Keskustelut Metsänomistus Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 246)
  • Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

    Tänään ilmestyi Kauppalehdessä Kari Stadighin haastattelu, jossa hän käy läpi Suomen talouden tilannetta ja vallitsevaa ajattelua.

    Haastattelu keskeisimpiä sanomia ovat:

    Kepulainen koko maa on pidettävä asuttuna-ajattelu tuottaa äärimmäisen kalliin rakenteen. Sote-ratkaisu on esimerkki tästä jättimäisestä kustannustsunamista.

    Toinen ja Stadghin mielestä vielä velkaantumistakin pidempään Suomen kasvua jäytänyt politiikka on periaate siitä, että koko Suomi pidetään asuttuna. Stadighin mukaan se hajauttaa resursseja kasvun kannalta epäoptimaalisesti ja antaa vääränlaisen lupauksen kansalaisille.

    ”Tämä kepulainen periaatehan on maksanut miljardeja Suomelle ja syönyt meidän kasvuamme. Nyt kun maa on köyhtynyt velan kasvun myötä, niin lupaus on liian kallis tälle maalle. Sen lisäksi aiheutamme inhimillistä surua, koska muuttotappiokunnilla suomalaisten ainoa varallisuus ovat asunnot ja on luonnollista, että niiden hinnat laskevat hyvin pitkän aikaa myös tulevaisuudessa”, Stadigh sanoo.”

    Pääministerinä toimineen kassanhoitajan kokemattomuus talousasioissa johti holtittomaan velanottoon.

    Taloustieteilijät ja erilaisten ajatushautomoiden ekonomisteiksi naamioituneet edunvalvojat keskittyvät lähinnä velkaantumisen ja tulonjaon vatvomiseen.

    ”Suomessa verokeskustelu on pääosin varovaista. Muutokset ovat marginaalisia ja niitä punnitaan velkaantumisen sekä tulonjaon näkökulmasta. Stadighin näkemyksen mukaan kasvunäkökulma pitäisi olla vahvemmin esillä.”

    Haastattelussa tulee vahvasti esille verotuksen vaikutus riskinottoon. Yrittäminen on tukahdutettu verottamalla se kuoliaaksi.

    ”Kotimaisille omistajille olennaisia ovat yhtiöverotus, perintöverotus ja osinkojen verotus. Näiden kaikkien täytyisi olla selvästi palkkaverotusta matalampia, koska palkkatyön ja omistamisen ero on se, että omistaja ottaa valtavan riskin. Korkea verotus vähentää riskinottohalua”, Stadigh sanoo.

    Periaatteessa esimerkiksi pörssiyhtiön voittoon voidaan katsoa iskevän kaksinkertainen vero, kun ensin siitä maksetaan yhtiövero ja jaetusta osingosta pääomatulovero. Näin laskien veroaste on 40 prosentin luokkaa. Palkkatulojen osalta veroaste kohoaa vastaaviin lukemiin 90 000 euron vuosiansioista lähtien.

    Stadighin ajattelussa sekä pääomiin että ansioihin kohdistuvat verot ovat siis liian korkealla. Niin ikään arvonlisävero, joka nousi Suomessa syyskuun alussa EU:nkin katsannossa lähes kärkeen, 25,5 prosenttiin.

    ”Jos minä valmistan kengät ja myyn ne sinulle ja joku ottaa siitä neljänneksen veroa, niin sehän on absurdi ajatus. Tämähän on kuin bensaverotus aikanaan. Että pääosa on kohta veroa”, Stadigh ihmettelee.

    Yksikään puolue ei kuitenkaan tällä hetkellä aja Stadighin maalaamaa rohkeaa verouudistusta. Enemmistö ekonomisteistakaan ei näin pitkälle menisi ja valtiovarainministeriön virkamiehet luultavasti varoittaisivat luottoluokituksen heikentymisestä, kun veroalen ennakoitaisiin syövän lyhyellä tähtäimellä verotuloja.

    ”Ei tällä hetkellä veroreformia kukaan suunnittele, vaan haetaan lisää verotuskohteita. Sehän johtuu siitä, että on eletty yli varojen ja ollaan epätoivoisia, miten saadaan valtiontalous kuntoon. Helpointa on verottaa lisää.”

    Entäpä ne ekonomistit, joista osa jopa suosittelee alv:n korottamista?

