Keskustelut Metsänhoito Mitä uutta ilmastoystävällisessä metsänhoidossa

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
  • Mitä uutta ilmastoystävällisessä metsänhoidossa

    Uutisissa on juttua tutkijoiden viimeisimmistä viisauksista:

    ”Ilmastonmuutosta voidaan hillitä myös metsänhoitotapoja muuttamalla.

    Ilmastoystävälliset hoitotavat maksimoivat metsien ilmastoa viilentävän vaikutuksen esimerkiksi metsien hiilivarastoja kasvattamalla. Tällaisia ovat muun muassa sekametsien ja pitkien kiertoaikojen suosiminen, turhien kunnostusojitusten välttäminen, nopea uudistaminen ja taimikonhoito sekä säästöpuiden jättäminen.”

    Jutussa oli linkki englanninkieliseen artikkeliin, jota en alkanut kahlata läpi, mutta ko. suomenkielisen lainauksen perusteella heräsi kysymys, mitä metsänhoidossa pitäisi muuttaa.

    Hiilivarastot ovat kasvaneet jo useamman kymmenen vuoden ajan, kun puun määräkin on kasvanut. Lehtipuun määrä on kasvanut 50-luvun tilanteeseen verrattuna 2,2-kertaiseksi, kun puuston määrä kokonaisuudessaan on kasvanut 1,5-kertaiseksi.

    Tutkijoiden puhe turhista kunnostusojituksista kuulostaa huonolta vitsiltä. Nopean uudistamisen ja taimiikonhoidon merkityksessä ei ole mitään uutta ja säästöpuita on jätetty jo vuosien ajan varmaan jokaiselle aukolle.

    Kiertoaikojen kehittymisestä ei varmaan mitään tilastoa ole, mutta juurihan toiset tutkijat kertoivat, että ilmaston lämpeneminen nopeuttaa enemmän juurikäävän kasvua kuin puuston kasvua. Kiertoaikojen pidentämistä en siis näe talousmetsissä käyttökelpoisena menetelmänä. Toki yhdenasian liikkeen (ilmasto) ei tarvitse huolta kantaa muusta kuin hiilivaraston kerryttämisestä. Siinä on hyvä jakaa neuvoja metsänhoitoon.

  • Suden jälki

    Nuorten ääntä pitää aina kuunnella, mutta pitää huomioida myös eri maiden erilaiset kasvuolosuhteet. Sitä Suomen vihreästi ajattelevat monesti unohtavat, Keski.Euroopasta tulevat ajatukset soiden suojelusta soveltuvat huonos meille. Jo ilmasto on täysin erilainen ja sitäkautta soidenkin määrä. Espanjan suot kaipaavat täyssuojelua, mutta miksi Suomessa pitäisi sama tehdä.
    Tulevaisuus yhdistää entistä enemmän vaatimuksia ja se luo ehkä paineita nuorille ymmärtää kuinka poikkeava on meidän kasvukausi muuhun verrattuna. Samat ohjeet eivät vaan toimi täällä.

    Toivon jo mummon pissan tuomitsemisen olevan jo eilistä ja jos vihreästi ajattelevilla riittää virtaa, niin kannattaa keskittyä puolan fosforikasoihin ja niistä tuleviin päästöihin.
    Iämeren komissiossa on varmaan jo dementia huipussaan ja vaihdetaan kerralla väki nuorempaan.

    jees h-valta

    2016 se mummun pissa pitää käsitellä. Piste: Joten turha urputus pois ja tekoihin. Paitsi ikävapautetut.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)