Keskustelut Tekniikka Miten suojaat kännykkäsi kosteudelta ja kylmältä metsässä?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 64)
  • Miten suojaat kännykkäsi kosteudelta ja kylmältä metsässä?

    Pidän aina kännykkää mukana metsässä. Miten suojaatte sitä kosteudelta ja kylmältä? Pidän luuria vesitiiviissä, iskunkestävässä muovikotelossa housun taskussa.

  • pihkatappi

    Nokian c1 malli rintataskussa. Tabletti sitten repussa. Jos on märkää, sadeviitta on vielä päällä, eikä puhelin ole kastunut. Käytän perheen vanhat puhelimet, tämä nykyinen on tytön ensimmäinen oma puhelin. Edellinen metsätyö puhelin, pojan vanha nokialainen lakkasi toimimasta, kun siirsin hakkuulla männyn tyveä kaadon yhteydessä ja puhelin oli hetken puristuksessa. Sitä edellinen, oma hankkima, Nokian simpukka luuri kuoli vanhuuteen.

    Uusmetsäläinen

    Raivaustöissä puhelin on housujen vasemmassa suljetussa sivutaskussa. Kostuu varmasti, mutta Samsung on vedenpitävä. Näyttö on tarpeen kuivata hihaan.

    Metsäselain on tarpeellinen karttasovellus. Siitä voi kätevästi tarkistaa, että raivaa omalla puolellaan ja eksymättä.

    Yllättävä ilmeisesti kosteusongelma on ilmennyt pari kertaa auton avaimessa. On saanut puhallella sitä pitkän tovin ennen kuin on herännyt henkiin. Täytyy laittaa varmaan pakastuspussiin tai jättää auto lukitsematta ja ehkä paristokin on syytä jo uusia.

    A.Jalkanen

    Auton saa auki useimmiten myös ilman kaukosäädintä, itse avaimella. Mutta miten lienee: toimiiko auton avaimeton käynnistys jos patteri on väsähtänyt?

    Tolopainen

    Ei se  toimi, saattaa startata, mutta jos järjestelmä ei saa koodia, ei polttoaineen syöttö mene päälle.

    kuusessa ollaan

    Vaikka puhelin olisi ”vedenpitävä”, kannattaa se suojata, koska esim latausliittimet kärsivät hapettumisesta. Xcoverissakin on vain muoviläppä liittimen edessä, joka ei välttämättä riitä. Lisäksi minigrippussi vähentää näytön naarmiintumista.

    TV

    Samsung on luopunut minusta jo aikoja sitten noista läpistä. S5 oli itsellä viimeksi, nyt S7 ja Note 9 eivät enää ole läpällisiä. Hapettumista en ole havainnut, johtuisiko ihan siitä että portti pääsee myös kuivumaan avoimena mallina. Mutta jos tietää että akku saattaa loppua ja tulee tarve ladata kesken päivän, niin silloin kannattaa pitää portti kuivana. Ei nimittäin suostu lataamaan, jos havaitsee kosteutta latausportissa. Puhelinta ei voi edes jättää piuhan nokkaan odottamaan, että lataa kun suostuu latamaan. Pitää sellaista mekkalaa ja huutaa varoituksia, että se on otettava pois johdon nokasta ja kokeiltava myöhemmin uudestaan. Onneksi nuo nykyajan puhelimet syö kohtuu vähän virtaa ja akut on kehittyneet, joten harvoin tarvitsee kesken päivän ladata. Ei siinä juuri ehdi sahaamaan jos niin paljon räplää puhelinta että akku loppuu. Näyttöhän se usein on joka syö virtaa, joten radion kuuntelua ja puhumista kestää melko mukavasti.

    Tolopainen

    Metsäkäyttöön on ihan omat puhelimet kuten Oukitel wp2,  ei mitään pelkoa kastumisesta, eikä akku tyhjene päivässä edes gps käytössä.

    A.Jalkanen

    Älypuhelinta ei kuulemma saa ladata kylmässä.

    A.T

    Takin rintataskussa on puhelin. Samsung X cover 4. Pakastuspussi suojana vaikka kyllä tuo kosteutta kai kestää. Nämä älypuhelimet alkaa mennä turhan isoiksi taskukäyttöön. Edellinen x cover 3 oli kätevämpi siinä suhteessa. Vaikka kyllä tässä Oukiteliin on vielä matkaa.

    TV

    Oukitellejä on monella tutulla ja itsellä oli hetki työpuhelimena, eikä sellaista enää toista tule. Mitään muuta hyvää en siitä löytänyt, kuin ison akun ja sekin tympii raahata mukana aina, kun normaali käytössä puhelimen akku kestää päivän kaikissa muissakin. Kestävät yhtälailla iskuja ja vettä nuo muutkin, mutta tehoa on enemmän, puhelin ei töki ja kuuluvuus on aivan eri tasolla. Oukitellin antennit on niin onnettomia, että eihän ne kuulu muualla kuin kylillä. Turha viedä metsään puhelinta joka painaa kuin tiiliskivi, eikä sillä saa yhteyksiä mihinkään. Itsellä on aina esimerkiksi metsällä bluetooth päällä, gps päällä ja karttaa seuraan melko aktiivisesti. Silti noten akku kestää +12h, eli pimeästä pimeään. Noihin saa myös akkukuoria, eli jos oikeen kovaa käyttöä, niin laittaa suojakuoria vastaavan kuoren paikalleen, joka samalla lataa puhelinta. Tuon saa kuitenkin pois ja ne loput 360 päivää vuodesta selviää ilman tiiliskiven kuskaamista.

    Pahoittelut jos joku pahoittaa nyt mielensä kun hänen puhelintaan haukutaan, mutta niin paljon noita netissä kehutaan ja käytännön kokemukset itsellä ja lähipiirissä osoittaa aivan toista, joten hyvä sanoa välillä ääneen myös vastakkainen mielipide.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 64)