Keskustelut Metsänomistus Miten hoidat eläketurvasi?

  • Tämä aihe sisältää 27 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta sitten PlanterPlanter toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
  • Miten hoidat eläketurvasi?

    Tuolla eräässä viestiketjussa keskustelu lipsahti eläkeasioihin. Ehkä aiheesta voisi olla oma ketjukin.
    Miten metsässä työtä tekevät ovat järjestäneet eläketurvansa?

    Muutamia vaihtoehtoja:

    -työnantaja hoitaa
    -myel
    -yel
    -vapaaehtoinen eläkevakuutus
    -pidän metsän haudan partaalle asti ja myyn leimikoita vanhaikodista läppärillä
    -pörssiosakkeet
    -varakas puoliso
    -lotto
    – ei mitään, kuolen kuitenkin ennen eläkeikää

  • Visakallo Visakallo

    Täytyy myöntää, että kateus on niin aito tunne, ettei sitä pysty edes näyttelemään.

    Meille suomalaisille on opetettu, että vauraus ja vanhuuden turva syntyvät vain oman työteliäisyyden kautta.
    Afrikan miehet ovat olleet tässä meitä viisaampia.
    He ovat yhdistäneet taitavasti kotimaansa moniavioisuuden ja suomalaisen sosiaaliturvan kukoistavaksi liiketoiminnaksi.
    Tässä elävästä elämästä poimittu esimerkki Vantaalta:
    Mies asuu vaimonsa kanssa kaupungin vuokra-asunnossa.
    Heillä on useita yhteisiä alaikäisiä lapsia.
    Mies on virallisesti työtön.
    Perhe saa normaalit suomalaiset sosiaalietuudet, eli asumistuki, työttömyytuki, lapsilisät ja kotihoidontuet.
    Huntua kantava vaimo pidetään vanhan kulttuurin ja uskonnon avulla kotona ja herran nuhteessa ja lapsia tulee lisää vuosittain. Samaan aikaan miehellä on neljä muuta naista, jotka kaikki ovat virallisesti yksinhuoltajia ja asuvat kukin lapsineen kaupungin vuokra-asunnoissa ja saavat normaalit suomalaiset sosiaalietuudet ja niihin yksinhuoltajakorotukset.
    Mies kiertää vuorollaan näiden jokaisen naisen luona ja lapsia tulee lisää.
    Kulttuuriin ja perinteeseen kuuluu, että mies on perheen pää, joka kerää kaikki rahat itselleen ja antaa vain hyvin pienen talousrahan naisille.
    Naiset hakevat sitten itselleen ja lapsilleen lisäapua eri avustuslähteistä.
    Naiset ovat alistetussa asemassa ja joutuvat tyytymään tähän.
    Mies pääsee näillä järjestelyillä useiden tuhansien eurojen nettotuloon kuukaudessa, ja viettää aikaansa uudenkarhean Mersun ratissa ja silmäilee ranteessaan aitoa Rolexiaan, joko olisi aika tavata baarissa samalla tavalla asiansa järjestäneitä kavereitaan ja vaihtaa kokemuksia, ja löytyisikö vielä jotain muita suomalaisen yhteiskunnan tarjoamia ansaintamahdollisuuksia…

    Tolopainen Tolopainen

    Suomalainen mies on alistettu perheen elättäjä, jota vaimo tarvitsee rahoittamaan monia harrastuksiaan. Lapset eivät enää sovi kuvioihin, eikä miehen sukulaiset, jotka häiritsevät tyrannien päivittäisiä kuvioita. Perhe ei tarvitse mitään yhteistä toimintaa vaimon harrastepiirit riittää.
    Ei suomalainen yhteiskunta ole yhtään parempi kuin Afrikkalainen, pelkkää kuvittelua tyrkyttää heille muka parempaa elämää. Kaikenlainen kehitysapu pitäisi lopettaa heti ja käännyttäminen johonkin paimentolaisuskontoon .

    MaalaisSeppo

    Työeläke ropsahtaa tilille kerran kuussa. Valtiolta 33 v ja yksityiseltä 7 v. Yhdistetty eläke tulee KEVAN kautta. Jätkä Pätkät mainitsi toisessa ketjussa saavansa eläkkeen Valtikonttorista. Eiköhän KEVA ole oikea.

    Tein vielä hieman palkkatyötä eläkkeelle siirtymisen jälkeenkin, mutta ko. hommista eläke lähtee juoksemaan, kun täytän 68 v.

