Keskustelut Tekniikka Mittauksen ”kalibrointi”

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)
  • Mittauksen ”kalibrointi”

    Mittalaitteiden kalibrointi
    Motokuski ”kalibroi” mittalaitteet.

    Missään muualla kaupankäynnissä ei ole hyväksyttävää että myyntimittauksen kalibroi ostaja.

    Mikäli ostaja sopii urakoitsijan kanssa että kalibroi vaikkapa -5% ja kompensoimme sinulle 5% enemmän hakkuupalkkiota.

    Mites todistat?

    Onko toiminta rehellistä.

  • Metsuri motokuski

    Elähän nyt. Sellaista ostajaa ei ole löytynyt ainakin minun aikana että joku olisi sanonut poikkeamat raamit mitä mittauslaki sanoo kalibroinnista. Päin vastoin tiukennukseen on kyllä kehoitettu. Jos seuraavan kerran moto tulee sinun leimikolle tehkää yhdessä kalibrointi niin näet tulokset ihan livenä

    Minusta on ihan turhaa aloitta tuollaisia mustamaalauksia kun tietää monenkin luulosairauden.

    abietis

    Sanoin vain esimerkin vuoksi ja kyllä se perunakappakin on ruunattu jonkun muun toimesta.
    Samoin vaat yms myyntimitat.

    H.Moilanen

    Kun tässä eletään vapaassa markkinataloudessa, niin käsittääkseni ei ole kenenkään pakko myydä mitään, jos kaupan ehdot ei miellytä.
    Onhan noita muitakin mittaustapoja käytössä kuin moto.

    huski

    Moton kalibrointi tietyltä osin on kuskin tuntumaankikn että kone mitttaa oikein,työvuoron aikana säädetään monia säätöarvoja jotka vaikuttavat hakkuukouran käyttäytymiseen ja siinä on kuskin ammattitaitoa arvioida mitä se vaikuttaa kuutiointiin. Pääasiassa oikein mittaava kone myös yleensä on osattu säätää muutenmin oikein.

    Metsuri motokuski

    Mitä säätöarvoja päivittäin rapataan ? Kerro tarkemmin. Voi olla että pari kertaa vuodessa jotain voidaan tehdä mutta perusarvoihin jotka ovat terien ja rullien puristusvoimat niin ei juuri koskaan.

    huski

    Pääasiassa oikein mittaava kone on säädetty muutenkin oikein! Sää olosuhteiden vaihtumine vaikuttaa kanssa kuutiontiin ja siinä on kuskin oltava hereillä .

    kuusessa ollaan

    Koneiden järjestelmät lakisääteisesti tallentavat kaikki muutokset, mitä on kalibroinneissa tehty. Lisäksi viimeisin muutos oli 2016 alkaen käytettävissä koneissa oleva satunnaistarkistuksen vaatimus, eli kone ilmoittaa tasaisesti tarkistuksen hetken ja se on tehtävä ennen töiden jatkamista.

    Kannattaa muistaa, että on myös koneyrittäjälle tärkeää pitää mittalaite oikeissa säädöissä…he kun saavat käytännössä 100% sti tilinsä sen mittaustuloksen perusteella. MO saattaa saada tilinsä myös tehdasmitan perusteella. Siihen ei sitten yrittäjä voi vaikuttaa muulla tavoin, kuin tekemällä vaadittua laatua mahdollisimman tarkkaan, jotta tukkiprosentti on kohdillaan.

    Energiapuun kohdalla onkin sitten omat pullonkaulansa motomittauksen kanssa, jos käytetään joukkokäsittelyä…siksi ko. työmaat tehdään vaakamittauksella…joka on sitten ihan oma lukunsa.

    Korpituvan Taneli

    Metsuri motokuski:
    ”Minusta on ihan turhaa aloitta tuollaisia mustamaalauksia kun tietää monenkin luulosairauden.”

    Minustakin tämä on jo mustamaalausta. Kyllähän sinä saat olla mukana kalibroinnissa ja voit ottaa siihen ulkopuolisen asiantuntijankin.

    Muutenkaan tuo varsinainen motomitta ei ole se josta ongelmia on ollut. Katkonta se on jossa, ainakin nämä kolme suurta, saattavat vedättää. Toisaalta on kai ollut joskus tapauksia että jonkun päivän motolista on kokonaan tippunut pois tilityksestä.

    Tarkkana pitää toki olla mutta ei kannata hakea ongelmaa sieltä missä ei yleisesti ole ollut.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Rane

    Ei kuutioinnista voi ”tippua” jonkin päivän tekosia.Voi toki olla että tehdään eri tekoalueelle vaikkapa päivällä harvennusta ja yöllä aukkoa.Teoriassa huijata voisi tekemällä osan palstasta eri tekoalueelle ja tilittämällä myyjälle vain toisen perusteella.Urakoitsijalle maksettaisiin molempien perusteella.
    Tämä näkyisi kirjanpidossa ja olisi yleisemmässä tiedossa henkilöstön keskuudessa ja tulisi jollain aikataululla väkisellä ilmi.

    Ammatti Raivooja

    Mun tietojen mukaan motokontrolloija on puolueeton. Ja jatkuvasti kehitetään sitä miten asetuksia saadaan vastaamaan sääolosuhteita mahdollisimman hyvin. En usko salaliittoiihin. Jos kusettaisin metsänomistajaa niin katkoisin pitempiä tukkeja. Eikä siinä olisi mitään laitonta. Ainut kuka pitää kirjaa metsänomistajan hyväksi katkonnasta on mhy. Tuli mieleen erään kirjoittajan tapaus missä mhy:n kautta ei saanut tarjouksia mutta suoraan sai. Huonoina aikoina voidaan katkontaa muuttaa minun mielestä. Ehkä helpompaa suurista virroista kuin yksittäisiltä paljoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 31)