Keskustelut Metsänomistus Miten löydän uudet tieosakkaat?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)
  • Miten löydän uudet tieosakkaat?

    Yksityisteitä hallinnoitaessa tahtoo tulla tilanteita, ettei uusien tieosakkaiden yhteystiedot tahdo tulla tiekunnan tai toimitsijamiehen tietoon.
    Muistelin, että yli kolmenkymmenen vuoden aikana muutamaa yksityistietä hallinnoidessa olisi vain pari kertaa minulle aivan suoraan ilmoitettu uuden osakkaan nimi ja osoite!
    Monesti on joutunut suoranaiseen salapoliisityöhön, kun uudet omistajat eivät välttämättä asu edes Suomessa, eikä naapuritkaan tiedä heistä mitään.
    Jos postilaatikosta sattuu olemaan nimi, ei se välttämättä ole tieosakkaan, vaan vain sen hetkisen asukkaan nini.
    Nyt tuli uudeksi hoidettavaksi tie, jossa on n. 80 osakasta.
    Siinä määrässä saattaa jo yhdenkin vuoden aikana tapahtua yhtä sun toista.
    Kertokaa kokeneemmat, mikä olisi kätevin ja edullisin tapa saada tiedot, ja pitää tieosakasluettelo ajan tasalla?
    Jos yksityinen hakee omistajatietoja kiinteistörekisteristä, jokainen haku taitaa maksaa? Onko tähän ilmaista väylää olemassa?
    Entä haut muista maista?

  • Puuki

    Tieyksiköt jaettiin uudelleen, kun alettiin taas periä tienmaksuja koska kiinteistöverot ei riitä kait enää aurauskuluihin ja pariin lanauskertaan/vuosi . Tonni  menee kiinteistöveroa vuodessa, navettojen omistajilla paljon enemmän, mutta sillä ei saa (ainakaan toistaiseksi, ehkä seuraavassa elämässä) pyöräteitä eikä katuvaloja ; tien aukipitokin ja muu hoito  jää itselle päätien jälkeen.

    Jätkä

    Eihän se kusiaita ole tiealueella? Jos on, niin senhän voisi poistaa näin aluksi!

    A.Jalkanen

    Sama ongelma meillä. Vanhat osakkaat eivät muista ilmoittaa ja uudet eivät tiedä minne ilmoittaa. Lähettää tiemaksun vanhaan osoitteeseen niin kyllä ne ilmoittavat sitten muutokset? Leikki leikkinä; käsittääkseni kiinteistörekisteristä saa soittamalla muutaman omistajatiedon maksutta. Kts. tarkemmin nettisivuilta.

    Yksi ilmainen keino on mennä kysymään rakennustarkastajalta, jolla on tiedot rakennuksista ja rakennusluvista. He eivät kuitenkaan tiedä rakennuksen käyttötiheyttä, joka on olennainen tieto tieyksiköinnissä.

    Me yritämme muuten siirtyä sähköisiin tiedotteisiin ja sähköpostilaskuihin niille joilla sähköposti on käytössä.

    ollikolli

    Ongelma myos toisinpain, uutta palstaa ostaessa ei aavistustakaan mista loytyisi tiekunnan yhteystiedot. Samoin kokemusta myos siita etta vain lasku lahetetaan , mutta ei sanakaan mistaan poytakirjoista eika miten kustannukset jaoteltu puhumattakaan etta laskun mukana tulisi mitaan yhteystietoja. Ota siina sitten selvaa…….

    Jalapa

    Sama ongelma kuin ollikollilla. Uusi metsätila, tieoikeus tilan A ja B läpi. A ja B kuitenkin lakkautettuja rekisteriyksikköjä. MML ei kuitenkaan puhelimessa pystynyt selvittämään tieoikeutta, tuntilaskutuksena kuitenkin; jäi selvittämättä. Tiekunnasta ei mitään tietoa. Muutaman kympin osuusmaksun kyllä maksan, mikäli joku laskuttaa.

    Jätkä

    Palstan kauppakirjaa väsätessä tuollaiset tiedot pitäisi kirjata. Ei nyt tietenkään sitä, miten kaikki on yksiköity, mutta käytännössä valittäjän pitää nuokin tiedot kaivaa – siitähän sille maksetaan. Tarkemmat tiedot varmasti löytyy sitten tietä isännöivältä henkilöltä.

    Ajokoira

    Täälläkin tilanne niin päin, että uuden metsätilan läpi menee yksityistie, millä on tiehoitokunta. Ei mitään hajua tiehoitokunnan yhteyshenkilöistä, ei tosin kahden vuoden omistusaikana laskujakaan ole minulle asti eksynyt. Nykyisessä tietoyhteiskunnassa olisi luontevaa, jos tiehoitokunnallakin olisi jonkinlaiset nettisivut, mistä sitten löytyisi vaikka yhteystiedot, pöytäkirjat tms.

    Visakallo

    Tähän suuntaan ollaan kyllä jo menty järjestäytyneissä tiekunnissa. Samaan suuntaan palvelee yhteystietojen tallentaminen Maanmittauslaitoksen järjestelmään sekä tie-tietojen tallentaminen Digiroadin karttoihin. Talvella tallensin kolmen järjestäytyneen yksityistien tiedot näihin järjestelmiin. Järjestäytymättömät tiet ovat siinä suhteessa hankalia tapauksia.

    Köppäkynsi

    En sano, että uusavuttomuutta olisi niillä, jotka tiehoitokunnan yhteystietoja eivät löydä, koska siinä saattaisi pahoittaa jonkun mielen. Kerron, miten itse sain selville ostamalleni palstalle menevän yksityistien toimitsijat. Juttelin yksityistien varrella majailevan naapurin kanssa, ja hän sattui kuulumaan hoitokuntaan. Yleensä ne, jotka asuvat paikkakunnalla ovat myös aktiivisimpia osallistumaan. Jos en olisi tavannut naapuria, niin sitten soitto MML:een ja kiinteistötunnuksien avulla selville tien varren asuttujen tai rakennettujen kiinteistöjen omistajat ja osoitetiedot. Ja kiinteistörekisteriotteessa on myös rasitteet ja tieoikeudet, jos niitä on.

    Visakallo

    Hieman ihmetyttää, että metsäpalstan voi ostaa niin, ettei sen kulkuoikeuteen liittyvät asiat ole selvillä. Mitä olen palstoja ostellut, aivan ensimmäiseksi ennen kauppoja niistä on selvitetty tieasiat.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 47)