    MYEL-eläkettä en alkanut maksamaan. Metsäala oli niin vähän pakollisen rajan yli, että sain sovittua, ettei eläkemaksuja tarvitse maksaa, kun eläketurvani oli muuten jo kunnossa. Onneksi näin kävi. Sittemmin demarien masinoima eläkeläisten raippavero olisikin syönyt ko. eläkkeen lähes olemattomiin. Kannattaa olla tarkkana näissä MYEL-maksuissa, ettei Valtio tule loppupeleissä potin korjaajana jaolle.

    Tolopainen Tolopainen

    Yrittäjä on eläkkeiden suhteen toisenluokan kansalainen. Kun sairauslomakorvaukset kartuttavat nykyisin eläkettä, yrittäjäeläkkeessä ne näkyvät vasta vuoden viiveellä. Jos on viimevuonna saanut sairaslomakorvausta ja jää tänä vuonna eläkkeelle, eläkepäätös menee uusiksi ensivuonna, alkavaan eläkkeeseen nuo korvaukset eivät ehdi. Mielenkiintoista, että Kelalla on noin hitaat tietokoneet.

    Metsuri motokuski

    Olisko se niin että yrittäjä voi maksaa vielä eläkkeitä vuoden viimeisenä päivänä. Yrittäjä voi maksaa vaikka eläkettä kuukausittain ja siten lisäeläkettä vaikka vuoden vaihteessa kun näkee mikä on saldo tilillä.

    Se hyvä puoli tuossa yrittäjän eläkkeessä on että sen saa vähentää täysimääräisenä yrityksen tuloksesta. Monesti on järkevää pohtia sitä että maksaako lisäveroa vai maksaako lisäeläkettä itselleen kun vuoden tulos alkaa selviämään.

    Tuossa yrittäjä eläkeessä on myös hyviä puolia mutta se kyllä edellyttää aika tasaisia tuloja yritykselle vuodesta toiseen että maksukyky säilyy.

    Rane

    Tuosta Puuntakusen jutusta muistui mieleeni Mikko Alatalon hitti takavuosilta:”Me halutaan olla neekereitä…”

    Moka,moka.
    Tämä oli tietysti Kake singersien hitti.
    Mikon hitti oli ”kylläpäs sitä nyt ollaan niin neekeriä…”

    pihkatappi pihkatappi

    Mulla on tuota yrittäjäeläkettä maksettuna parilta vuodelta ja viitisentoista vuotta palkkatyöstä eläketurvaa. Nyt en kuitenkaan kerrytä eläketurvaa, ehkä jotain tarttis tehdä, aikaa on kuitenkin melkein 20 vuotta eläkeikään.

    Visakallo Visakallo

    Yleisellä eläkeiällä on täällä Suomessa edelleenkin suunta ylöspäin.
    Seuraava eläkeikätavoite on 70 vuotta, mikä on jo nyt arkipäivää muutamissa Euroopan maissa.
    Yhdysvalloissa monet jo eläkkeellä olleet menettivät vuonna 2008 alkaneen finanssikriisin seurauksena elälkkeensä ja joutuivat palaamaan töihin.
    Ei ole täysin poissuljettua, etteikö meilläkin voisi käydä samoin.
    200 miljardin euron eläkerahastot pystyy kyllä hävittämään, jos isompi finanssikriisi iskee uudestaan tai tulee muut poikkeusolot.

    Tolopainen Tolopainen

    Yrittäjällä on vapaus maksaa eläkettään ylärajaan saakka. Omia rahoja saa eläkkeellä ollessaan takaisin ensimäiset kymmenen vuotta, sen jälkeen vasta alkaa saada muiden maksamia rahoja. Paljon paremman eläkkeen saisi, jos saisi itse sijoittaa rahansa.
    Tuosta verovähennyksestä ei ole kovin paljon hyötyä, kun sitten eläkkeestä menee enemmän veroa kuin yritystulosta, jos eläke on sellainen, että sillä tulee kohtuullisesti toimeen.
    Kun nykyisin eläkkeiden maksutulo menee täysimääräisesti maksettaviin eläkkeisiin,,ei eläkevarojen tuoton varaan voi laskea mitään, eikä eläkkeitä voida enää vuosittain nostaa, vaan niiden ostovoima jatkaa pienemmistä. Eläkeikää oli pakko nostaa ja laittaa eläkkeisiin elinaikakerroin, joka maksimissaan pienentää alkavia eläkkeitä 16%. Eläkejärjestelmä ei enää eroa mitenkään valtion budjetista kaikki menee mikä tulee eikä riitäkään.

    Itäsuomen Antti

    Vähän laskeskellu jotta pakolliset eläkemaksut hoitas puolet, eläkesäästämisen tilalle ajattelin asunto-osakkeita ja metsäpalstoja.

    Tällä hetkellä maksan YELiä suunnitelmien mukaan ja työuraa ois edessä semmoiset nelisenkymmentä vuotta jos ei kuolema armahda.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)