Keskustelut Luonto Mitä tiedämme säästöpuista

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ahaa. Miten tuo väite sopii yhteen sen väitteen kanssa, että säästöpuista on saatu tutkitusti hyötyjä? Oliko yhden tutkijan mielipide eikä konsensus? Täytynee sitten katsella se video että viisastuu.

    Puuki

    Videolla oli ilm. ap:n mielestä myös väärin tutkittua tietoa  säästöpuuryhmien vaikutuksista lajistoon.

    Leimikolla voi muuten jättää esim. kaikkien kuvioiden säästöpuut vaikka yhteen tai 2 ryhmään   saman leimikon jollekin kuviolle sopiviin kohtiin.   Jos ei ole muuta kuin kuusia jätettäväksi, niin kannattaa jättää jo valmiiksi tuuliin tottuneita , esim. kuvion reunapuita kivikossa (jossa pysyvät yl. paremmin pystyssä,  jos ei ole sitten  liian kivistä maisemaa.) Märillä turvemailla ja – soistumilla ei pysy oikein kuuset pystyssä harveikoissa eikä säästöpuuryhmissäkään.  (Tuohon tullaan törmäämään entistä useammin , jos /kun turvemaille tullee avohakkuukielto ja harvennukset tehdään jk:n periaatteella).

    Vesistöjen varsilla toimii parhaiten ( tilanteen mukaan ) ensin puustoinen kapea  kaista rantaan ja saman levyinen muokkaamaton kaistale sen jälkeen ennen hakkuualuetta.  Ei ole serteissä mutta on tutkittu , että toimii hyvin.

    Puuki

    Säästöpuuryhmät kannattaa sijoittaa, mahdollisuuksien mukaan, viereisten kuvioiden säästöpuuryhmien (tai esim. suojelualueen) lähelle.  Se parantaa niiden toimivuutta lajien selviytymisen kannalta.  Lisäksi puut pysyy yleensä paremmin pystyssäkin pienessä tuulensuojapaikassa.

Esillä 3 vastausta, 21 - 23 (kaikkiaan 23)