Keskustelut Harrastukset Miten hirvenmetsästys järjestetään tulevaisuudessa?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
  • Miten hirvenmetsästys järjestetään tulevaisuudessa?

    Ikäluokkien pienentyessä ja yhteiskuntarakenteen muuttuessa, hirven- ja muiden sorkkaeläinten metsästys käy haasteellisemmaksi. Pienten ikäluokkien huomiosta kilpailevat monet muut harrastukset. Pitkät välimatkat lisäävät lisäksi metsästyksen kustannuksia ja rajoittavat ajankäyttöä. Minkälaisia ajatuksia tämä aihe herättää? Millä tavalla ongelma olisi ratkaistavissa?

  • A.Jalkanen

    Kartanon omistaja Föreningen Konstsamfundet on päättänyt metsästrategiasta, joka toimii ohjenuorana yhdistyksen metsätaloudelle Kemiönsaarella tulevina vuosikymmeninä. Strategian toteuttaminen alkoi vuoden 2023 alussa. Konstsamfundet omistaa Kemiönsaarella noin 7000 hehtaaria metsää, josta hieman yli 4000 hehtaaria on niin sanottua kasvullista metsämaata.

    https://soderlangvik.fi/fi/uusi-metsastrategia/

    Otsikkoon liittyen: olen ymmärtänyt että hirvieläinten metsästys on saarella suosittu harrastus.

    Gla

    Kyllä, siellä on kaupallista toimintaa, jolla ainakin peurakantoja pidetään korkeana.

    Täytyy seuraavalla kirjastoreissulla etsiä käsiin lehti, jossa oli tuosta juttua.

    suorittava porras

    …ja jos se kaupallinen toiminta tapahtuu laajoilla yksityisessä omistuksessa olevilla mailla ,ei ulkopuolisilla ole siihen sanomista, vaikka huudettaisiin koko Suomi apuun.

    Tässä on se pointti ,jonka takia en ole ollut innostunut kaupallisesta metsästyksestä ratkaisuna hirvieläinongelmaan. Bisnes ei pyöri ,jos saalis ei ole taattu.

    Varmin tapa pitää  sorkkaeläinkantoja edes jotenkin hanskassa on pitää paikallinen metsästysseuratoiminta iskussa. Vieraan apuun ja kaupallisiuteen ei kannata luottaa.

    A.Jalkanen

    Jos Gla löydät jutun, niin laita kuva lukijoijen kuviin tai lehden nimi/nro jos vaikka netistäkin löytyisi. Kohde kiinnostaisi tutkimusmielessä.

    Gla

    Vanhoista keskusteluista löytyi jotain, mistä aloittaa. Ainakin tällaiset vihjeet täytyy tarkastaa, niin ei tarvitse ihan kaikkia irtonumeroita selata (ei ole lukuoikeuksia tuohon lehteen):

    https://wp.metsastysjakalastus.fi/nakoislehti/lue/01-2021-nakoislehti/saari-suurille-pukeille-kemion-angelniemella-peurakantaa-on?_gl=1*1dd0kt0*_ga*MTQ0MTAxNTE1NS4xNjc1NDAxOTUy*_ga_7XMP9BQ7FE*MTY4MDUwOTQ5Ny40LjEuMTY4MDUwOTUyNi4zMS4wLjA.&_ga=2.205505744.1700038318.1680509497-1441015155.1675401952

    Ilmeisesti lehdessä 4/2021 on myös jotain kiinnostavaa.

    Kaupallinen metsästys on yksi muutamista asioista, jossa olen suorittavan kanssa samaa mieltä.

    A.Jalkanen

    Kiitos Gla! 5 eurolla saisi tutustumistilauksen per 1 kk.

    Tomperi

    Ois suotavaa että sotilaskoulutukseen osallistuville järjestettäisiin metästystilaisuus ja varusmiespalvelun lopputenttiin teurastustilaisuus jossa esimerkiksi jokainen varusmies teurastaisi lampaan joko loppukokeessa tai jos sotilasharjoituksissa on teurastanut niin se hyväksyttäisiin.  Se on hirveetä jos soptilas lähitaistelutilanteissa joutuu yllätetyksi suoikaaasujen ja lihasnesteitten hajuilla, siinä voi äkkinäinen täysin lamaantua.  Että miun mielestä pitää suomessa huolehtia riittäästä hirvimäärästä ja lammastaloudesta.

    Metsuri motokuski

    Meillä sissikomppaniassa vuonna 1975 aikoinaan tämä tehtiin. Ei tämä mikään uusi ajatus ole.

    Varsi

    Olis kyllä yksi reservi käyttämättä, nimittäin kaupungissa asuvat metsästäjät. Itse lukeudun näihin, varsinkin peurajahteihin vaikea päästä. Riistan käsittelykin kohtuudella onnistuu. Ilman isoa rahaa olen päässyt jahtiin vain erään suurtilallisen hyvä sydämisyyden avittamana.

    Gla

    Vieraskortilla pääsee monessa paikassa mukaan. Sitä vaan tulee joskus mietittyä, mistä osaaminen on peräisin, jos ei ole mahdollisuutta metsästää.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)