Keskustelut Metsänomistus Miten Euroopan taloudelle käy?

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Miten Euroopan taloudelle käy?

    Viimeiset vuosikymmenet ennen ajanlaskun alkua olivat Roomassa rauhan, vakaan vaurastumisen ja yltäkylläisyyden aikaa.

    Vakaus yllytti ”kaikkia kynnelle kykeneviä” rahoittamaan yhä uusia liiketoimia ja yhä yltäkylläisempää elämäntapaa aina vain runsaammalla velkarahoituksella. Sama vakaus rohkaisi pankkiireja myöntämään yhä runsaampaa velkarahoitusta yhä heppoisempiin hankkeisiin ja yhä heppoisempia vakuuksia vastaan.

    Pankkiirit sen enempää kuin hallitsijatkaan eivät muistaneet tai eivät piitanneet, että Julius Caesarin vuonna 49 ennen ajanlaskun alkua säätämä eräänlainen varanto- tai vakuusvaatimus oli yhä voimassa. Sen mukaan pankeilla olisi pitänyt olla kiinteää omaisuutta kaksi kolmasosaa myönnettyjen luottojen arvosta.

    Vuoden 33 finanssikriisi leimahti, kun keisari Tiberius huolestui velkaantumisesta ja määräsi Caesarin ammoisen varantovaatimuksen uudestaan noudatettavaksi. Siitä alkoivat luottojen laajamittaiset irtisanomiset, asiakkaiden vararikot ja omaisuuden pakkomyynnit.

    Tavallaan tätä samaa väärään aikaan kiristämisen vikatikkiä edustavat nekin pankkien tasetarkastelut ja stressitestit, joiden tuloksia EKP esittelee tänään.

    Keisari Tiberius oivalsi senaattoreineen kantapään kautta, että ylivelkaantumista oli myöhäistä estää pankkisääntelyn voimakkaalla kiristämisellä, kun velkakupla oli jo paisunut poksahtamispisteeseen.

    Hän suuntasi valtakunnan pankeille keisarillisesta holvista hillittömän rahavyöryn, painoi aikansa markkinakorot nollaan prosenttiin kieltämällä korkojen perimisen kolmen vuoden ajaksi ja lisäksi hän määräsi kiinteistöomaisuuden vakuusarvot tuplaten vallinneita markkinahintoja korkeammiksi.
    Näiden toimien avulla Euroopan ensimmäinen finanssikriisi alkoi vähitellen hellittää.

    EKP on yrittänyt helpottaa omaa finanssikriisiään toistaiseksi vain rahavyöryn avulla. Sen sijaan muita Tiberiuksen keinoja EKP ei ole vielä soveltanut. Eikä sovella tänä sunnuntainakaan.
    Taloussanomat

  • Rane

    Muistaakseni muinaisina aikoina yksi keino parantaa valtion/hallitsijan rahatilannetta oli vähentää kolikoiden metalliseoksissa olevan arvometallin osuutta ja valmistaa lisää rahaa.Tämä taas ei jäänyt kansalaisilta huomaamatta jolloin rahan arvo aleni,devalvoitui.

    Puun takaa

    Euroopan keskuspankin (EKP) mukaan eurooppalaispankkien jäljellä oleva pääomavaje on noin kymmenen miljardia euroa. Euromääräisesti eniten lisää pääomia tarvitseva Italian ja Kreikan suurpankit. Riskipainotettuihin saamisiin verrattuna suurin pääomavaje on Kyproksella.

    Stressitestit reputti 25 pankkia, joista EKP:n mukaan jo 12 on kattanut pääomavajeensa. Pankkien yhteenlaskettu pääomavaje oli noin 25 miljardia euroa, mutta lisäpääomia pankit ovat hankkineet jo 18,6 miljardia euroa.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kysymykseen miten Euroopan taloudelle käy,antaisin vastaukseksi :Ei kateeksi käy.Paikallaan polkee ja Ranskan johdolla velkaantuu lisää ja kilpailukyky heikkenee.Ainoastaan päästörajoituksissa pärjätään ja väkeä kilometritehtaalle teollisuudesta lentää.

    mehänpoika mehänpoika

    Ilmeisesti Euroopan talous heikkenee entisestään, eikä ehkä korjaannu ennenkuin rahaliitto on pahimmin velkaantuneiden talouksien osalta purettu. Esimerkiksi Suomen olisi viivyttelemättä erottava eurosta.

    Puun takaa

    Yhteensä pankkien pitää tehdä muutoksia saamisiinsa 48 miljardilla eurolla. Lisäksi taseista paljastui järjestämättömiä luottoja yhteensä 136 miljardilla eurolla.
    Aliarvostuksia on eniten Italiassa

    Stressitestien heikoimmassa skenaariossa pankkien pääomat hupenisivat 263 miljardilla eurolla ja ydinvakavaraisuusaste putoaisi 8,3 prosenttiin.
    Taloussanomat

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Setelirahoitus on pian täällä. Saksa on pian ainut tulppa sille. Euron arvo tulee tippumaan 10%. Amerikassa talous nousee kun siellä ei pelätä velanottoa ja rahanpainamista. Setelirahoitus pelastaa meidät tästä kriisistä mutta se luo tänne kuplan. Dollari on maailman vahvin brändi ja mikä tärkeintä, Amerikassa on asioita mitä kaikki haluavat, joten se ei voi romahtaa. Eurooppalaisilla ei sen sijaan ole mitään mitä ilman muussa maailmassa ei pystyisi olemaan. Ja Euroopassa ei ole merkittäviä luonnonvaroja, joten täällä kupla voi puhjeta.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)