Keskustelut Luonto Miten luonto huomioon omissa metsissä

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)
  • Miten luonto huomioon omissa metsissä

    Merkitty: 

    Tehdäänpä niin, että vaihteeksi toisten tyhmyyden todistelun sijaan keskustellaan siitä, miten itse kukin ottaa luonnon monimuotoisuuden huomioon omissa metsissään? Ei mitään ”ympäristöoppaan” korupuheita, vaan niitä todellisia tekoja, joita tekee…tai edes yrittää. Toisinaan hakkaaja tuhoaa hyvän aikeen 🙁

    Minulla muutama kohta:

    – järeät ”jättiläispuut” jätetään – näitä joskus konemies menee kaikesta huolimatta kaatamaan…

    – taimikonhoidossa jätän pienialaisia lepikoita pystyyn taimikon sekaan

    – jos pieni ”rytömetsän” läntti, annan se olla luonnontilassa

    – jo edellisten sukupolvien säästämät ”kirveenkoskemattomat” jatkavat matkaansa; nämä ovat järeitä mäen-/kallionlaen metsiä

    – kaikkia tuulenkaatoja ei korjata, varsinkin ellei kuusia

  • Visakallo

    Eli kun kauppa on tehty vanhan sertin aikaan, niin sillä mennään.

    Metsuri motokuski

    Näin se yleensä on. Niitä sovelletaan mitkä oli kaupanteko hetkellä.

    Hämis

    KMY sertifikaatin haltijana on linjannut, että päivitettyjen standardien käyttöönottoon siirrytään heti niiden hyväksynnän jälkeen ja kaiken toiminnan, myös ennen siirtymää solmittujen hakkuu- ja metsänhoitotöiden sopimusten osalta, tulee olla uuden standardin mukaista hyväksyntää seuraavan kuukauden loppuun mennessä. <b>Toiminnan tulee olla uusien standardien mukaista helmikuun 2023 alkuun mennessä</b>. Vuoden 2023 ulkoisissa auditoinneissa tarkastellaan toimintaa ensimmäistä kertaa uusien vaatimusten mukaisesti

    Visakallo

    Eli hakkuuajankohta ratkaisee kuitenkin, kumman sertin mukaan mentäisiin. Voi siis käydä niin, että ensiksi kertomani säästöpuumäärä pitääkin jättää pystyyn. Viisastelijoille huomautan, että olette hieman myöhässä, koska neuvonne olisivat olleet ajankohtaisia  60-luvun alussa.

    KeMeRat

    Kaksi kysymystä: Vieläkö ehtii hakkuuseen välipäivinä ettei tappio konkretisoidu? Mikä on mennyt vikaan kun vasta nyt on hakkuukypsää?

    arto

    Eikö se kone kuski jätä ne sertipuut eihän mo, tartte niistä huolehtia. Niin meiläpäin mennään.

    Visakallo

    Kyllä vain. Nyt olikin vain kyse siitä, mikä on säästöpuiden arvo tässä ko. tapauksessa. Se kun on metsänomistajan huolia.

    Ola_Pallonivel

    Muistaakseni metsä gruuppi noudattaa jo uutta sertiä. On noudattanut sitä jo hetken aikaa. Eihän se niin voi mennä että hakkuun siirtyessä parin vuoden päähän palataankin yhtäkkiä vanhaan. Sopimuksessa lukee, että myyjä sitoutuu noudattamaan sertiä ja hyväksyy tekopökkelöt. Tämä siis oletuksena, ellei muuta neuvotella.

     

    Itämaan ihme

    Poikkeuksellisen järeät puut saa jäädä pystyyn. Haavat lähes poikkeuksetta säästän.

    Lisäksi joka palstalla on omat käsittelemättömät alueet. Ostopalstoja ja niinä aikoina jo käsittelemättömiä, ovat sitä tehtävää saaneet jatkaa.

    Jokunen esimerkki omista länteistä:

    9 ha palstalts löytyy 0.6ha mäkikuvio, johon kirves ei ole koskenut 40 vuoteen. Pyyt ja teeret viihtyy pesintäaikaan tällä läntillä. Oli tarkoitus aikanaan hakkuuttaa, mutta ei saanut järkevästi sovitettua minkään hakkuun yhteyteen. Nyt jo riukuuntunut ja tuuli kaataisi jäävän puuston. Saa olla minun puolesta koskemattomana

    13 ha palsta: kuvion perällä n. 1 ha hoitamaton sekapuuryteikkö osto hetkellä. En lähtenyt siitä mitään aikanaan rakentamaan, oli jätetty edellisen omistajan toimesta oman onnensa nojaan. Saa jäädä koskematta.

    31ha palsta. Puro halkoo palstan ja tästä syystä alueella on suojeltua aluetta reilu 2ha pinta-alasta.

    Siinä nyt jokunen esimerkki omista metsistä

     

    A.Jalkanen

    Tuo Itämaan ihmeen esimerkki osoittaa että hiljaisia suojelualoja on paljon ja viralliset numerot eivät kerro koko totuutta. Tämä pitää huomioida suojelun tarpeiden määrittelyssä: metsään menee jos koettaa pelkästään niillä ennustaa lajien tilaa ja kehittämistarpeita.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 70)