Keskustelut Tekniikka Miten suojaat kännykkäsi kosteudelta ja kylmältä metsässä?

  • Tämä aihe sisältää 64 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten TV toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)
  • Miten suojaat kännykkäsi kosteudelta ja kylmältä metsässä?

    Pidän aina kännykkää mukana metsässä. Miten suojaatte sitä kosteudelta ja kylmältä? Pidän luuria vesitiiviissä, iskunkestävässä muovikotelossa housun taskussa.

  • Remie

    Paidan rintataskussa , säilyy kovemmillakin pakkasilla ja on aina käyttövalmis.

    Gla Gla

    Kylmyys on täällä harvoin ongelma, mutta se hoituu pitämällä puhelin pällimmäsen takin sisäpuolella. Kosteudelta suojaan puhelimen litran pakastepussilla. Riittää, kun ei olla uimassa.

    Visakallo Visakallo

    Taitaa Remie olla niin kuiva mies, ettei hikoile lainkaan, ja/tai känykkä mallia Aarnion kenkäpuhelin, mikä ei kosteudesta ole moinaakaan.

    ate

    Puhelin on Samsung Xcover 4, joka on ”vedenpitävä” ip68 luokituksen mukaisesti. Ainoa suoja on ns. panssarilasi näytön päällä. Raivatessa puhelin on takin hihataskussa ja hakkuilla takin rintataskussa. Ei ole ollut ongelmia kosteuden tahi pakkasen takia.

    Remie

    Visakallo, olet oikeassa. Rasvaa 0% , järkyttävän kova kuntoinen , ei tule hiki, en muista milloin olisi ollut hiki. No saunassa pakkaa hikoilemaan , vähän.

    jees h-valta

    Sohvalla maaten kyllä harvoin hiki tuppaa. Mutta itse aiheesta, kyllä paidan rintatasku on aivan soiva paikka älypuhelimelle. Siinä värinästä tuntee myös puhelimen soivan. Oma vanha Nokia on jo niin monet kovat kokenut ettei se ole moksiskaan pikku hikikosteuksista. Vaikka on lasikin lähes tuhannen tuusan nuuskana. Kerran se ui koivukuitujen välissä kevään jääkylmässä ojavedessäkin. Aloin katsoa että mitä punaista pöllien välissä näkyy. Sitten vasta muistin että se on rintataskussa ollut puhelimen selkämys. Sain käsikopelolta vielä pelastettua ja ei kulunut kauaakaan kun kotijoukoista soitettiin ja tuli varmistuttua että toimii.

    sikari

    Ennen oli Honor. Toimi hyvin taskussa mutta kun otti ulkoilmaan -5 sammui heti. Nyt halpa Nokia toimii aina eikä tarvitse suojata.

    TV

    Omat puhelimet on olleet Samsungeja jo pitkään. Galaxy S5, S7 edge ja nyt Note 9. Kestävät vettä, eli en suojaa mitenkään. Eivät myöskään ole säikähtäneet pakkasta. Pidän milloin missäkin taskussa. Jos on takin sisäpuolella ja hikoilee kovasti, niin näyttö ulospäin toimii paremmin. Muuten saattaa joutua pyhkäisemään kosteutta pois näytöltä, jotta kosketusnäyttö pelaa paremmin. Yleensä on rintataskussa tai housun etutaskussa ns. vaatteiden ulkopuolella, eli sellaisessa taskussa johon pääsee käsiksi ilman vaatteiden aukomista. Tykkään että puhelimen saa käsiin pelkästään taskun vetoketjun avaamalla. Povitasku on siitä ikävä, että joutuu aukaisemaan ensin takin ja sitten varsinaisen taskun. Itse ostan yleensä ns. edellisvuoden lippulaivan. Ovat vielä kovia rautoja, mutta hinta on tullut tuntuvasti alaspäin uusimmasta mallista. Käsittääkseni nuo edullisemmat samsungitkin kestää vettä, mutta tykkään noista paremmista malleista. Ne kuitenkin kestää omassa käytössä vähintään sen pari kolme vuotta, kun ei ole tapana heitellä puhelimia, hakata niillä nauloja tai kohdella muutenkaan kaltoin. Yleensä alkaa vaan hitaus vaivata iän myötä ja oma hermo ei kestä tökkivää elektroniikkaa vähääkään. Akut noista myös heikkenee iän myötä ja uusi akku alkaa olla jo sellaisissa hinnoissa, että melkeen sama päivittää koko luuri.

    arto arto

    Mulla Sonyn luuri kestää pakkasta ja vettä. Ihan taskussa mukana kulkee. Aplen 9 sain isänpäivän lahjana. Harmiksi ei voinut ladata mhg. Työsovellusta. Jäi kotiluuriksi . Myöhätyneenä lahjana sitten Sony.

    Gla Gla

    ”Omat puhelimet on olleet Samsungeja jo pitkään.”

    Tuosta huomaa, miten käsitykset muuttuu. Minusta älypuhelimet eivät ole olleet markkinoilla kuin hetken, mutta silti moni on niitä jo useaan kertaan uusinut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 64)