Keskustelut Metsänomistus Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 233)
  • Miten Suomen talous saadaan kasvuun?

    Tänään ilmestyi Kauppalehdessä Kari Stadighin haastattelu, jossa hän käy läpi Suomen talouden tilannetta ja vallitsevaa ajattelua.

    Haastattelu keskeisimpiä sanomia ovat:

    Kepulainen koko maa on pidettävä asuttuna-ajattelu tuottaa äärimmäisen kalliin rakenteen. Sote-ratkaisu on esimerkki tästä jättimäisestä kustannustsunamista.

    Toinen ja Stadghin mielestä vielä velkaantumistakin pidempään Suomen kasvua jäytänyt politiikka on periaate siitä, että koko Suomi pidetään asuttuna. Stadighin mukaan se hajauttaa resursseja kasvun kannalta epäoptimaalisesti ja antaa vääränlaisen lupauksen kansalaisille.

    ”Tämä kepulainen periaatehan on maksanut miljardeja Suomelle ja syönyt meidän kasvuamme. Nyt kun maa on köyhtynyt velan kasvun myötä, niin lupaus on liian kallis tälle maalle. Sen lisäksi aiheutamme inhimillistä surua, koska muuttotappiokunnilla suomalaisten ainoa varallisuus ovat asunnot ja on luonnollista, että niiden hinnat laskevat hyvin pitkän aikaa myös tulevaisuudessa”, Stadigh sanoo.”

    Pääministerinä toimineen kassanhoitajan kokemattomuus talousasioissa johti holtittomaan velanottoon.

    Taloustieteilijät ja erilaisten ajatushautomoiden ekonomisteiksi naamioituneet edunvalvojat keskittyvät lähinnä velkaantumisen ja tulonjaon vatvomiseen.

    ”Suomessa verokeskustelu on pääosin varovaista. Muutokset ovat marginaalisia ja niitä punnitaan velkaantumisen sekä tulonjaon näkökulmasta. Stadighin näkemyksen mukaan kasvunäkökulma pitäisi olla vahvemmin esillä.”

    Haastattelussa tulee vahvasti esille verotuksen vaikutus riskinottoon. Yrittäminen on tukahdutettu verottamalla se kuoliaaksi.

    ”Kotimaisille omistajille olennaisia ovat yhtiöverotus, perintöverotus ja osinkojen verotus. Näiden kaikkien täytyisi olla selvästi palkkaverotusta matalampia, koska palkkatyön ja omistamisen ero on se, että omistaja ottaa valtavan riskin. Korkea verotus vähentää riskinottohalua”, Stadigh sanoo.

    Periaatteessa esimerkiksi pörssiyhtiön voittoon voidaan katsoa iskevän kaksinkertainen vero, kun ensin siitä maksetaan yhtiövero ja jaetusta osingosta pääomatulovero. Näin laskien veroaste on 40 prosentin luokkaa. Palkkatulojen osalta veroaste kohoaa vastaaviin lukemiin 90 000 euron vuosiansioista lähtien.

    Stadighin ajattelussa sekä pääomiin että ansioihin kohdistuvat verot ovat siis liian korkealla. Niin ikään arvonlisävero, joka nousi Suomessa syyskuun alussa EU:nkin katsannossa lähes kärkeen, 25,5 prosenttiin.

    ”Jos minä valmistan kengät ja myyn ne sinulle ja joku ottaa siitä neljänneksen veroa, niin sehän on absurdi ajatus. Tämähän on kuin bensaverotus aikanaan. Että pääosa on kohta veroa”, Stadigh ihmettelee.

    Yksikään puolue ei kuitenkaan tällä hetkellä aja Stadighin maalaamaa rohkeaa verouudistusta. Enemmistö ekonomisteistakaan ei näin pitkälle menisi ja valtiovarainministeriön virkamiehet luultavasti varoittaisivat luottoluokituksen heikentymisestä, kun veroalen ennakoitaisiin syövän lyhyellä tähtäimellä verotuloja.

    ”Ei tällä hetkellä veroreformia kukaan suunnittele, vaan haetaan lisää verotuskohteita. Sehän johtuu siitä, että on eletty yli varojen ja ollaan epätoivoisia, miten saadaan valtiontalous kuntoon. Helpointa on verottaa lisää.”

    Entäpä ne ekonomistit, joista osa jopa suosittelee alv:n korottamista?

    ”He keskustelevat vain siitä, mitkä ovat verojen välittömät vaikutukset. Luulen, että he eivät välttämättä tiedä asiasta tarpeeksi, koska huippukorkeita arvonlisäveroja on ollut taloushistorian katsannossa aika lyhyen aikaa”, Stadigh väittää.

