Keskustelut Puukauppa Mittaustietoja

  • Tämä aihe sisältää 280 vastausta, 28 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten Remie toimesta.
Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 280)
  • Mittaustietoja

    Merkitty: 

    Mtk näkyy oikeutetusti kunnostautuneen. Se on vaatimassa klusterin hakkuilta…” mittaustiedot, joista näkyy pölkkykohtaisesti metsästä katkotut tukit…”

    Epäluulon hälventämiseksi se voi olla heillä aiheellista. Mutta.

    Mittalaitteita on pitänyt lainkin mukaan päivitellä,- joitain siitä syystä uusia. Klusterin hakkuissa vanhoilla päivityksillä ei ole voinut enää pitkään aikaan hakata. Miten lienee Myhistyksen vekottimissa tyvikorjauspäivitykset sun muut?

    Ja se vielä, että siellä Myhistyksen suunnalla pölkkykohtaiset tulosteet ovat olleet arkipäivää esimerkin vuoksi??

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Rane kuihtuvan aateen airueena totuuttaan toitottelee,mahtuuhan maailmaa sitä.Ei taida tukkiprosentit mittaustietojen julkisuuden varassa olla,vaikka semmoista mielikuvaa maalataan.Tukin lyhyt pituusmitta on se,jolla tukkisaanto kokemukseni mukaan kasvaa,ei mittatieto .

    Visakallo Visakallo

    Eihän mittatietojen luovuttamisessa ole mitään ongelmaa, koska ne ovat joka tapauksessa olemassa, ja kaikki yhtiöt kilvan vakuuttavat avoimuuttaan ja rehellisyyttään puukaupassa.

    Rane

    ”Rane kuihtuvan aateen airueena totuuttaan toitottelee,mahtuuhan maailmaa sitä.Ei taida tukkiprosentit mittaustietojen julkisuuden varassa olla,vaikka semmoista mielikuvaa maalataan.Tukin lyhyt pituusmitta on se,jolla tukkisaanto kokemukseni mukaan kasvaa,ei mittatieto .”

    Jaa? No onko kokemuksesi perusteella sen lyhyen mitan käytöllä ja sille hinta”matriisissa” laitetulla hinnalla jokin yhteys?Ja näkeekö sen onko lyhyitä mittoja käytetty jotenkin muuten kuin mittatiedoista?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Jos liki 95 % on tukkiprosentti,ei siinä muuta mittatietoa meikäläinen kaipaile,johon hyvässä metsässä parhaimmillaan pääsyt.En aikaani valoisaan aikaan pöydän ääressä viettele ja tänään lumisena pimeänä päivänä olen mielipiteeni ketjun aiheesta loppuun kalunnnut.

    Jovain Jovain

    Tottahan puutavaralajimenetelmät ovat perusteltuja, ei niiden vaihtamisella kuitenkaan korjata puukaupan ja korjuun puutteita, joita voivat olla avoimuuden puute ja kuin myös pimeät markkinat. Harmaatalous on selvästikin aihe johon ei haluta puuttua.

    Eiköhän mene avoimuuden kautta, saada puukauppa ja korjuu läpinäkyväksi. Eihän ongelmaa edes olisi, jos metsänomistajien ja Mhy:n koneille luovutettaisiin metsäyhtiöiden käyttämät katkontamatriisit eli ne dimensiot, joita tällä hetkellä kilpailijalle Mhy:lle ei luovuteta edes katkontalistoina.

    Mikä kilpailija se metsänomistaja tai Mhy on. Omia puitaan toimittavat teollisuudelle siinä kuin metsäosastotkin. Ettei vaan kilpailurikkomusta ja kartellia olla ohjaamassa väärään suuntaan.

