää mitä saa kun jotain luvataan tai kehutaan. Mitä mainoslause todellisuudessa sisältää. Onko se hyvä vai huono asia ?

    Toinen kysymys: Ei kumpaakaan. Hänen asemansa on sama. Tietenkin riippuen hänen omasta osaamisestaan puukaupan tekijänä. Olenkin kirjoittanut että mhy:llä on paikka puukaupassa ja varsinkin niiden osalta jotka harvoin kauppaa tekee ja haluavat palvelua.

    Planter Planter

    Ihan yleisellä tasolla, niin mhy-systeemi olisi kyllä ihan tarpeellinen. Suuret ikäluokat kaatuvat kovaa vauhtia ja metsänomistajiksi tulee uutta porukkaa, joka ei tiedä metsänhoidosta ja puukaupoista mitään, kaikki eivät edes perimänsä metsätilan sijaintia.

    Kyllähän valtakunnallinen mhy-tyyppinen organisaatio on uusille metsänomistajille ehdottomasti hyödyllinen. Aina löytyy metsän sijantipaikalta mhy, jonka avulla saa opastusta ja pääsee kiinni metsäasioihin.

    Sekin varmaan ymmärretään, että palvelu ei ole ilmaista ja jostain on rahaa tultava mhy-organisaation pyörittämiseen. Yhtälailla kuin kiinteistövälittäjä ottaa prosenttinsa kiinteistökaupasta, jota myyjä ei itse osaa tai haluaa tehdä, mhy-organisaationkin pitää vetää jostain välistä prosenttinsa.

    Mikä sitten pitäisi olla se ansaintalogiikka? Lienee vähän hakusessa. Pakollinen jäsenmaksu oli huono, koska sitä oli pakko maksaa, vaikka ei käyttänyt palveluja. Toisaalta muutaman prosentin välityspakkio puukaupassa tuntuisi asiakkaasta liian suurelta. Sekin on huono taktiikka, jos pelotellaan, että metsäyhtiöiden ostajat huijaavat hinnoissa ja katkovat miten sattuu ja siksi kannattaa ostaa erilaisia valvontapalveluja.

    https://www.metsalehti.fi/artikkelit/katkonta-kuumentaa-tunteita/

    mehtäukko

    ”…mehtäukko vaan jatkaa arvostelua, mutta ei kerro mitä mhy:n pitäisi muuttaa…”

    Oh hoh! Tavata pitäisi aloituksen lähtösignaali. Siihenkö ei saisi reagoida?!

    Metsänomistaja  osaa kyllä tehdä omia johtopäätöksiä, luettuaan ajatuksella koko ketjun. Tässä on julkisella uutisoinilla kyseenalaistettu ammattilaisten koneyrittäjien ja motokuskien kyky tehdä annetuilla mitta-, ja laatuvaatimuksilla sopimusten mukaisia puutavaralajeja. Pölkkykohtaisten tietojen siivittämänä täällä jotkut ovat kiikuttamassa kameroita puomeihin. Kumma kun ei kohta saunaan ja pumppuhuoneisiin!

    ..”mehtäukon kirjoittelusta säikähtäneenä jättää mhy:n palvelut..” Älä huoli. Siitä ”palvelujen” kusetuksesta liiankin moni on moneen kertaan suivaantuneena jättänyt putiikin.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Aloitukseen. Eihän myhistyksellä ole ”omia” urakoitsijoita, tai jos on, niin määräaikaisia sopimuksia. Välineet ja ohjelmistot lienevät siis samalla tasolla kuin muidenkin urakoitsijoilla?

    Minulla ei ole kokemusta huonoista palveluista, joten en osaa tuohon vastata. Ainut muistamani huono neuvo on 1980-luvulta: silloin myhistyksen neuvoja ehdotti peltoon istutettavaksi mäntyä.

    Puun välityspalkkio oli muistaakseni viimeksi 79 snt kuutiometriltä, noin 0,005 prosenttia (menikö nyt oikein?) puun hinnasta jos hinta olisi 15 euroa/kuutiometri. Tukkipuun hinnasta prosentti olisi pienempi.

    Jos mototyön lopputulosta arvostellaan, ja syy on liian rajoittavassa katkontamatriisissa tai leimikon laadussa, syy ei ole silloin kuskissa eikä mhy:ssä.

    Planter Planter

    tais tulla pilkkuvirhe?

    suorittava porras suorittava porras

    Tuosta peritystä metsästä sen verran ,että löytyy lukuisia tapauksia ,jossa alue on kasvanut käsittelemättömänä puoli vuosisataa. Näkymä on runsaspuustoinen ,mutta hakkuun tulos kuituvoittoinen , kun puusto ei ole päässyt järeytymään ja normaalisti harvennuksissa poistettava huonolaatuinen puuaines on vielä pystyssä. Kuutioita saattaa kertyä paljon ,mutta tukkiosuus on huomattavasti alempi hoidettuun metsään verrattuna. Näissä tapauksissa  kauppaan pettyneen kokemattoman metsänomistajan syyttävä sormi osoittaa helposti  ”huonoa” katkontaa mhy:n toimihenkilön säestämänä.

    Visakallo Visakallo

    Katkontaerittelyhän toimii myös motomiehen eduksi, ja juuri senkin takia ne antamaan puunmyyjille. Ei tässä oikeasti ole mitään ongelmaa olemassa. Nyt auttaa vanha konsti, eli jos mikään selitys ei tunnu auttavan, kannattaa kokeilla totuutta. Olen aivan varma, että tässä avoimuusasiassa edetään, ja jo ensi vuona sitä kiitellään myös siltä suunnalta, josta sitä on jostain syystä vastustettu. Ilmeisesti kovin erilaisia käytäntöjä on tässäkin asiassa eri puolilla valtakuntaa. Olen myynyt puita alueemme kaikille puunostajille, eikä yhdeltäkään ole katkontalista jäänyt kertaakaan saamatta.

    mehtäukko

    ”…kannattaa kokeilla totuutta. Olen aivan varma, että tässä avoimuusasiassa..”

    Kehen tuossa viitataan?

    Kuten Suorittava on selventänyt sekasortoisista leimikoista, Myshistyshän ne on tähän saakka enimmillään puoskaroinut.Kehutaan kyllä kaikkea ja vähätellään tulokseen oleellisesti vaikuttavia tekijöitä!

    Visakallo Visakallo

    Jessen autonostolasku: ”Myyty Pösö”

    Jessen huoltolasku: ”Huollettu Pösö”

    Jessen lvi-lasku: ”Asennettu pannu”

    Jessen puukaupan erittely: ”Saatu pölliä Jessen metsästä”

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 280)