    Stadighin näkemykset ovat selkeän talouskasvumyönteisiä ja kannatan etenkin verotukseen liittyviä reippaita muutoksia. Meidän on pakko siirtyä keskusjohtoisesta näivettävästä sosialismista avoimemman ja yritysystävällisemmän talouden aikaan.

  • Nostokoukku

    Onko jo kehitetty istutusvälineet ja raivaussahat yksikätisille? Vuokraustoimintaa voi toki tehdä yksikätinenki, mutta vuokrattavien välineiden käyttö ei onnistu vielä yhdellä kädellä.

    Nostokoukku

    Visa. Uuno Kailas sanoisi kuten runossaan Narri.

    Te näytätte kirkkaan kilven

    Ja kuljette pöyhkeillen

    Jok ainoan kirkkaan kilven

    Takapuoli on tahrainen

    Te käytätte väärää vaakaa

    Myös punnukset väärät on

    Niin käyttäen väärää vaakaa

    On arvokas arvoton

    Tolopainen

    Suomen talouden kannalta olisi edullisinta rakentaa pelloille aurinkopaneelikenttiä ja ostaa elintarvikkeet halvalla ulkomailta, vaikka Ukrainasta. Mikään Euroopan maa ei kykene kilpailemaan elintarvikkeiden tuotannossa Ukrainan kanssa.

    jees h-valta

    Niin että mistä, Venäjältäkö? Ukrainan maataloustuotanto ei kulje ulos ilman Venäjän suopeutta.

    Perassic Park Perassic Park

    No ei ainakaan SDP & Antti Lindman tuone siunausta Suomelle , mikäli pääsee pääministeriksi. Lääkkeensä Listaamattomien yritysten verotuksen kiristäminen ja perintöveron kiristys…

    Sattumaa tai ei, juuri samoja asioita joiden alentamista Sammon ex. toimari Kari Stadigh pitää ensimmäisenä kasvutoimena.

    Ilmeistä on ettei Lindmanilla ole yhtään mitään todellista annettavaa, mutta arvoa on silläkin että päästään yrittäjiä kurmuttamaan.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010919138.html

    Metsuri motokuski

    Näinköhän veronkorotuksia kuitenkaan tulisi. Olihan demarit hallituksessa pari vuotta sitten ja sama listaamattomien ja perintöveron ”ongelma” oli jo silloin.

    Jovain

    Voi olla, että myös isommilla kirstuilla on vaikutusta. Suomen butjetin kannalta sulku naapurisuhteissa ja kaupassa, varautuminen länteen myös sotilaallisesti, ovat talouden kannalta merkittäviä. Ehkä olisi ollut vaihtoehto vastakkainasettelulle, ainakin näin Etyjin juhlavuotena. Itänaapuri Suomeen kohdistuvat uhkat on torjunut. Kalliiksi tulee pienelle maalle, lähteä kilpailemaan ”maailman herruudesta”, kun voimavarat eivät riitä omillekaan. Vai onko vallalla suuruuden hulluus, ainakin kotimaan politiikassa, kulutetaan enemmän mitä tienataan.

    miksuliini65 miksuliini65

    Netistä löytyy useita haasteluita Massimiheltä Walruus antaa suorat komenttit Asiasta

    mehtäukko

    Mistään herruudesta ole alun perinkään ollut kysymys, vaan tarvittaessa puolustautumisesta. Ja itsenäisyydestä rauhan keinoin kannattaa vaikuttaa konfliktiin asti, jos on siihen pakotettu.

    Perko

    Valtin  suurimmat tulot  ovat  niitä  joita muinoin  kutsuvat ryöstöksi, nykyisin  verot, tullimaksut ja lupamaksuja . Valtion metsän myyntitulot  ja ne muutaman osakeyhtiön ym .  Harmillista  kunnollista  tuottavaa  muuta ”konetta” Alkon lisäksi ei kai ole.

    On erityisen huolestuttava esimerkki, että lannoitteiden kaltaisia tärkeimpiä resursseja on myyty ulkomaille, kun sillä samalla kotimaan kasvupotentiaali on jäänyt hyödyntämättä.

    Poliitikoilla on nyt velvollisuus kehittää uusia, innovatiivisia liiketoimintamalleja ja investointimahdollisuuksia, jotka tuottavat hyvinvointia kansalaisille ilman, että heidän taloudellista tilannettaan heikennetään. Vaalitilaisuuksissa on usein korostettu hyvinvointivaltion tärkeyttä, ja nyt on aika konkretisoida nämä lupaukset. Kansalaisten oikeudet ja hyvinvointi on turvattava.   Toistan;  politikkojen  on nyt  keksittävä se  tuottava juttu  jolla ei ryöstetä omaa kansaa vaan tehdä heille hyvinvointia.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 233)