Keskustelut Puukauppa Mittaustiedoista repesi riita

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 155)
  • Mittaustiedoista repesi riita

    Mittaustiedoista repesi riita
    – ”Hämmästyttää, että metsänomistajien oma yhtiö tekee tällaista”

    Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen ja Metsä Groupin välille on puhjennut kiista puutavaran mittauslain tulkinnasta. Erimielisyyttä on siitä, miten yksityiskohtaisia tietoja ostajan pitää luovuttaa myyjälle hakkuukonemittauksesta.

    Juttu oli eilisessä 6.3.2015 Maaseudun Tulevaisuudessa.
    Kertokaapas tyhmälle rangankarsijalle, miksi motolistoja salataa myyjältä?
    Eikös puukauppakin pitäisi perustua rehellisyyteen ja luottamukseen. Itse olen motolistat saanut. Jutussa mainitun MG kanssa en ole kaupoille päässyt.

  • suorittava porras

    Metsäsuunnitelmien puutteisiin näyttää edellen kuuluvan , että
    runkojen tukkiosuus määräytyy pelkästään läpimitan perustella . Todelliseen laatuun ei kiinnitetä juurikaan huomiota . Myös se , että suunnitelmaa ei ole toteutettu vuosikausiin , johtaa tukkiosuuden alenemiseen . Konttorilla tehty todellista tilannetta vastaamaton suunnitelman päivitys ei tilannetta paranna .

    Puulajisuhteet kuutioissa mitattuna heittävät varsin usein
    häränpyllyä .
    Monissa tapauksissa esim.koivua pitäisi esiintyä vain nimeksi , mutta määrä onkin yllättäen moninkertainen suunnitelman tietoihin verrattuna . Tämäkin johtaa tukkiosuuden alenemiseen . Havupuu ei ole yksinkertaisesti kehittynyt tukiksi koivujen puristuksessa .

    Olen vahvasti sitä mieltä , että runkojen apteeraus ja katkonta on olematon ongelma sen rinnalla , että leimikoiden puustoarviot ovat epätarkkoja . Tilanteeseen puututaan vasta hyvin suurten eroavuuksien toteamisen jälkeen . Tällöinkin haukutaan helposti väärää puuta . Puukauppaa suunniteltaessa olisikin ensitöiksi huolehdittava siitä , että leimikko kunnostetaan niin , että puuston arviointi onnistuu helposti . Tämän jälkeen odotukset ja todellisuus ovat paljon lähempänä toisiaan.
    ” Metsä on nähtävissä puilta ”.

    jees h-valta

    Kokoajanhan tässä lähestytään aikaa jolloin saamme olla onnellisia kun luonto onkin tyrkännyt vahvasti lehtipuuta vaikka havua piti olla. Siitähän se sama tai jopa parempi tili kohta kolahtaa tilille.
    Tuo raivaus ennakkoon tosiaan että saadaan ne olemattomat ja hyljityt kuusentumpit pois kiusaamasta koivikon puintia rahoiksi.

    suorittava porras

    Voihan ne kuuset toki kaataa , mutta entäpä , jos koivikko on läpilaho? On tehtävä avohakkuu ja uudistaminen . Kuvetta joutuu kaivelemaan tuossa tilanteessa .
    nimim.” 950 motista koivua , vain vähän toistakymmentä kuutiota tukkia.”
    ….eikä sitä koivuakaan suunnitelman mukaan pitänyt kovin merkittävästi olla . Reilu kaksi kolmasosaa poistettavien puiden kuutiomäärästä niitä kuitenkin löytyi . : )

    jees h-valta

    Täälläpäin olen kyllä huomattavasti enemmän nähnyt paskalahoja kuusikoita ja koivua lahona ylen harvoin. Koivun hinta on tämänkin puukaupan taantuman aikana sentään tikannut vakuuttavasti ylöspäin varsinkin tukkina. Kuusi sen sijaan laskee laulellen alavirtaa ja jopa tilastojen laatijoilta alkaa olla vaikeuksia löytää vertausväliä jolla saisi vielä väitettyä sen pitäneen hintaansa. Viimeinen vuosi ainakin aivan tasaista alamänöä.

    Visakallo

    Eipäs nyt Jesse synkistellä liikaa.
    Sahatavaran menekki on huonoa enää ainostaan täällä Suomessa. Maailmalla kysyntä on noussut jo huippuvuoden 2007 tasolle. Kotimaan kysynnästä on nyt poissa 2-3 miljoonaan kuution verran, mutta tuo määrä voidaan viedä uloskin.
    Sahat ovatkin sovittaneet tuotantoaan kotimaan sijasta vientiin.

    Raivaaja

    Möin vähän yli 300 kiintoa kuitupuuta ja hakkasin omalla motolla. Kahdessa erässä hakattiin. Mittausmenetelmäksi sovittiin Kuormainvaaka. Ensin ajoivat 100 kiintoa, ero motomittaan -3% ja sitten loput, ero edelleen -3%. Moto kalibroitu ja pitäisi olla tarkka. Noin 10 kiintoa tuli minun tappioksi ero motomitan ja kuormainvaa’an välillä. Ei mitään maata mullisttavaa. Käytännössä kuitu meni euron halvemmalla mitä paperiin oli merkattu jos motomitta oli oikeassa. Näitä on mielenkiintoista verrata kun siihen on mahdollisuus.

    pihkatappi

    Kuormainvaa’n kanssa nuo kertoimet vaihtuvat luovutusajankohdan mukaan. Tietysti on selvää että joka vaiheessa se prosentti pari merkitsee firman mittakaavassa paljon ja se otetaan.

    Ammatti Raivooja

    Paino jaetaan sen hetkisellä vuodenajan tuoretiheydellä. Ei kannata roikotella kovin pitkälle kesään noita vaakamittauksia. Vuodenaika tiheys käppyrästähän noita voi kattoa tarkemmin miten se tuo jakolasku käyttäytyy.

    Varsi

    Motokuskilta listat kuutioista sain, nyt odottelen ostajan ilmoittamia kuutioita.

    Varsi

    hups

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 155)