    ”He keskustelevat vain siitä, mitkä ovat verojen välittömät vaikutukset. Luulen, että he eivät välttämättä tiedä asiasta tarpeeksi, koska huippukorkeita arvonlisäveroja on ollut taloushistorian katsannossa aika lyhyen aikaa”, Stadigh väittää.

    Stadighin näkemykset ovat selkeän talouskasvumyönteisiä ja kannatan etenkin verotukseen liittyviä reippaita muutoksia. Meidän on pakko siirtyä keskusjohtoisesta näivettävästä sosialismista avoimemman ja yritysystävällisemmän talouden aikaan.

  • Visakallo Visakallo

    Paikka, jossa onnettomuus tapahtui, on ilmeisesti yksityistie, jota pitkin pääsee oikaisemaan kahden isomman tien välillä. Eipä käy kateeksi tiekunnan puheenjohtajaa tai tieisännöitsijää, kun jossain vaiheessa aletaankin tiukata, miksi tie oli liukas kahden jälkeen aamuyöllä…

    MaalaisSeppo

    Mitekä liityy otsikkoon? Tarkoittaako Visa, että Suomi nousuun paremmalla yksityisteiden hoidolla?

    Rane2

    Joo,kovin vaarallisena näyttävät haastateltavat pitävän-paitsi taksikuski sanoo pärjänneensä kitkoillakin hyvin kun pitää oikean ajonopeuden…

    ”En kyllä enää ajattele niin” – Onnettomuus järkytti Nurmijärvellä

    r.ritva r.ritva

    On muistettava,että koko Suomi pitää olla kelvollinen kokonaisuudessa kansalaistensa käytössä tarpeineen.Ei voida vain joihinkin sityihin satsata.Se johtaa lopulta tynkä Suomeksi jota aikoinaan tuttu pappa ennusti.

    Sähköjen siirrotkin on osin ulkomaisessa omistuksessa.Tuotot menevät eläkeläis jne.rahastoille.kuluttajille siirto kk.perusmaksu,energiavero1lk.+alv 25,5%.

    Meillä buukataan vain lisää jos mitä sähköllä kuluttavaksi.

    haetaan aina kasvua kaikkeen.Sählätään jos jotakin jopa tarpeetonta jolloin pitää taas kasvua lisätä.Velkaannutaan.Jatkuva kasvu on kuin syöpä.Se tuhoaa lopulta.

    Tolopainen

    Tuolla tiellä ei ollut lainkaan talvikunnossapitoa eikä mikään laki velvoita auraamaan yksityistietä talvella.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kyllähän näin yksityistienlaidassa olevana ollen monesti katsellut yöllisiä auton jälkiä. Ei oikein tiedä kummasta suunasta sitä oikein on tultu, aina vaan sisäkaaretta. Viime kesänä kopsauttivat minun autoa, kun vastaantulija tuli mutkassa täysin vikapuolta. Yleensä kun auto suistuu tieltä, niin tilannenopeus useimmiten liian suuri.

    Ola_Pallonivel

    Sipilän hallitus yritti nostaa tuottavuutta. Se on helppoa julkisella, kun laitetaan lomat kuten yksityisellä.

    Kitkat alla ja 17v ikä ilman kokemusta, niin sattuu ja tapahtuu. Olisi aiheellista poistaa tuo 17v ikäraja ajokorttiin, siitähän on tullut normi.

    Rukopiikki

    Suomi tarvitsee sellaisia yrittäjiä jotka ovat valmiita maksamaan miljoonan suomen hyväksi ennemmin kuin lähtevät sen miljoonan takia veropakolaisiksi maasta. Hyvinvointia pitää rakentaa yhdessä kukin kykynsä mukaan. Sivistyksen merkki on se kuinka heikoimmista huolehditaan.

    Metsuri motokuski

    Eli suomi tarvitsee sellaisia miljonäärejä joita ei taida olla olemassa. Tienata kovalla työllä itselleen omaisuuden jonka valtio kuittaa veroina itselleen. Jakaa osan veroista sitten sellaisille joiden työmotivaatio ei ole samalla tasolla.

    Kalle Kehveli

    Suomesta on tällä hetkellä menossa hyvin toimeentulevien eläkeläisten joukkopako etelä-eurooppaan. Raha menee sinne, eikä kotimaahan. Moni on myynyt kaiken omaisuutensa suomesta eikä palaa takaisin kuin enintään tuhkauurnassa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 246)