     

    mehtäukko

    Kyllä tämän Jovaininkin Zetori kyntää niin syvässä samoissa raiteissaan, että jää savotat aikomuksiksi! Jaa että ”pitäisi klusterin luovuttaa myhistyksen ja mo:n koneille matriisit.. .”  Ja mitä hiton ”omia puitaan” myhistys toimittaa? Sekallutta on kuin Sinkkosen akan v… n karvat.

    Ei ole muuta uutta lisättävää. Sekavasti ymmärtävät lukekoot tarinan uudelleen.

    jees h-valta

    En kyllä ymmärtänyt tosiaankaan mitään minäkään. Jovain, hellitä hetkeksi ja mieti edes kirjoituksiisi jokin selkeä jyvä mitä sieltä edes voisi yrittää hakea. Alan sanamuotojen heittely peräkanaa ilman jutun juurta on poliittista lässyä mutta väärässä foorumissa.

    suorittava porras suorittava porras

    Taitaa muuten groupinkin katkontalistojen  julkaisun estää sopimus ,jossa asiakassahojen tietoja ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle . Itsenäiset sahurit voivat menetellä toisin.

    Katkonnan valvonta on kuitenkin vahvasi ylimainostettua ,jos lähtötietoja ei vaivauduta hankkimaan hakattavalta kohteelta etukäteen ja hakkuun aikana.  Jälkipeli on aina jälkipeliä ja tulos jossakin tuulen ja hännän välissä .

    Enso-gate on asia erikseen. Siinä valvonta on osoittanut tarpeellisuutensa. Täppä väärässä ruudussa tai ei täppää lainkaan voi johtaa kyseessä oleviin poikkeamiin . Ei ole tavatonta sekään ,että joku tavaralaji puuttuu hakkuuohjelmasta kokonaan ja tilalle on hommattava uusi ohje,kun puute havaitaan. Varsinkin lomakaudella ,kun käytetään lomittajia korjuun suunnittelussa ,tapahtuu inhimillisiä erehdyksiä.

    Kannattaa muuten miettiä sitäkin, mikä mahdollisesti olisi puun hinta , jos kaikki leimikot hakattaisiin orjallisesti mitoilla 31-61. Voi sitä hukkapätkien ja käyttöön sopimattomien mittojen määrää!

    Esimerkkinä vuosien takaa eräällä sahalla oli suurehko pikkutukkiongelma. Toista tuhatta mottia 37dm:n pikkutukkia oli kuskattava sellutehtaalle käyttöön sopimattomana omilla kustannuksilla. 40dm:n mitta olisi tehnyt raaka-aineesta arvotavaraa. Siihen aikaan ei ollut optimointia. 37dm;n pituus pölkyille oli jumittunut korjuupuolen selkäytimeen. 40 dm:n pituus oli yleensä harvemmin käytetty . Tänä päivänä tehdään ,mitä tarvitaan ja tarpeet välittyvät raaka-aineen käsittelijöille hintalistojen muodossa. Hävikki saadaan näin muodoin pienemmäksi ja toiminnan kannattavuus paremmaksi. Tämä puolestaan parantaa maksukykyä ,mikä monelta omaan napaansa tuijottavalta useasti unohtuu.

    Puuki

    Moton mittalista leimikon hakatusta puutavarasta ei ole minkään  sahan tietoihin puuttumista. Ihan eri asia.

    Ei kait kukaan ole ehdottanutkaan, että jokaisesta  leimikosta pitäsi hakata kaikkia pituuksia tarpeesta huolimatta .  Suorittava rakensi olkiukon.

     

    Visakallo Visakallo

    suorittava porras: ”Taitaa muuten groupinkin katkontalistojen julkaisun estää sopimus ,jossa asiakassahojen tietoja ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle .”

    Mihinkähän mahtaa tällainen sopimus perustua? Nehän ovat vain eri mittaisia tukkeja ja loput kuitua. Mitä salattavaa niissä olisi? Toimittaahan esim. UPM:kin tukkeja ties kenelle, ja silti julkaisevat katkontalistat.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 280)